Για έβδομη μέρα καίγεται το Παγγαίο – Δορυφορική εικόνα δείχνει το μέγεθος της καταστροφής

Στάχτη τουλάχιστον 7.600 στρέμματα

Must Read

Μαίνεται για έβδομη συνεχόμενη μέρα η μεγάλη φωτιά στο Παγγαίο όρος. Δεδομένα για την φωτιά στο Παγγαίο εξέδωσε σύστημα Copernicus μέσα από ανάλυση δορυφορικών εικόνων πολύ υψηλής ανάλυσης. Η δορυφορική εικόνα είναι από την Τρίτη 27 Αυγούστου 2024, στις 12:15.

Η εν λόγω ανάλυση έχει πολύ μεγαλύτερη ακρίβεια από ανάλογες άλλων δορυφορικών συστημάτων, όπως αναφέρει το kavalapost.gr. Στη χρωματισμένη πορτοκαλί περιοχή απεικονίζεται η καμένη έκταση μέχρι και χθες στις 12:15 ενώ με τις μικρές κόκκινες φλόγες απεικονίζονται τα ενεργά μέτωπα εκείνη την ώρα κάτι που δείχνει ότι η κύρια δραστηριότητα της φωτιά εντοπίζεται πλέον στη βόρεια πλευρά του βουνού, όπως τονίζεται από το meteokav.gr.

Η συνολική καμένη έκταση μέχρι εκείνη την ώρα ήταν 13.410 στρέμματα (δηλαδή 13,41 τετραγωνικά χιλιόμετρα ή 13.410.000 τετραγωνικά μέτρα). Από την έκταση αυτή το 4,1% είναι δασική (547 στρέμματα), 83% θαμνώδης περιοχή (11.130 στρέμματα) και το 12,9% ανοιχτή περιοχή με ελάχιστη βλάστηση (1.734 στρέμματα).

Η πυρκαγιά ξέσπασε στις 22 Αυγούστου σε δασική έκταση κάτω από την κορυφή Αβγό, πάνω από τα 1.500 μέτρα. Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 280 πυροσβέστες με 25 ομάδες πεζοπόρου και 46 οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας, ενώ από αέρος συνδράμουν τρία ελικόπτερα και τρία αεροσκάφη.

Διαβάστε ακόμα: Καβάλα: Καίει για έκτη μέρα η φωτιά στο Παγγαίο Όρος

*ΦΩΤΟ ΑΠΟ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This