Σε απόγνωση πολύτεκνη οικογένεια: «Θα διακόψουμε την κύηση της συζύγου μου, δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε οικονομικά»

Κραυγή αγωνίας από τον πατέρα τεσσάρων παιδιών

Must Read

Την ώρα που η ακρίβεια έχει μετατραπεί σε μάστιγα για τα ελληνικά νοικοκυριά και οι καταναλωτές αναγκάζονται να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη ακόμη και για τα βασικά, οι πολύτεκνες οικογένειες βρίσκονται σε απόγνωση, με τα τρόφιμα, τα καύσιμα και τους λογαριασμούς να εξανεμίζουν τον οικογενειακό προϋπολογισμό πριν καλά-καλά να τελειώσει ο μήνας.

Ο κύριος Κώστας περιέγραψε τη δική του ιστορία επιβίωσης της οικογένειάς του. Ο ίδιος με τη σύζυγό του έχουν 4 παιδιά ενώ περιμένουν και το πέμπτο τους παιδί. Όπως αναφέρει, σκέφτονται με τη σύζυγό του να διακόψουν την κύηση αφού βρίσκονται σε οικονομικό αδιέξοδο. Μάλιστα, υπογραμμίζει την απώλεια του επιτελικού κράτους στην στήριξη των πολύτεκνων οικογενειών, ιδιαίτερα τη στιγμή που κυριαρχεί η ακρίβεια.

«Νιώθω ότι μας τιμωρούν»

«Είμαστε αντιμέτωποι με μια δύσκολη απόφαση γιατί οικονομικά δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε. Είναι η ακρίβεια που επικρατεί στις μέρες μας αλλά και τα οικονομικά προνόμια και επιδόματα που δικαιούμαστε όχι ως πολύτεκνη οικογένεια που έχουν κοπεί. Η πολύτεκνη οικογένεια δεν έχει κάποια παραπάνω προνόμια. Για το οικογενειακό επίδομα, για το ΕΣΠΑ για τους παιδικούς σταθμούς κ.α.», σημείωσε ο κ. Κώστας περιγράφοντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η οικογένειά του έχοντας ήδη τέσσερα παιδιά.

«Ξεπέρασα το εισοδηματικό κριτήριο και δεν πληρώ τις προϋποθέσεις (για κρατική ενίσχυση). Το ετήσιο εισόδημα μου είναι 40.000 ευρώ μαζί με τη σύζυγό μου. Μηναία έξοδα έχω 3.800 ευρώ. Και από το κράτος δεν παίρνει τίποτα. Θα πάρω μόνο το επίδομα για το πέμπτο παιδί, αν δεν διακοπεί η κύηση» υπογράμμισε και κατέληξε:

«Νιώθω ότι μας τιμωρούν. Είναι αδιανόητο να δηλώνουν οι οικογένειες με ειλικρίνεια τα εισοδήματά τους και να χάνουν τα επιδόματα».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Κε Κώστα, μην το κάνετε! Και θα το μετανιώσετε (εγκληματική πράξη), και θα στερήσετε από την κοινωνία, την πατρίδα, μια νέα ζωή, που τόσο ανάγκη την έχουμε! Μην χάνετε το θάρρος σας, άλλωστε διαθέτετε αρκετό ως πατέρας 4 παιδιών, σκεφθείτε πόσο ευλογημένος είστε !

  2. Στόχος της κυβέρνησης είναι η “ομαλή ένταξη” των μεταναστών. Οι ιθαγενείς δεν έχουν καμία αξία.

    Πάντως ο κ.Κώστας να διακόψει τις σκέψεις για διακοπή της κύησης και να απευθυνθεί σε αδερφούς Χριστιανούς να τον βοηθήσουν.

    • Η Ελλάδα θέλει παιδιά, και η βοήθεια από τους Ελληνορθόδοξους πρέπει να είναι δεδομένη για κάθε τέτοια περίπτωση.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This