Έρχεται χειμωνιάτικη «Ψυχρή Λίμνη» με βροχές, καταιγίδες, κεραυνούς, χαλάζι – SOS για πλημμύρες!

Τι αναφέρουν Λαγουβάρδος - Μαρουσάκης

Must Read

Το φαινόμενο της «Ψυχρής Λίμνης» έχει αρχίσει να «επισκέπτεται» σταδιακά την χώρας μας φέρνοντας μαζί της βροχές και καταιγίδες.  Ο καιρός αναμένεται να «δείξει τα δόντια του» περισσότερο από αύριο έως το Σάββατο τουλάχιστον ενώ θα βρέξει και στην Αθήνα.

Μάλιστα, σύμφωνα με ανάρτηση που έκανε ο γνωστός μετεωρολόγος, Κώστας Λαγουβάρδος θα έχουμε »ασυνήθιστη ατμοσφαιρική κυκλοφορία» με «απρόβλεπτες συνέπειες».

Συγκεκριμένα γράφει ο κ. Λαγουβάρδος:

«Επικράτηση αστάθειας μέχρι το τέλος Αυγούστου 2024

Ασυνήθιστη για την εποχή χαρακτηρίζεται η ατμοσφαιρική κυκλοφορία πάνω από την Ανατολική Μεσόγειο, καθώς μια “Ψυχρή Λίμνη” (δηλαδή μια αποκομμένη μάζα σχετικά ψυχρών αερίων μαζών) επηρεάζει την περιοχή μας (βλ. χάρτη). Αξιόλογες βροχοπτώσεις προβλέπονται σε μεγάλο μέρος των Βαλκανίων, της Νότιας Ιταλίας, και της Τουρκίας μέχρι το Σάββατο 31 Αυγούστου 2024.

Στη χώρα μας, ήδη η παρουσία των ψυχρών αερίων μαζών πάνω από τις θερμές επιφανειακές αέριες μάζες δημιουργούν συνθήκες αστάθειας, δηλαδή ευνοούν τη δημιουργία καταιγίδων κυρίως πάνω από τις ηπειρωτικές περιοχές τις απογευματινές ώρες. Από την Πέμπτη 29/8 και τουλάχιστον μέχρι το Σάββατο 31/8 προβλέπεται ενίσχυση της αστάθειας, με καταιγίδες να επηρεάζουν μεγάλο μέρος της χώρας.

Με τα σημερινά προγνωστικά δεδομένα (Τετάρτη 28/8), η πιθανότητα χαλαζοπτώσεων είναι μικρή, όμως θα είναι αυξημένος ο κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων, καθώς προβλέπεται μεγάλη ραγδαιότητα βροχοπτώσεων και μεγάλο αριθμό ηλεκτρικών εκκενώσεων.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ηπειρωτικά και θα κυμανθεί κοντά στα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα. Αξίζει να σημειωθεί ότι το φαινόμενο της “Ψυχρής Λίμνης” προκαλεί συνθήκες στην ατμόσφαιρα οι οποίες είναι εξαιρετικά δύσκολο να προβλεφθούν με μεγάλη ακρίβεια από τα προγνωστικά μοντέλα, κάτι που προκαλεί αβεβαιότητα ως προς το ποιες περιοχές θα δεχθούν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής. Οι προγνώσεις θα ανανεώνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα και θα ακολουθήσουν νεότερες σχετικές ανακοινώσεις με ενημερωμένα προγνωστικά στοιχεία».

Δείτε την ανάρτηση:

Για έντονα φαινόμενα κάνει λόγο και ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Σύμφωνα με όσα είπε το πρωί στο Open, τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού των επόμενων ημερών θα είναι οι βροχές και οι καταιγίδες οι οποίες θα συνοδεύονται από κεραυνούς αλλά και χαλάζι!

Μάλιστα, ο μετεωρολόγος τόνισε πως ο καιρός θα θυμίζει έντονα προχωρημένο φθινόπωρο και χειμώνα μιας και οι συνθήκες που θα επικρατήσουν εμφανίζονται κατά τους χειμερινούς μήνες.  Η Παρασκευή θα είναι η πιο «δύσκολη» μέρα με μεγάλο όγκο νερού να πέφτει στην Πελοπόννησο ενώ παρόμοιο σκηνικό θα έχουμε και το Σάββατο.

Η κακοκαιρία θα επηρεάσει τα νησιά του Ιονίου, τις Σποράδες, την Εύβοια και την Παρασκευή τα ορεινά της Κρήτης, ενώ βροχές θα εκδηλωθούν στην Αθήνα, Πέμπτη και Παρασκευή, ενώ είναι πολύ πιθανό να βρέξει και το Σάββατο.




Δείτε επίσης:

Ξεκινά από σήμερα περίοδος αστάθειας – Πού θα πέσουν μπόρες – Στους 36 βαθμούς η θερμοκρασία

Καιρός: Έρχεται τριήμερο με καταιγίδες – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This