Θέμα στον Guardian η λειψυδρία στην Ελλάδα – Η αναφορά στον Μόρνο

Must Read

Θέμα στα διεθνή μέσα ενημέρωσης έγινε το πρόβλημα της λειψυδρίας που αντιμετωπίζει η Ελλάδα. Συγκεκριμένα, ο Guardian δημοσίευσε στην ιστοσελίδα του ένα εκτενές ρεπορτάζ για το θέμα.

«Η Ελλάδα μετά τους αλλεπάλληλους καύσωνες και την έλλειψη βροχοπτώσεων περνά μία κλιματική κρίση», γράφει το βρετανικό μέσο ενημέρωσης και κάνει ιδιαίτερη αναφορά στον Μόρνο ο οποίος έχει στερέψει με αποτέλεσμα να αρχίζουν να εμφανίζονται μετά από 50 χρόνια τα σπίτια του βυθισμένου χωριού Κάλλιο.

Στον Guardian μίλησαν και κάτοικοι του κοντινού χωριού.

«Πρόκειται για μια εφιαλτική κατάσταση. Όσο περισσότερο πέφτει η στάθμη του νερού, τόσο περισσότερα κτίρια που είχαν βυθιστεί τεπανεμφανίζονται. Αν δεν βρέξει αυτό το χειμώνα, το πρόβλημα θα γίνει πολύ χειρότερο» ανέφερε ο Απόστολος Γεροδήμος, επικεφαλής της  κοινότητας που αναγκάστηκε να αφήσει το σπίτι του όταν κατασκευάστηκε το φράγμα.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχo του χωριού, Κώστα Κουτσούμπα η στάθμη του νερού έχει πέσει 40 μέτρα φέτος και εξακολουθεί να πέφτει. «Έχουμε να δούμε κάτι τέτοιο από το 1993. Η κατάσταση θα είναι πιο οξυμένη ακόμη και από τότε, αν τα πράγματα δεν βελτιωθούν», τόνισε.

Το ρεπορτάζ του Guardian:

Ο Guardian έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις υψηλές θερμοκρασίες που επικράτησαν τους καλοκαιρινούς μήνες που είχαν ως αποτέλεσμα να υπάρχει έλλειψη νερού.

«Σε ολόκληρη τη μεσογειακή χώρα η έλλειψη νερού έχει γίνει μείζον ζήτημα. Τα δημοφιλή νησιά, πολλά από τα οποία βασίζονται σε πηγάδια και μονάδες αφαλάτωσης, πλήττονται ιδιαίτερα σε μια εποχή που οι πρωτοφανείς αφίξεις τουριστών ασκούν όλο και μεγαλύτερη πίεση στους πόρους.

Στις αρχές Ιουλίου, η εταιρεία κοινής ωφέλειας νερού, ΕΥΔΑΠ, εκτιμούσε ότι τα επίπεδα νερού στον ταμιευτήρα του Μόρνου ήταν μειωμένα κατά 30% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

Τόσο η ΕΥΔΑΠ όσο και η Πολιτεία καλούν τους πολίτες της Αθήνας να μην σπαταλούν το νερό», καταλήγει το ρεπορτάζ.




Δείτε επίσης:

Ελισάβετ Φελώνη για λειψυδρία: «Επιτακτική η αναζήτηση νέων λύσεων»

Σε απόγνωση οι παραγωγοί: Η λειψυδρία απειλεί τις καλλιέργειες – Προ των πυλών νέες ανατιμήσεις

Meteo: Δραματική πτώση της στάθμης του Μόρνου – Ανησυχητικές οι δορυφορικές μετρήσεις

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Πρόκειται για ομάδες αφηγημάτων δήθεν συνεπειών των κλιματικών μεταβολών ???? Στόχος πτωχοποιηση, και επιβολή της δικτατορίας των παγκοσμιοποιητων !!!
    Δεκαετίες η σάπια ολιγαρχία που λεηλατεί τον τόπο με στοχευμένα και πληρωμένα “αρθρα” στις σκατιοφυλαδες της παγκόσμιας νεοφεουδαρχιας ,…. επιχειρούν να χειρίζοντε τα άδεια κεφάλια των ελληνόφωνων ιθαγενών !! Δηλαδή “τοπε τοπε ο παπαγάλος ότι σας γ@μαει κιαλος”

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This