«Ναι» στον τεχνικό έλεγχο στο λούνα παρκ – «Γιάννη ζεις θα δικαιωθείς» φώναζαν συγγενείς και φίλοι του 19χρονου

Η εταιρεία που θα κάνει το έλεγχο αναμένεται να κληθεί άμεσα ακόμα και σήμερα

Must Read

To «πράσινο» φως από τον Εισαγγελέα Εφετών Θεσσαλονίκης πήρε ο πατέρας του 19χρονου Γιάννη προκειμένου να γίνει ο τεχνικός έλεγχος που ζητά η οικογένεια στο λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής στο οποίο έχασε την ζωή του ο νεαρός.

Το αίτημα είχε αρχικά απορριφθεί, μια εξέλιξη η οποία είχε οδηγήσει τον πατέρα σήμερα στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης προκειμένου να ζητήσει εξηγήσεις.

«Η δικαιοσύνη λειτουργεί και οποιο εμπόδιο κι αν μπει θα λειτουργήσει πολύ γρήγορα με αυτούς τους αξιόλογους ανθρώπους που την εκπροσωπούν, για να δικαιωθεί κάθε παιδί που έχει χαθεί, μαζί και το παλικάρι μου, το δικό μας παιδί», ανέφερε ο Γιώργος Καιμπαλης μετά την συνάντηση με τον εισαγγελέα.

«Προ ημερών είχε προγραμματιστεί να διενεργηθεί σήμερα έκτακτος τεχνικός έλεγχος στο επίμαχο μηχάνημα από την μοναδική διαπιστευμένη εταιρεία για λούνα παρκ. Αιφνιδίως εχθές, υπήρξε ένα σήμα από την προανακριτική αρχή ότι θα ματαιωθεί ο εν λόγω έλεγχος. Σήμερα, κατόπιν συζήτησης και διευκρινήσεων με την ανώτατη εποπτική αρχή της εν εξελίξει ανακριτικής διαδικασίας, τον κ. Προϊστάμενο Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης, δέχθηκε τα επιχειρήματα μας και παρήγγειλε άμεσα ότι θα διενεργηθεί ο επίμαχος έκτακτος τεχνικός έλεγχος. Αναμένουμε την ημέρα και την ώρα», ανέφερε ο δικηγόρος της οικογένειας, Απόστολος Αγγελάκης.

Δείτε βίντεο:




Μάλιστα, όπως ανέφερε ο πατέρας, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας ενημέρωσε ότι θα κληθεί – ακόμη και σήμερα  – η εταιρεία από την Αθήνα, σε συνεννόηση με την ΔΕΔΔΗΕ, προκειμένου να γίνει ο έλεγχος και το πόρισμα να βγει άμεσα ώστε να προχωρήσει η διαδικασία.

Έξω από τα δικαστήρια εκτυλίχθηκαν συγκινητικές στιγμές καθώς είχαν συγκεντρωθεί συγγενείς και φίλοι του Γιάννη με φωτογραφίες στα χέρια ενώ φώναζα «Γιάννη ζεις θα δικαιωθείς».

«Δεν υπάρχει κάτι να σας πω, ο καθένας το ξέρει στο σπίτι που ζει και ούτε θα το καταλάβει ποτέ. Όταν σβήσουν τα φώτα πάλι οι γονείς, τα αδέλφια του, οι δικοί του άνθρωποι, οι δικοί του φίλοι, θα είναι αυτοί που θα κλαίνε, γιατί πολύ απλά δε θα μπορεί να ξεχαστεί ο άδικος χαμός. Το θέμα είναι ότι ο κόσμος χάνει τα παιδιά του άδικα. Όλοι έχετε παιδιά και οικογένειες, δε θέλει να σκεφτείς κάνεις αυτό που ζει το δικό μου σπίτι. Τους ευχαριστώ όλους και προσπαθούμε με κάθε τρόπο, νόμιμο και αξιοπρεπή, να καταλήξει το πόρισμα για να αποδοθεί δικαιοσύνη», ανέφερε σχετικά ο πατέρας του 19χρονου.




 

Ο έκτακτος τεχνικός έλεγχος αφορά την επισκόπηση του τεχνικού φακέλου του επίμαχου μηχανήματος, έρευνα σε τυχόν βιβλία συντήρησης εάν υπάρχουν, η συντήρησή του, ο ηλεκτρολογικός – μηχανολογικός εξοπλισμός, κ.α.

«Θα είναι το τελικό στάδιο που θα αποδείξει πλήρως τους ισχυρισμούς και θα επιβεβαιωθούν οι κακουργηματικές ευθύνες των εμπλεκομένων στην επιχείρηση», σημείωσε ο κ. Αγγελάκης.

Δείτε επίσης:

Χαλκιδική: Απορρίφθηκε ο τεχνικός έλεγχος που ζήτησε η οικογένεια – Πήρε εκ νέου άδεια λούνα παρκ στο οποίο πέθανε 13χρονη το 2019!

Τα 5 συμπεράσματα του πραγματογνώμονα της Εισαγγελίας για το λούνα παρκ του τρόμου στην Χαλκιδική

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This