Αναβιώνει στα δικαστήρια η υπόθεση δολοφονίας του φύλακα στον Ασπρόπυργο: «Να σαπίσουν στην φυλακή», ζητά η οικογένειά του

Στο εδώλιο κάθονται τέσσερις Ρομά - Το χρονικό της φρίκης που στέρησε τη ζωή στον άτυχο οικογενειάρχη

Must Read

Αναβιώνει στα δικαστήρια η υπόθεση θανάτου του 54χρονου φύλακα που βρέθηκε δολοφονημένος σε πάρκο με φωτοβολταϊκά, στη Νέα Ζωή Ασπροπύργου. Χθες, ξεκίνησε η δίκη, με τους συγγενείς του αδικοχαμένου Παρασκευά να βρίσκονται αντιμέτωποι με τέσσερις Ρομά κατηγορούμενους.

Μάλιστα, πηγές αναφέρουν πως ένας από αυτούς είχε και το θράσος να επιτεθεί φραστικά, χρησιμοποιώντας υποτιμητικές εκφράσεις σε συγγενή του 54χρονου, με αποτέλεσμα η έδρα να αναγκαστεί να διακόψει τη συνεδρίαση.

«Να σαπίσουν στη φυλακή»

Η οικογένεια του άτυχου φύλακα, που έναν χρόνο μετά την τραγωδία, παλεύει να σταθεί στα πόδια της, ζητά δικαίωση στην μνήμη του.

«Δεν πρέπει να μείνουν ατιμώρητοι αυτοί, που αφαίρεσαν τόσο άδικα τη ζωή του αδερφού θέλω να σαπίσουν στη φυλακή. Να σαπίσουν», ανέφερε χθες με δάκρυα στα μάτια η αδελφή του θύματος, Ζωή Καραγιαννοπούλου, ενώ από την πλευρά του, ο γιος του θύματος, Λάζαρος Καραγιαννόπουλος είπε:

«Είναι πάρα πολύ δύσκολο να μπορείς να το διαχειριστείς να είσαι στο μισό μέτρο από τους δολοφόνους του πατέρα σου και να μην μπορείς να κάνεις κάτι».

Την ίδια ώρα, η Ειρήνη Μαρούπα, δικηγόρος της οικογένειας του θύματος, εξέφρασε την πεποίθηση πως οι Ρομά έχουν ρημάξει όλη την Ελλάδα. «Η φυλή αυτή έχει ρημάξει όλη την Ελλάδα για να κλέβει χαλκό και δυστυχώς μέχρι σήμερα η ανοχή της πολιτείας η οποία με μικρές ποινές τιμωρούσε τα αδικήματα αυτά είναι συνεργός…», τόνισε.

Το χρονικό της φρίκης

Το έγκλημα σημειώθηκε τον Ιούλιο του 2023, όταν οι τέσσερις κατηγορούμενοι είχαν εισβάλει στο υπό κατασκευή φωτοβολταϊκό πάρκο του Δήμου Φυλής, για να κλέψουν χαλκοσωλήνες. Εκεί βρέθηκαν πρόσωπο με πρόσωπο με τον άτυχο Παρασκευά, που έβγαζε το μεροκάματο ως υπάλληλος φύλαξης. Αδιαφόρησαν για τη ζωή του. Του επιτέθηκαν τόσο βάναυσα που του προκάλεσαν βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Στη συνέχεια έκλεψαν καλώδια και το κινητό του, ενώ πήραν το τζιπ της εταιρείας και εξαφανίστηκαν. Το όχημα εντοπίστηκε καμένο στη Νέα Ζωή Ασπροπύργου.

Αμέσως μετά, φαίνεται πως πήγαν για…. καφέ σαν να μην τρέχει τίποτα. Ειδικότερα, στα φωτογραφικά ντοκουμέντα που ήρθαν στο «φως», οι δράστες φαίνεται πως κινήθηκαν στη συνέχεια σαν να μην τρέχει τίποτα. Περιγράφουν γελώντας, τα χτυπήματα που κατάφεραν στον άτυχο Παρασκευά, έναν οικογενειάρχη, πατέρα δυο παιδιών που άφησε την τελευταία του πνοή, στην προσπάθειά του να εξασφαλίσει τα προς το ζην για τους δικούς του ανθρώπους.

