Η Τουρκία συνέλαβε πράκτορα της Μοσάντ

Επιχείρηση της ΜΙΤ εντόπισε τον οικονομικό υπεύθυνο της Μοσάντ στη Τουρκία

Must Read

Η Τουρκία συνέλαβε έναν υπήκοο του Κοσσυφοπεδίου, ο οποίος κατηγορείται ότι διαχειριζόταν το οικονομικό δίκτυο της ισραηλινής υπηρεσίας πληροφοριών, Μοσάντ, στη χώρα, ανακοίνωσε την Τρίτη η ΜΙΤ.

Ο Liridon Rexhepi συνελήφθη στην Κωνσταντινούπολη στις 30 Αυγούστου, ως ύποπτος για τη μεταφορά κεφαλαίων σε προσωπικό της Μοσάντ που δρούσε στην Τουρκία, ανέφερε η τουρκική υπηρεσία πληροφοριών MIT. Η Τουρκία, η οποία έχει καταγγείλει το Ισραήλ για τον πόλεμό του κατά των μαχητών της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, έχει συλλάβει φέτος περισσότερα από 20 άτομα που θεωρούνται ύποπτα για σχέσεις με τη Μοσάντ.

Ο Rexhepi βρισκόταν υπό παρακολούθηση από την είσοδό του στην Τουρκία στις 25 Αυγούστου, αναφέρει η ανακοίνωση της ΜΙΤ. Φέρεται να διευκόλυνε οικονομικές μεταφορές από χώρες της ανατολικής Ευρώπης, κυρίως από το Κοσσυφοπέδιο, σε πράκτορες της Μοσάντ στην Τουρκία.

Ο Rexhepi χρησιμοποίησε υπηρεσίες μεταφοράς χρημάτων για να μεταφέρει κεφάλαια στην Τουρκία. Μόλις έφτασε στη χώρα, τα κεφάλαια διανεμήθηκαν σε ντόπιους πράκτορες, οι οποίοι με τη σειρά τους διοχέτευσαν μέρος των χρημάτων στη Συρία, χρησιμοποιώντας συχνά κρυπτονομίσματα για αυτές τις συναλλαγές, ανέφεραν οι πηγές του Reuters.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This