Νέο δικαστικό φιάσκο: Οργή αστυνομικών για την απελευθέρωση δυο επικίνδυνων κακοποιών!

Η οργισμένη ανακοίνωση που εξέδωσαν

Must Read

Στα «κάγκελα» βρίσκονται οι αστυνομικοί στο Ηράκλειο Κρήτης καθώς για ακόμη μια φορά η δικαιοσύνη, με μια απαράδεκτη απόφασή της, έκρινε πως δύο συλληφθέντες για εμπρηστική επίθεση σε βάρος οχήματος συναδέλφου τους, πρέπει να αφεθούν ελεύθεροι και μάλιστα χωρίς κανένα περιοριστικό όρο!

Πρόκειται για ακόμη ένα δικαστικό φιάσκο μετά την απελευθέρωση χωρίς κανένα όρο των δύο Πακιστανών που είχαν βιάσει 23χρονη στη Μύκονο αλλά και των Σουδανών που αποπειράθηκαν να βιάσουν 19χρονη Ολλανδή στην Χερσόνησο της Κρήτης!

Οι συνδικαλιστές εξέδωσαν μια οργισμένη ανακοίνωση, την οποία κοινοποίησαν στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και στον Πρόεδρο του Συμβουλίου Επιθεώρησης Δικαστηρίων.

«Ορισμένοι δημόσιοι λειτουργοί (ευτυχώς λίγοι), κωφεύουν επίμονα στα παραπάνω, από τα αποστειρωμένα από την κοινωνία γραφεία τους, εμμένοντας στην παπαγαλία του γράμματος του Νόμου…», αναφέρουν, μεταξύ άλλων και τονίζουν πως επιφυλάσσονται κάθε νόμιμου δικαιώματος ελέγχου προς πάσα κατεύθυνση και νόμιμη Αρχή.

Το περιστατικό της εμπρηστικής επίθεσης συνέβη σε βάρος αστυνομικού της Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου, τα ξημερώματα της 5ης Αυγούστου. Μετά από έρευνες αρκετών ημερών τα στελέχη της ΕΛΑΣ πέρασαν χειροπέδες σε έναν 27χρονο, κάτοικο Ηρακλείου, ως φυσικό αυτουργό ο οποίος ομολόγησε την πράξη του αλλά και σε ένα 26χρονο Αλβανό ως ηθικό αυτουργό.

Ολόκληρη η ανακοίνωση των αστυνομικών:

«Με αφορμή την δικαστική εξέλιξη και την έκδοση απόφασης για το αποτρόπαιο περιστατικό του εκ δόλου εμπρησμού εναντίον συναδέλφου αστυνομικού και μέλους της Ένωσης μας και της οικογένειας του, την 05 Αυγούστου 2024, εντός του αστικού ιστού της πόλης μάς, δια της παρούσης μάς, διαμαρτυρόμαστε και εκφράζουμε την έντονη αγανάκτηση μας, στα συνταγματικά πλαίσια της συνδικαλιστικής μας δράσης, για την απόφαση των εφαρμοστών του νόμου, να αφήσουν ελεύθερους τους κατηγορούμενους για κακουργήματα, επιβάλλοντας σε αυτούς μόνο τον συνήθη περιοριστικό όρο της εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα, ενώ όφειλαν εν προκειμένω και βάσει των συγκεκριμένων περιστατικών, να διατάξουν το μέτρο της προσωρινής κράτησης (προφυλάκιση), μέχρι την οριστική εκδίκαση της υπόθεσης, λόγοι για τους οποίους επιφυλασσόμαστε να ασκήσουμε κάθε νόμιμο δικαίωμα ελέγχου, προς πάσα κατεύθυνση και νόμιμη Αρχή !!!!

Είναι λυπηρό εν έτει 2024 ενώ η κοινωνία μάς υποφέρει από το σκληρό έγκλημα, ενώ έχουν γίνει αλλεπάλληλες νομοθετικές τροποποιήσεις προκειμένου να ενισχυθεί η προληπτική και κατασταλτική δράση της Δικαιοσύνης, ενώ ο ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ είναι θεμέλιος λίθος αυτής και κατ’ επέκταση της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ορισμένοι δημόσιοι λειτουργοί (ευτυχώς λίγοι), κωφεύουν επίμονα στα παραπάνω, από τα αποστειρωμένα από την κοινωνία γραφεία τους, εμμένοντας στην παπαγαλία του γράμματος του Νόμου και παραβλέποντας εν προκειμένω τη βασική αρχή ότι ο δικαστής κρίνει «κατά τη φωνή της συνειδήσεως του» με αποκλειστικό σκοπό να εγγυηθεί τη διαφύλαξη και την εξισορρόπηση των εννόμων αγαθών όλων των ΠΟΛΙΤΩΝ, ήτοι του υπέρτατου αγαθού της κοινωνικής ειρήνης!! Σε κάθε περίπτωση ας υπενθυμίσουμε σε ορισμένους ότι η δικαιοσύνη αντανακλά το βαθμό του ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ μίας χώρας και δεν έχειν επιτελέσει το καθήκον της, όταν στους συναδέλφους-αστυνομικούς και σε κάθε άλλο πολίτη εντυπώνεται η αίσθηση της αναρχίας και της κοινωνικής αποσυνθέσεως, όπως εν προκειμένω !!!!

Ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε δίπλα σε κάθε συνάδελφο-αστυνομικό και δε θα σιωπήσουμε στην αδικία από όσο ψηλά και αν προέρχεται!!!!

Και οι κρίνοντες, κρίνονται!».

Δείτε επίσης:

Ανακοίνωση του Αρείου Πάγου για τους Πακιστανούς που κατηγορούνται για βιασμό 21χρονης και αφέθηκαν ελεύθεροι

Πρωτοφανές: Κόντρα δικαιοσύνης-αστυνομικών για την απελευθέρωση των Πακιστανών που βίασαν 23χρονη στη Μύκονο!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This