Χαλκιδική: «Τα καθίσματα στο παιχνίδι ήταν χαλασμένα 10 μέρες πριν», καταγγέλλει μητέρα – Με 250 ευρώ δίδεται βεβαίωση καλής λειτουργίας!

Must Read

Συνεχείς είναι οι αποκαλύψεις για το λούνα παρκ του τρόμου στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής όπου έχασε την ζωή του ο 19χρονος Γιάννης όταν έπεσε από το κάθισμα στο παιχνίδι Crazy Dance.

Mια μητέρα από την Αθήνα που είχε πάει διακοπές στην περιοχή μαζί με τον σύζυγο και τα δίδυμα παιδιά της τα οποία είναι 9 ετών κατήγγειλε πως τα καθίσματα στο συγκεκριμένο μηχάνημα ήταν χαλασμένα τουλάχιστον 10 μέρες πριν την τραγωδία.

«Όταν ανέβηκαν επάνω, πήγαν σε κάποια καθισματάκια, αλλά ο υπεύθυνος τους υπέδειξε τα ροζ, λέγοντάς τους ότι όλα τα άλλα είναι χαλασμένα. Αυτό το έμαθα εκ των υστέρων εγώ όταν ρώτησα τα παιδιά μου. Τα παιδιά μου είπαν ότι πήγαμε να καθίσουμε στα κίτρινα ας πούμε -δεν θυμάμαι τα χρώματα- και μας είπε ο υπεύθυνος “όχι, όχι, μην πάτε σε εκείνα, όλα τα άλλα είναι χαλασμένα ελάτε στα ροζ”. Όταν ξαναεπισκεφτήκαμε το λούνα παρκ τη δεύτερη φορά, δεν ανεβήκαμε σε αυτό το παιχνίδι, κάναμε κάποια άλλα πράγματα. Μου έκανε εντύπωση ότι πάντα είχε σε συγκεκριμένα μόνο χρώματα παιδιά, και στα υπόλοιπα δεν είχε παιδιά ανεβασμένα. Μου έκανε εντύπωση, και εκείνη τη φορά που ανέβηκαν τα παιδιά μου, και τις επόμενες φορές που είδα», είπε η γυναίκα στον Alpha.

Η μητέρα σοκαρίστηκε όταν άκουσε για το δυστύχημα και σκέφτηκε ότι στη θέση του 19χρονου θα μπορούσαν να είναι τα δικά της παιδιά.

«Συγκλονίστηκα και σοκαρίστηκα σκεπτόμενη ότι θα μπορούσαν να είναι τα δικά μας παιδιά και από τότε είμαι πραγματικά σε σε κατάσταση σοκ. Από τύχη ζούμε, για μια φορά ακόμη το λέμε και το ξαναλέμε από τύχη ζούμε. Αν δεν υπάρχουν ελεγκτικοί μηχανισμοί που να μπορούν να ελέγξουν τις προδιαγραφές, τις τεχνικές , τους κανόνες και τους όρους που διέπουν όλη τη λειτουργία αυτών των λούνα παρκ, πραγματικά να κλείσουν ή όσα λειτουργούν σωστά να είναι μόνο αυτά ανοιχτά», πρόσθεσε.

Δείτε βίντεο:




«Με 250 ευρώ παίρνεις βεβαίωση»

Την ίδια στιγμή σοκάρει η καταγγελία ενός άλλου ιδιοκτήτη λούνα παρκ ο οποίος ανέφερε πως με 250 ευρώ μπορείς να λάβεις βεβαίωση καλής λειτουργίας ανεξάρτητα αν τα μηχανήματα είναι καλά ή όχι. Παράλληλα, λέει πως το μοιραίο παιχνίδι προοριζόταν για παλιοσίδερα και πως όταν του προτάθηκε να το αγοράσει, εκείνος αρνήθηκε.

«Κανένας δήμος δεν έχει την τεχνογνωσία ή το προσωπικό για να επιβεβαιώσει πως εφαρμόζονται και τηρούνται οι κανόνες. Πρέπει κάποια στιγμή το απόστημα να σκάσει», ανέφερε στον SKAI.

Σχετικά με το μηχάνημα που του είχε προταθεί να πάρει δήλωσε πως «εγώ δε θα το έπαιρνα ποτέ αυτό. Εγώ δεν θα έβαζα ποτέ ανθρώπους να κάτσουν πάνω σε αυτό το μάτσο από παλιοσίδερα». Το παιχνίδι, όπως υποστηρίζει, δεν φτιάχτηκε από σοβαρή εταιρεία και δεν είναι πιστοποιημένο αλλά από γκαραζιέρη της γειτονιάς ενώ λέει πως  το σύστημα που ασχολείται με τα περιφερειακά λούνα παρκ είναι «ένα μπάχαλο». Με ένα τηλεφώνημα και 250 ευρώ μπορεί να βρεθεί μηχανικός και να χορηγήσει βεβαίωση για τη καλή λειτουργία χωρίς να ελέγξει τίποτα, αναφέρει ο ίδιος.

Τέλος σχετικά με τους χειριστές είπε πως υπάρχει πρόβλημα καθώς δεν υπάρχει διαδικασία διαπίστευσης ώστε να είναι βέβαιο πως κάνουν σωστά την δουλειά τους.

Δείτε βίντεο:




Δείτε επίσης:

«Δε θα σας περάσει όσα εκατομμύρια και να έχεις» – Ένταση ανάμεσα στον πατέρα του 19χρονου και τη δήμαρχο Κασσάνδρας

Το τατουάζ που έκανε ο αδελφός του 19χρονου που έχασε τη ζωή του στο λούνα παρκ

Χαλκιδική: Λουκέτο σε όλες τις παιδικές χαρές από τον δήμο Σιθωνίας

Πειθαρχική δίωξη για το μοιραίο λούνα παρκ στην δήμαρχο Κασσάνδρας και σε αντιδήμαρχο

«Τρόμαξα, μου είπαν να φύγω, γιατί θα με λιντσάρουν» – Ο νεαρός χειριστής του μοιραίου παιχνιδιού «σπάει» τη σιωπή του

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This