Πώληση σπιτιού -Τι πρέπει να προσέξετε

Must Read

Η πώληση ενός σπιτιού προβλέπει έναν προσεκτικό και λεπτομερή σχεδιασμό καθώς και μια στρατηγική διαπραγματεύσεων ώστε να γίνει η επιθυμητή συμφωνία. Αν στεφθεί επιτυχώς ή ανεπιτυχώς η προσπάθεια πώλησης του εξαρτάται από την κατανόηση των κατάλληλων βημάτων πριν την έναρξη της διαδικασίας και τους παράγοντες που μπορεί να την επηρεάσουν. Είναι σημαντικό λοιπόν να γνωρίζετε τι πρέπει να προσέξετε ώστε να είναι επιτυχής η διαδικασία είτε γνωρίζετε από πωλήσεις ακινήτων είτε όχι.

Σωστή Αξιολόγηση

Η αξιολόγηση του ακινήτου σας με βάσιμα κριτήρια θα συμβάλλει στην σωστή τιμολόγησή του. Μπορείτε να κάνετε έρευνα αγοράς μέσα από έμπειρα sites για να δείτε που κυμαίνονται οι τιμές πώλησης ή ακόμα καλύτερα να απευθυνθείτε σε ένα έμπειρο μεσιτικό γραφείο ώστε να εκτιμήσουν την αξία του καταξιωμένοι επαγγελματίες. Είναι σημαντικό να καταλάβετε της τάση της τρέχουσας αγοράς έτσι ώστε ούτε να αποθαρρύνετε τους υποψήφιους αγοραστές λόγω υψηλού κόστους, ούτε να χάσετε χρήματα εξαιτίας της χαμηλής τιμής.

Συγκέντρωση όλων των εγγράφων

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συγκεντρωμένα όλα τα απαραίτητα νομικά έγγραφα ώστε να μην καθυστερήσετε την διαδικασία πώλησης του ακινήτου. Έγγραφα όπως τίτλος ιδιοκτησίας του ακινήτου, πιστοποιητικά ενεργειακής κλάσης κα πρέπει να ελεγχθούν από τον συμβολαιογράφο σας για να διασφαλίσετε ότι δεν υπάρχουν εκκρεμότητες που θα κλονίσουν την εμπιστοσύνη του αγοραστή σας.

Τακτοποίηση ακινήτου

Προετοιμάστε κατάλληλα το ακίνητο σας για να γίνει πιο ελκυστικό στους υποψήφιους αγοραστές σας. Η επιδιόρθωση βλαβών σε σωληνώσεις, χαλασμένα πατώματα και σαπισμένα παρκέ θα σχηματίσουν κακή εντύπωση και θα απωθήσει τον υποψήφιο ακόμα και αν το κόστος αγοράς του ακινήτου είναι χαμηλό. Απεναντίας, προσλάβετε ένα συνεργείο καθαρισμού να περιποιηθεί και να καθαρίσει τον χώρο και τεχνικούς να επιδιορθώσουν φθορές σε τοίχους και τις πόρτες του σπιτιού καθώς οι αγοραστές επικεντρώνονται στα κουφώματα καλής ποιότητας αλλά και σε μια λειτουργική ανακαινισμένη κουζίνα.

Φροντίστε να παρουσιάσετε στους αγοραστές έναν προσεγμένο χώρο που να αναδεικνύονται τα δυνατά του σημεία. Για αυτό, διαμορφώστε τα έπιπλα και την διακόσμηση του έτσι ώστε να προβάλλεται η λειτουργικότητα του. Μια καλή επιλογή είναι να συνεργαστείτε με έναν διακοσμητή για να ομορφύνετε τον χώρο και να τονίσετε τους χώρους του σπιτιού που είναι ελκυστικοί. Αν έχετε μεγάλα και φωτεινά μπαλκόνια, φροντίστε να επισκεφθεί πρώτα τον εξωτερικό χώρο και να υπερτονιστούν τα θετικά σημεία του.

Προώθηση σε media

Hσωστή προώθηση σε social media, sitesείναι σημαντική για να το δουν και να προσελκύσετε όσο το δυνατόν περισσότερους αγοραστές. Αποφύγετε να αφήσετε την αγγελία του ακινήτου χωρίς φωτογραφίες και εύστοχη περιγραφή διότι κανένας καταναλωτής δεν αρέσκεται να του παρέχονται μηδαμινές πληροφορίες.

Κατάλληλη χρονική στιγμή

Η χρονική στιγμή που θα εκθέσετε ένα ακίνητο προς πώληση παίζει εξίσου σημαντικό ρόλο. Προτιμήστε μια περίοδο όπου η ζήτηση ακινήτων στην αγορά είναι αυξημένη και μπορείτε να επωφεληθείτε. Μην επιλέξετε να προβείτε σε έκθεση του ακινήτου σας αν ακόμα δεν έχει προετοιμαστεί κατάλληλα.

Προετοιμασία διαπραγμάτευσης

Η στιγμή της πρώτης συνάντησης με τον υποψήφιο δεν θα αργήσει να γίνει, για αυτό πρέπει να προετοιμαστείτε κατάλληλα. Θέστε εξαρχής το χαμηλότερο κόστος που επιθυμείτε για το ακίνητο και φροντίστε να επικοινωνήσετε ότι μια πρόταση του κάτω από την αρχική του τιμή, δεν μπορεί να επιφέρει την συμφωνία μεταξύ σας.

Συνεργασία με έμπειρους μεσίτες

Η προσπάθεια της πώλησης ακινήτου μπορεί να αποβεί άκαρπη. Προτιμήστε να αναθέσετε την πώληση του σε ένα έμπειρο μεσιτικό γραφείο από καταξιωμένους μεσίτες ώστε να επιτευχθεί ο στόχος της πώλησης γρήγορα και εγγυημένα. Οι διαπραγματευτικές του ικανότητες και οι γνώσεις του στη στρατηγική πωλήσεων σε ακίνητα θα προσελκύσουν γρήγορα τον κατάλληλο αγοραστή.

Για να αυξήσετε τις πιθανότητες μιας επικερδούς συμφωνίας, επισκεφθείτε τους επαγγελματίες μεσίτες της Keller Williams Solutions Group για την παροχή συμβουλών αλλά και την ανάθεση του ακινήτου σας. Από την δωρεάν εκτίμηση του ακινήτου σας έως την υπογραφή των συμβολαίων, στέκεται δίπλα σας με σεβασμό, ειλικρίνεια και άμεση εξυπηρέτηση.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This