Η Ιερά Σύνοδος τοποθετήθηκε για την κατάπτυστη τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού

Must Read

Με «μόλις» έναν μήνα καθυστέρηση, η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος «εδέησε» να μιλήσει σήμερα, Τρίτη 27 Αυγούστου, για την πολυσυζητημένη τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού. Μάλιστα, πέραν του γεγονότος ότι είναι ετεροχρονισμένη, η ανακοίνωσή της δεν στηλιτεύει την βεβήλωση που έλαβε χώρα με την σφοδρότητα που θα έπρεπε.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Ιερά Σύνοδος εξέφρασε την αντίθεσή της για τα όσα πρωτοφανή παρατηρήθηκαν, τονίζοντας πως «η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) έχει θεσπίσει ένα αυστηρό πρωτόκολλο αναφορικά με την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, μέρος του οποίου αποτελεί και το καλλιτεχνικό πρόγραμμα, με το οποίο η κάθε χώρα που τους φιλοξενεί, επιχειρεί να αναδείξει την ιστορία και τον πολιτισμό της στον υπόλοιπο κόσμο».

Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδας ανέφερε επίσης ότι «στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων των Παρισίων και στο όνομα του εντυπωσιασμού, της “συμπερίληψης” και του “δικαιωματισμού” υπήρξαν σκηνές χλευασμού κατά κύριο λόγο χριστιανικών θρησκευτικών συμβόλων και προσώπων, προκαλώντας κατ’ αυτόν τον τρόπο το θρησκευτικό αίσθημα και την πίστη δισεκατομμυρίων ανθρώπων. Η Ιερά Σύνοδος εμφατικά τονίζει το χρέος όλων να τιμούν και να σέβονται τα σύμβολα όλων ανεξαιρέτως των θρησκειών, ώστε να αποφευχθούν στο μέλλον παρόμοια θλιβερά φαινόμενα».

«Επίσης η Ιερά Σύνοδος συγχαίρει τους Έλληνες Ολυμπιονίκες, οι οποίοι για μια ακόμη φορά ένωσαν και έκαναν περήφανους όλους τους Έλληνες, και εύχεται στους αθλητές που θα συμμετάσχουν στους Παραολυμπιακούς Αγώνες δύναμη παρά Θεού και ευόδωση των προσπαθειών τους», καταλήγει η ανακοινωση, όσον αφορά στο θέμα των Ολυμπιακών Αγώνων.

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί πως, κατά την έναρξη των εργασιών της, η Ιερά Σύνοδος «εξέφρασε τη βαθύτατη θλίψη και οδύνη της για τις καταστροφικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν το φετινό καλοκαίρι στην Αττική, στην Πελοπόννησο, στην Κρήτη, στις Σέρρες, στο Παγγαίο όρος και άλλες περιοχές της πατρίδος μας, εκφράζοντας ταυτοχρόνως την συμπαράστασή της στους πληγέντες πυροπαθείς, όπως επίσης και την προσευχητική της συμπαράσταση στα μέλη του Πυροσβεστικού Σώματος».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This