Το πέρασμα της κακοκαιρίας μέσα από το δορυφορικό «μάτι»: Η Πελοπόννησος στο επίκεντρο!

Έπεσαν σχεδόν 54.000 κεραυνοί μέχρι τις 18:30! - Στην Αλόννησο τα μεγαλύτερα ύψη βροχής της ημέρας

Must Read

Ένα βίντεο που απεικονίζει το πέρασμα της κακοκαιρίας στη χώρα μας, όπως αυτή αποτυπώθηκε από μετεωρολογικό δορυφόρο ανήρτησε στον λογαριασμό του στο Twitter (X) ο Θοδωρής Κολυδάς.

Όπως σημειώνει ο έμπειρος μετεωρολόγος και διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου της ΕΜΥ, «η εξέλιξη της αστάθειας τις τελευταίες 8 ώρες στη χώρα μας από τον μετεωρολογικό δορυφόρο. Παρακολουθείστε πόσο έντονες ήταν οι καταιγίδες στη Πελοπόννησο!».

Όντως, όπως μπορεί να δει κανείς στο βίντεο, ο Μοριάς είναι σαν να μπήκε στο… στόχαστρο της κακοκαιρίας!

Εκτός της Πελοποννήσου, έντονες βροχές και καταιγίδες που δημιούργησαν αρκετά προβλήματα, εκδηλώθηκαν σήμερα (Σάββατο) και σε Σποράδες, Εύβοια.

Σύμφωνα με τα όσα κατέγραψε το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το μεγαλύτερο αθροιστικό ύψος υετού, έως τις 18:00 περίπου, καταγράφηκε στην Αλόννησο και ήταν ίσο με 59 χιλιοστά.

Στον σχετικό πίνακα του meteo.gr παρουσιάζονται οι 8 σταθμοί του δικτύου που κατέγραψαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής έως τις 18:00 περίπου του Σαββάτου 31/08.

Στον χάρτη που ακολουθεί σημειώνονται οι ηλεκτρικές εκκενώσεις* που κατέγραψε το όργανο Lightning Imager του δορυφόρου MTG-I1 από την αρχή του εικοσιτετράωρου έως τις 18:30 ώρα Ελλάδας.

Όπως προκύπτει από αυτόν, καταγράφηκαν 53.892 εκκενώσεις, 21.492 εκ των οποίων πάνω από την ξηρά και 32.400 πάνω από τη θάλασσα. Διακρίνεται η έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα το μεσημέρι και απόγευμα επάνω από την Πελοπόννησο καθώς επίσης και η πρωινή δραστηριότητα στις Σποράδες η οποία συνοδεύτηκε με μεγάλα ύψη υετού.

* Η ηλεκτρική δραστηριότητα καταγράφεται από το όργανο Lightning Imager του μετεωρολογικού δορυφόρου MTG-I1. Οι καταγραφές του περιλαμβάνουν τους κεραυνούς (ηλεκτρικές εκκενώσεις προς το έδαφος) αλλά και τις ηλεκτρικές εκκενώσεις μεταξύ νεφών ή μεταξύ νεφών και καθαρού αέρα χωρίς διάκριση.

Για να επανέλθουμε στον Θοδωρή Κολυδά, σε άλλη ανάρτησή του, έκανε και ένα σύντομο σχόλιο για τον καιρό της εβδομάδας που έρχεται, για τις πρώτες μέρες του Σεπτέμβρη δηλαδή.

«Περιορίζεται σταδιακά την Κυριακή η αστάθεια στα ανατολικά και νότια της χώρας, ενώ από τη Δευτέρα μέχρι και μετά τα φαινόμενα που θα εκδηλωθούν θα είναι λίγα. Οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν τα 5 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο», έγραψε χαρακτηριστικά.

*πηγή φωτογραφίας: video capture

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This