Αγρότες για επίσκεψη πρωθυπουργού: «Ο κύριος Μητσοτάκης είχε βάλει διμοιρίες των ΜΑΤ ώστε να μην τον πλησιάσουν αυτοί που έχουν τα πραγματικά προβλήματα»

Στις πληγείσες περιοχές ένα χρόνο μετά τον Daniel

Must Read

Ο εκπρόσωπος τύπου αγροτικών συλλόγων Λάρισας, Σωκράτης Αλειφτήρας, σχολίασε την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θεσσαλία και τα νέα μέτρα που ο ίδιος ανακοίνωσε για τις πληγείσες περιοχές από την κακοκαιρία Daniel.




 

Τις υποσχέσεις του πρωθυπουργού σχολίασαν αρνητικά οι αγρότες. Ο Σωκράτης Αλειφτήρας έκανε λόγο για «αποστειρωμένη επικοινωνιακού Τύπου παρουσία του πρωθυπουργού. Οι πλημμυροπαθείς ήταν σε απόσταση 200 μέτρων, καθώς ο κύριος Μητσοτάκης είχε βάλει διμοιρίες των ΜΑΤ, ώστε να μην τον πλησιάσουν αυτοί που έχουν τα πραγματικά προβλήματα και μπορούν να τα θέσουν στη βάση τους, όπως και να του πουν πώς περνούν.

»Αν δεν κάνω λάθος, ο κύριος Μητσοτάκης ήταν αυτός που έλεγε “είμαστε δίπλα στον κόσμο, θα αφουγκραστούμε τον κόσμο, θα καθορίσουμε τα προβλήματα του”. Όλες οι εξαγγελίες που έγιναν, αφορούσαν τα μεγάλα φράγματα της Θεσσαλίας που είχαν αναφερθεί αμέσως μετά τον Ιανό, πριν 4 χρόνια. Οπότε έχουμε μια ανακύκλωση των εξαγγελιών αυτών. Δεν θέλω να είμαι ούτε μηδενιστής, ούτε λαϊκιστής στη ζωή μου.

»Θα πω ωστόσο, πως τα χρήματα που θα πέσουν στη Θεσσαλία αν πέσουν, είναι αρκετά χρήματα, ωστόσο το θέμα είναι σε πόσο χρονικό διάστημα θα πέσουν και πού θα γίνουν τα έργα. Αυτά είναι μεν, στη σωστή κατεύθυνση, αλλά εμείς ζητάμε τη θωράκιση της Θεσσαλίας πριν καν τον Ιανό.

»Τα μεγάλα φράγματα έχουν ως στόχο να συγκρατούν το νερό στον ορεινό όγκο. Δεν έχουμε ούτε απλό διάγραμμα για αυτά. Μόνο εξαγγελίες πως θα γίνουν και κάποια δημοσιεύματα που αναφέρουν πως αυτά τα φράγματα δεν θα μπορούν να είναι έτοιμα πριν το 2030.

»Με την κλιματική αλλαγή και όλες τις κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν, τι θα κάνουμε έως το 2030; Θα πλημμυρίζουμε το χειμώνα και το καλοκαίρι δεν θα έχουμε νερό να πιούμε;

»Αυτά τα έργα θα έπρεπε να έχουν ξεκινήσει πολύ νωρίτερα και να έχουν ολοκληρωθεί. Τότε που είχαν εξαγγελθεί, το 2021. Είναι έργα που έχουν και τη συγχρηματοδότηση από ευρωπαϊκά κονδύλια και τις ελληνικές τράπεζες, όπως ακούσαμε και χθες. Έτσι, θα έπρεπε να έχουν προχωρήσει ήδη και να κατασκευάζονται τώρα. Δεν αντέχει ο Κάμπος της Θεσσαλίας άλλη πλημμύρα.

»Αν ανατρέξετε στα ρεπορτάζ που κάνατε ένα χρόνο πριν, θα δείτε πως και τότε ο κύριος Μητσοτάκης έλεγε πως θα πέσουν 4 δισεκατομμύρια στη Θεσσαλία. Έχουν δοθεί κάποια χρήματα, με τα 4 δισεκατομμύρια να σχετίζονται και με αποζημιώσεις, την κρατική αρωγή από το υπουργείο Οικονομικών, έργα υποδομής, περιβαλλοντικής ανάπτυξης και υδρονομείας στα ορεινά, όπου συγκρατείται το νερό.

»Αν υπήρχαν τα μεγάλα φράγματα που εξήγγειλε και χθες ο κύριος Μητσοτάκης, σίγουρα θα είχαμε καταστροφή με τον Daniel, ωστόσο δεν θα ήταν τόσο εκτεταμένη και δεν θα είχαμε ανθρώπινα θύματα στη Θεσσαλία.

»Είναι ένα από τα 7 αιτήματα που είχαμε θέσει στον πρωθυπουργό, όταν κάναμε τον Φεβρουάριο τα μπλόκα και τη συνάντηση στο Μαξίμου».

Διαβάστε ακόμα:

*ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΕΥΡΩΚΙΝΗΣΗ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Ο ” ανθρωπος ” ειναι ΔΙΚΤΑΤΟΡΑΣ ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΗΣ . Απαγορευει τις δημοσιες συναθρησεις. και συλλαμβανει αναιτια πολιτες που διαμαρτυρονται επειδη πεινανε. Εχει κουρελιασει το Συνταγμα της Ελλαδος. Και η τηρηση αυτου επαφιεται στον πατριωτισμο των Ελληνων. Πρεπει να φυγει ΣΗΜΕΡΑ !!@@

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This