Ξεχειλίζει η οργή των Εποχικών Πυροσβεστών: Κηδεύτηκε ο Ανδρέας – «Το τελευταίο αντίο φορώντας τα μπεζ»

Καταγγελίες κατά της διοίκησης του Π.Κ. Θάσου και προσφυγή στη δικαιοσύνη για να αποδοθούν ευθύνες - «Το τσιφλίκι που είχατε στήσει τελείωσε!»

Must Read

Μέσα σε κλίμα βαθιάς οδύνης αλλά και οργής, είπαν το ύστατο χαίρε συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι στον Εποχικό Πυροσβέστη Ανδρέα Ανδρεάδη, ο οποίος έχασε τη ζωή του εν ώρα υπηρεσίας προχθές στη Θάσο, σε τροχαίο δυστύχημα.

Ο 50χρονος άνδρας άφησε πίσω του ένα 13χρονο παιδί, με τους συναδέλφους του να είναι εξοργισμένοι και αποφασισμένοι να αναδείξουν τη σωρεία παραβάσεων της διοίκησης του Π.Κ. Θάσου, κυρίως σχετικά με τα ωράρια εργασίας.

«Το τελευταίο αντίο φορώντας τα ΜΠΕΖ. Ανδρέα, καλό ταξίδι», έγραψαν σε ανάρτησή τους οι Εποχικοί Πυροσβέστες, με μια φωτογραφία από τη συνοδεία τους στη νεκροφόρα που μετέφερε το φέρετρο με τη σορό του συναδέλφου τους.

Οι καταγγελίες τους για τις συνθήκες εργασίας, είναι ανατριχιαστικές και ειδικά σε ότι αφορά τον Ανδρέα Ανδρεάδη, αναφέρουν ότι εργαζόταν 24 ώρες συνεχόμενες, σχόλασε στις 07:30 το πρωί και μετά από 2,5 ώρες, στις 10 το πρωί της ίδιας ημέρας δηλαδή, κλήθηκε να αναλάβει υπηρεσία για άλλες 10 ώρες. Ορίστηκε μάλιστα άυπνος οδηγός σε όχημα με 5 ακόμα άτομα πλήρωμα!

Δηλαδή 34 ώρες εργασία με μόλις 2,5 ώρες ανάπαυση!

Η οργή των Εποχικών Πυροσβεστών ξεχειλίζει και οι αναφορές τους κατά της διοίκησης είναι σοκαριστικές:

«Εσείς στο Π.Κ. Θάσου που διαδίδετε δίχως ίχνος ντροπής πως τα έχετε κάνει όλα νόμιμα, είστε επιεικώς άσχετοι και επικίνδυνοι για το προσωπικό. Δεν έχετε διαβάσει ούτε τι ισχύει για τον τρόπο εργασίας των Εποχικών Πυροσβεστών. Έχουμε έναν νεκρό συνάδελφο εν ώρα υπηρεσίας. Λίγος σεβασμός δε βλάπτει.
Οι λοιπές καταγγελίες για πότισμα γκαζον γηπέδου με Πυροσβεστικό όχημα όπου είναι προπονητής ο διοικητής, παραλαβή εμπορευμάτων με επίσης Πυροσβεστικό όχημα για τη κρεπερί που διατηρεί, όχημα υπηρεσιακό μόνιμα εξω από το σπίτι του και άλλα πολλά που μαθαίνουμε θα κατατεθούν εκεί που πρέπει. Το τσιφλίκι που είχατε στήσει τελείωσε».

