Μέχρι και έπιπλα βρέθηκαν κατά τον καθαρισμό του Κηφισού – Πότε θα ολοκληρωθεί η επιχείρηση

Δύσκολες οι συνθήκες για τους καθαριστές - Τι λέει ο Νίκος Χαρδαλιάς

Must Read

Από φερτά υλικά, λάστιχα ακόμα και…ολόκληρα έπιπλα έχουν εντοπίσει οι αρμόδιοι της Περιφέρειας Αττικής που έχουν ξεκινήσει τον καθαρισμό των υπογείων τμημάτων του Κηφισού από τα σκουπίδια, μετά από αρκετά χρόνια και συγκεκριμένα τριάντα!

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:




Η προσπάθεια για τον καθαρισμό είναι μια δύσκολη υπόθεση για πολλούς λόγους.

Τα υπόγεια τμήματα εκτείνονται σε ένα μήκος 8.6 χιλιομέτρων, υπάρχει νερό σε μεγάλο ύψος μέσα στο κλειστό τμήμα του αγωγού, δεν υπάρχει επαρκής αερισμός των χώρων, υπάρχουν σημεία με νερά που έχουν βαλτώσει. Παράλληλα υπάρχει έλλειψη φωτισμού που καθιστά επιβεβλημένη τη χρήση γεννητριών και προβολέων, χρήση ειδικού εξοπλισμού μέσων ατομικής προστασίας λόγω ύπαρξης πολύ μεγάλου αριθμού εντόμων και βουρκώδους υποστρώματος, χρήση ερπυστριοφόρων μηχανημάτων για την πρόσβαση στο εσωτερικό του αγωγού καθώς και υδραυλικών σφυρών για την κατάτμηση μεγάλων κομματιών σκυροδέματος που έχουν καταπέσει από την οροφή και τα πλαϊνά τοιχώματα.

Στη διάρκεια αυτοψίας στις αρχές του μήνα διαπιστώθηκε πως μόλις δύο χιλιόμετρα ήταν προσβάσιμα, ξεκινώντας από της οδό Αγίας Άννης στο ύψος του Δήμου Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη καθώς το ύψος του νερού έφτανε τα 80 εκατοστά.

Οι κάτοικοι της περιοχής έχουν παρατηρήσει μια έντονη δυσοσμία στο σημείο η οποία οφείλεται στην επιχείρηση. Στόχος είναι ο καθαρισμός να έχει ολοκληρωθεί στις αρχές Οκτωβρίου, μέχρι τις πρώτες βροχές.

Τι λέει ο Νίκος Χαρδαλιάς

«Η απόφαση να προχωρήσουμε στον καθαρισμό των πλακοσκεπών τμημάτων του Κηφισού ποταμού μετά από αρκετά χρόνια που είχαν αφεθεί χωρίς καμία συντήρηση, δεν ήταν μόνο αναγκαία, αλλά και επιβεβλημένη από την ευθύνη που φέρουμε απέναντι στους πολίτες και το περιβάλλον. Η κατάσταση στην οποία βρίσκονταν αυτά τα τμήματα ήταν επικίνδυνη και απαιτούσε άμεσες δράσεις, ιδίως ενόψει των προκλήσεων που φέρνει η κλιματική αλλαγή και η αυξανόμενη συχνότητα των ακραίων καιρικών φαινομένων.

Η Περιφέρεια Αττικής δεσμεύεται να συνεχίσει να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες που προστατεύουν τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον. Με αυτήν την επιχείρηση, όχι μόνο αποτρέπουμε τον κίνδυνο πλημμυρών, αλλά αποδεικνύουμε έμπρακτα την προσήλωσή μας στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του λεκανοπεδίου. Η σύγχρονη Αττική απαιτεί υποδομές που λειτουργούν και εξασφαλίζουν την ευημερία όλων μας».




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This