Νεκρά ψάρια στον Βόλο: «Μόνοι μας τα μαζεύουμε!» λένε οι μαγαζάτορες της παραλίας – Πότε θα καθαρίσει ο Παγασητικός

Αυτοψία έκανε ο Μπέος - Κατέβηκαν 6 γαλάζιες σημαίες από τις παραλίες του Βόλου!

Must Read

Αποκρουστικές είναι οι εικόνες που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου με τα νεκρά ψάρια να έχουν κατακλύσει τα νερά στην παραλία του Βόλου. Για το πρωτοφανές φαινόμενο υπήρξε παρέμβαση εισαγγελέα.

Όπως ανέφερε στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, ο ιδιοκτήτης καταστήματος επί της παραλίας, Σπύρος Τσιολναράς, οι μαγαζάτορες μόνοι τους μαζεύουν τα ψάρια και μάλιστα είναι κάτι που κάνουν από το πρωί έως το βράδυ!

Όπως είπε βάζουν τα ψάρια σε μεγάλες μαύρες σακούλες και τα πηγαίνουν στους κάδους απορριμμάτων και από εκεί τα παίρνει ο δήμος.

Την ίδια στιγμή τεράστιο είναι το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι ιδιοκτήτες καθώς το θέαμα και η έντονη δυσοσμία απομακρύνουν τους πελάτες από τα καταστήματα. Όπως αναφέρει ο κ. Τσιολναράς η πτώση φτάνει σε ποσοστό 80%!

Δείτε βίντεο:




Την ίδια στιγμή μιλώντας στο ethnos.gr  η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας, Άννα – Μαρία Παπαδημητρίου, είπε ότι η προσπάθεια συγκέντρωσης των ψαριών θα διαρκέσει από πέντε έως επτά μέρες και έχει ξεκινήσει ήδη από χθες. Μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρωθεί περίπου εξήντα τόνοι νεκρών ψαριών.

Σύμφωνα με την ίδια, το πρόβλημα θα αντιμετωπιστεί οριστικά όταν επιδιορθωθεί το αντλιοστάσιο της Πέτρας, το οποίο βρίσκεται πολύ κοντά στη λίμνη Κάρλα και βρέθηκε κάτω από το νερό μετά τις θεομηνίες του περασμένου Σεπτεμβρίου. Όταν επιδιορθωθεί το αντλιοστάσιο, το νερό θα πηγαίνει πάλι στον ταμιευτήρα της λίμνης, διότι το θυρόφραγμα δεν μπορεί να μένει πάντοτε ανοιχτό ή πάντοτε κλειστό.  Το θυρόφραγμα ήταν ανοιχτό με αποτέλεσμα ο Παγασητικός να γεμίσει με τα νεκρά ψάρια, όπως είπε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Δημήτρης Κουρέτας, ανέφερε σε συνέντευξη τύπου.

Αυτοψία έκανε ο Μπέος

Αυτοψία στον Παγασητικό έκανε και ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος. Στη συνέχεια έκανε μια σχετικά ανάρτηση στον λογαριασμό του στο Facebook με φωτογραφίες από τα νεκρά ψάρια ενώ έγραψε: «Δυστυχώς όπως διαπίστωσα το πρόβλημα με τα νεκρά ψάρια δεν υπάρχει μόνο στις ακτές. Διαχέεται σε όλο τον Παγασητικό. Οι φωτογραφίες από σκάφος που κάναμε αυτοψία το πιστοποιούν».

Δείτε την ανάρτηση:

Μειώθηκαν οι γαλάζιες σημαίες!

Επιπτώσεις και στον τουρισμό έχει το φαινόμενο με τα νεκρά ψάρια. Συγκεκριμένα ο δήμος Βόλου έκρινε ότι 6 από τις συνολικά 11 ακτές του κρίνονται ακατάλληλες και κατέβασε τις γαλάζιες σημαίες!

Οι ακτές που επηρεάστηκαν είναι οι Πλάκες, Άναυρος, Αλυκές, Αμφάνες, Αμαρυλλίδα και Κριθαριά.

Η απόφαση του δήμου είναι προσωρινή και έγινε για να προστατευτούν οι λουόμενοι όσο και του προγράμματος της «Γαλάζιας Σημαίας».

Δείτε επίσης:

Μια αποκρουστική υγειονομική βόμβα: Εικόνες σοκ από τα χιλιάδες νεκρά ψάρια στην παραλία του Βόλου!

Βόλος: Τα νεκρά ψάρια στον Παγασητικό κινητοποίησαν τις εισαγγελικές αρχές

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This