«Ο πατέρας μου ξεκίνησε να εργάζεται ως φύλακας στη συγκεκριμένη εταιρία στις 30 Ιουνίου 2023, ήταν παλιότερα σε κάποιες άλλες φυλάξεις του Δήμου Λιοσίων, και από την περασμένη Δευτέρα είχε ξεκινήσει να δουλεύει ως φύλακας στην περιοχή των ΧΥΤΑ στα Άνω Λιόσια, στα σύνορα με Ασπρόπυργο, σε υπό κατασκευή πάρκο με φωτοβολταϊκά», είχε δηλώσει τότε ο γιος του άτυχου Παρασκευά τονίζοντας:

«Την περασμένη Παρασκευή η κατασκευαστική εταιρία έφερε στο χώρο χαλκοσωλήνες αξίας 30.000 ευρώ. Δεν βρήκανε το κλειδί του κοντέινερ στο οποίο θα αποθήκευαν μέσα τους χαλκοσωλήνες και τους άφησαν έξω. Το ίδιο βράδυ, ξημερώματα Σαββάτου, σκότωσαν στο ξύλο τον πατέρα μου. Δεν γνωρίζει κανένας τίποτα για το πως έγινε. Στα 500 μέτρα βρισκόταν μόνο ένας φύλακας μίας άλλης εταιρείας, ο οποίος δεν είδε, δεν άκουσε τίποτα. Τον έχουν χτυπήσει τον πατέρα μου άσχημα, περιμετρικά σε όλο το κεφάλι, σίγουρα με κάποιο βαρύ αντικείμενο. Η τελευταία επικοινωνία του πατέρα μου ήταν στη 1.00 τα ξημερώματα, καταλαβαίνετε ότι ο πατέρας μου ήταν αβοήθητος σε άσχημη κατάσταση για κάποιες ώρες».

Μάλιστα, μερικές ημέρες μετά το έγκλημα, ο γιος του άτυχου φύλακα είχε καταγγείλει: «Ο πατέρας μου έκανε βάρδια σε ένα αυτοκίνητο. Τον έβαλαν να φυλάει το χώρο χωρίς να του δώσουν ούτε ασύρματο, ούτε κάποιον πομπό στο αυτοκίνητο, ούτε κάποιο αλεξίσφαιρο γιλέκο, ούτε εταιρικό κινητό, τίποτα. Και αυτό παρότι είμαι σίγουρος ότι γνωρίζουν την επικινδυνότητα της περιοχής. Ο πατέρας μου θα γινόταν 54 ετών στις 26 Ιουλίου, ήταν ένας πολύ δυνατός άνθρωπος, με υπόβαθρο στις πολεμικές τέχνες και στην αυτοάμυνα. Έχει υπάρξει υπεύθυνος ασφαλείας σε εταιρείες, δε νομίζω ότι ένα ή δύο άτομα μπορούσαν να του κάνουν τέτοια ζημιά και να πάρουν το βαρύ φορτίο. Ήταν τουλάχιστον πέντε άτομα οι δράστες. Μέχρι στιγμής από την έρευνα δεν βλέπω φως. Ζητάω δικαιοσύνη. Να βρεθούν αυτοί που έκαναν αυτό στον πατέρα μου. Θα κάνω τα πάντα για τον πατέρα μου».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Γυφτοι…ο καρκινος της ανθρωποτητας…αχρηστοι, βρωμιαρηδες , αδιστακτοι…μονο σαν παρασιτα αξιζε να τους βλεπεις…ποσο καλυτερος θα ηταν ο κοσμος μας χωρις κουνουπια ,κατσαριδες κ σκατογυφτους..

  2. Αν το κρατος θελει να σταματησει τις κλοπες υλικων οπως αυτων, πολυ απλα πρεπει πριν τους Ρομα, να βαλει φυλακη τους Μπαλαμους που αγοραζουν τα προιοντα της κλοπης. Τους κλεπταποδοχους. Τοσο απλο ειναι. Εφαρμοστηκε στην Γαλλια κ σε 3 μηνες εληξαν οι κλοπες αυτου του ειδους.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This