Στο ίδιο κλίμα και το Πανελλήνιο Σωματείο Συμβασιούχων Πυροσβεστών, με τον Αντιπρόεδρο ΠΑ.Σ.ΣΥ.Π Άκη Μπαρδάκη, να περιγράφει στο Documento:

«Έχοντας όλα τα απαραίτητα επίσημα έγγραφα στα χέρια μας διαπιστώσαμε πως ο συνάδελφος μας καλέστηκε να εκτελέσει 34 ώρες υπηρεσία με μόνο 2,5 ώρες ανάπαυση στο διάστημα αυτό. Ωράριο σοκαριστικό. Συγκεκριμένα στις 28 Αυγούστου ήταν ορισμένος με 24ωρη υπηρεσία, σχόλασε 07:30 το πρωί της επομένης (29/8) και στις 10 το πρωί της ίδιας ημέρας, 2μιση ώρες μετά δηλαδή, καλέστηκε να εργαστεί εκ νέου 10 ακόμη ώρες, κάτι το οποίο απαγορεύεται ρητά, καθώς ο νόμος είναι ξεκάθαρος πως πρέπει να μεσολαβούν 12 ώρες τουλάχιστον ανάπαυσης μεταξύ δύο υπηρεσιών».

Ο κ.Μπαρδάκης έστειλε αγωνιστικό μήνυμα και επεσήμανε ότι οι ευθύνες θα αποδοθούν εκεί που πρέπει:

«Το Σωματείο μας είναι αποφασισμένο να φτάσει την υπόθεση μέχρι τέλους. Ερευνώνται όλες οι καταγγελίες που έρχονται με στοιχεία και θα τις καταθέσουμε τις επόμενες ημέρες με επίσημη καταγγελία μας τόσο προς το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας όσο και προς το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος καθώς έχει ενημερωθεί και η επιθεώρηση εργασίας. Οι ευθύνες θα αποδοθούν εκεί που πρέπει».

Σε χθεσινές αναρτήσεις του στο facebook το ΠΑ.Σ.ΣΥ.Π σημείωνε τη λήψη από το Σωματείο καταγγελιών για το ωράριο εργασίας των Συμβασιούχων Πυροσβεστών στη Θάσο και προανήγγειλε την προσφυγή στη δικαιοσύνη κατά της διοίκησης του Π.Κ. Θάσου.

Επίσης, παρέθετε την συλλογική σύμβαση εργασίας των Εποχικών Πυροσβεστών που προβλέπει ξεκάθαρα ότι ανάμεσα σε δύο υπηρεσίες θα πρέπει να μεσολαβεί 12 ώρες ανάπαυση.

  • Αναλυτικά:

«Σοκαρισμένοι… Συγκλονισμένοι … Οργισμένοι…
Πριν λίγες ώρες ολοκληρώθηκε η ταφή του συναδέλφου μας, Ανδρέα Ανδρεάδη, ο οποίος έχασε τη ζωή του εχθές σε τροχαίο δυστύχημα.
Από τις πρώτες ώρες που άρχισε να γίνεται γνωστή η είδηση, έφταναν στο Σωματείο μας καταγγελίες που αφορούσαν κατά κύριο λόγο το ωράριο εργασίας των συναδέλφων Συμβασιούχων Πυροσβεστών στη Θάσο. Διασταυρώνοντας τις συγκεκριμένες καταγγελίες και έχοντας πια στα χέρια μας επίσημα έγγραφα από το συγκεκριμένο Π.Κ. διαπιστώσαμε πως η διοίκηση έχει προχωρήσει σε σωρεία παραβάσεων, κυρίως σχετικά με τα ωράρια εργασίας.
Έχουμε έρθει ήδη σε επικοινωνία με το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος, με την επιθεώρηση εργασίας αλλά και με τη νομική ομάδα του Σωματείου μας. Τις επόμενες ημέρες θα καταθέσουμε επίσημη καταγγελία συμπεριλαμβανομένων όλων των αποδεικτικών στοιχείων που έχουμε στη διάθεσή μας, ώστε η υπόθεση αυτή που έχει συγκλονίσει άπαντες στη μεγάλη οικογένεια του Πυροσβεστικού Σώματος, να ακολουθήσει τον δρόμο της δικαιοσύνης.. Οι ευθύνες θα αποδοθούν στους υπεύθυνους.
Συνάδελφε Αντρέα, καλό ταξίδι. Ο Αντρέας αφήνει πίσω το ανήλικο τέκνο του μόλις 13 ετών».

*πηγή φωτογραφίας: https://www.facebook.com/epoxikoipirosvestes

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This