Υπουργείο Εσωτερικών: Σε ποιους επιτυχόντες του ΑΣΕΠ θα επιβάλλεται ποινή τριετούς αποκλεισμού!

Ποιες είναι οι τρεις κατηγορίες επιτυχόντων που θα αποκλείονται από όλες τις προκηρύξεις του δημοσίου για τρία χρόνια

Must Read

Μια «βόμβα» έκρυβε το Υπουργείο Εσωτερικών στο νομοσχέδιο με τίτλο «Επιτάχυνση προσλήψεων μέσω ΑΣΕΠ, σύστημα κινήτρων και ανταμοιβής δημοσίων υπαλλήλων και λοιπές διατάξεις για τη βελτίωση της λειτουργίας της δημόσιας διοίκησης», το οποίο τέθηκε τα μεσάνυχτα σε δημόσια διαβούλευση και θα παραμείνει μέχρι τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024.

Όπως αναδεικνύει το proson.gr, σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται στο σχετικό νομοσχέδιο που αφορά τις αλλαγές των διαδικασιών πρόσληψης στο δημόσιο, όσοι από τους επιτυχόντες διαγωνισμών του ΑΣΕΠ:

  •  δεν αποδέχονται τους διορισμούς τους,
  • τους αποδέχονται μεν, αλλά δεν αναλαμβάνουν υπηρεσία,
  • παραιτούνται εντός 12 μηνών,

θα λαμβάνουν ποινή αποκλεισμού τριών ετών!

Όπερ σημαίνει ότι δεν θα έχουν δικαίωμα να δηλώνουν συμμετοχή σε καμία προκήρυξη που αφορά το δημόσιο, είτε για μόνιμο, είτε για εποχικό προσωπικό!

Στο Άρθρο 9 του νομοσχεδίου, αναφέρεται αναλυτικά:

«7. Οι διοριστέοι των κατηγοριών Π.Ε., Τ.Ε., Δ.Ε. και Υ.Ε. καθώς και Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού που δεν αποδέχονται τον διορισμό τους ή αποδέχονται και δεν προσέρχονται να αναλάβουν υπηρεσία ή παραιτούνται μέσα σε δώδεκα (12) μήνες από την ημερομηνία πρόσληψης ή διορισμού τους, δεν επιτρέπεται να συμμετάσχουν για τρία (3) έτη σε διαδικασίες πλήρωσης θέσεων μόνιμου προσωπικού και προσωπικού με σύμβαση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου των φορέων της παρ. 1 του άρθρου 2, με την επιφύλαξη της παρ. 1 του άρθρου 25».

  • Δείτε ολόκληρο το νομοσχέδιο του ΥΠΕΣ που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση:
document

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This