Θεσσαλονίκη: Έρχονται «καμπάνες» για τους χρήστες ηλεκτρικών πατινιών

Must Read

Φρένο στην αναξέλεγκτη χρήση ηλεκτρικών πατινιών στη συμπρωτεύουσα φιλοδοξεί να τραβήξει ο Δήμος Θεσσαλονίκης, καθώς το δημοφιλές μεταφορικό μέσο τείνει να προκαλεί ποικίλα προβλήματα στους κατοίκους της πόλης.

Τα ηλεκτρικά πατίνια έχουν εξελιχθεί σε έναν ιδιαίτερα δημοφιλή τρόπο μετακίνησης (και) πολιτών και επισκεπτών στη Θεσσαλονίκη, όπου δραστηριοποιούνται πέντε εταιρείες. Ωστόσο, η ολοένα αυξανόμενη χτρήση τους, φέρνει και μια αντίστοιχη αύξηση στις παραβάσεις από όσους τα χρησιμοποιούν, βάζοντας σε κίνδυνο τους ίδιους, αλλά και τους υπόλοιπους πολίτες.

Ένα από τα βασικά προβλήματα, είναι πως, μετά τη βόλτα τους, οι χρήστες τους τα παρατούν τα πατίνια όπου βρουν -στη μέση του δρόμου, σε ράμπες ΑμεΑ ή επάνω στα πεζοδρόμια- δημιουργώντας προβλήματα στις μετακινήσεις των πεζών.

Ως εκ τούτου, ο Δήμος Θεσσαλονίκης, έπειτα από διαβούλευση με τις εταιρείες, θα στείλει την κανονιστική του στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, προκειμένου να ρυθμιστεί το καθεστώς χρήσης και κυκλοφορίας των ηλεκτρικών πατινιών. Εξάλλου, μετά το πέρας της ΔΕΘ αναμένεται να ξεκινήσουν σαρωτικοί έλεγχοι από μεικτά κλιμάκια δημοτικής αστυνομίας και τροχαίας και εφόσον διαπιστώνονται παραβάσεις θα επιβάλλονται τα σχετικά πρόστιμα.

*φωτό αρχείου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Και με τις απίστευτες τροχαίες παραβάσεις και την άγνοια κανόνων οδικής κυκλοφορίας τι γίνεται;; Άνευ κράνους;;;; Όλα καλά;;;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This