Δεύτερο πλέγμα μπήκε για την συγκράτηση των νεκρών ψαριών – Σε ποιες παραλίες απαγορεύεται η κολύμβηση

Must Read

Δεύτερο πλέγμα τοποθετήθηκε σήμερα στον χείμαρρο Ξηριά του Παγασητικού προκειμένου να συγκρατηθούν οι μεγάλες ποσότητες των νεκρών ψαριών και να είναι πιο εύκολη η συγκέντρωσή τους. Χθες είχε μπει πλέγμα στην παραλία του Βόλου, στο ύψος της γέφυρας.




Σύμφωνα με πληροφορίες, το δεύτερο πλέγμα θα λειτουργήσει βοηθητικά στο πρώτο το οποίο δέχεται μεγάλη πίεση. Τα ψάρια δεν περνούν πλέον προς το λιμάνι του Βόλου και η επιχείρηση για την συλλογή θα διευκολυνθεί.

Στο Ξηριά τα νεκρά ψάρια εκτείνονται σε μία απόσταση 150-200 μέτρων. Στο σημείο βρίσκονται τρία μεγάλα μηχανήματα ενώ διάφοροι φορείς ζητούν να «επιστρατευτούν» περισσότερα σκάφη και μηχανήματα αφού υπάρχουν φόβοι ότι η επερχόμενη κακοκαιρία μπορεί να προκαλέσει προβλήματα πλημμυρισμού στο χείμαρρο.

Πού απαγορεύεται η κολύμβηση

Την αποφυγή κολύμβησης στις παρακάτω ακτές συνιστά η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, λόγω των νεκρών ψαριών στον Παγασητικό και μέχρι την εξάλειψη της δυσοσμίας και της ύπαρξης νεκρών ψαριών, προκειμένου να προστατευτεί η υγεία των λουομένων και να διασφαλιστεί η Δημόσια Υγεία.

Συγκεκριμένα οι παραλίες είναι:

  • Σουτραλί Αγριάς
  • Πλάκες
  •  Άναυρος
  • · Ξενία
  • · Πευκάκια-Δημοτική ακτή Βόλου (πλαζ Αλυκών)
  • · Αλυκές
  • · Αμφανών
  • · Αμαρυλλίς

Οι ακτές Πλατανίδια, Καρνάγιο, Χρυσή Ακτή, Νέα Αγχίαλος διατηρούν την Γαλάζια Σημαία, καθώς η κατάσταση των παραλιών ικανοποιεί τα κριτήρια βράβευσης.

Δείτε επίσης:

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This