Πυρά του ΙΣΑ προς την ΠΟΕΔΗΝ: «Ο πρόεδρος να ανακαλέσει τις απαράδεκτες δηλώσεις για τη συμβολή των ιδιωτών γιατρών στην πανδημία»

Ο ΙΣΑ καλεί τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ να ανακαλέσει τις δηλώσεις του

Must Read

Την έντονη δυσαρέσκεια του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) προκάλεσαν οι δηλώσεις στο πρόσφατο Δελτίο Τύπου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), στο οποίο αναφέρεται ότι οι ιδιώτες ιατροί «δεν έβαλαν πλάτη» στην πανδημία.

Ο ΙΣΑ τονίζει ότι οι ιδιώτες γιατροί, όπως και οι γιατροί του ΕΣΥ, έδωσαν όλοι μαζί με αυταπάρνηση τη μάχη και ρίσκαραν τη ζωή τους, για τον ασθενή και την δημόσια υγεία, χαρακτηρίζοντας απαράδεκτες τις δηλώσεις του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, για τη συμβολή των ιδιωτών ιατρών στην πανδημία.

Υπογραμμίζει δε, πως ο ιδιωτικός τομέας συνέβαλε σημαντικά στην στήριξη των δημόσιων δομών υγείας, στην πανδημία. «Οι ιδιώτες γιατροί κράτησαν ανοιχτά τα ιατρεία της γειτονιάς, στήριξαν τις δημόσιες δομές είτε εθελοντικά είτε όταν εκλήθησαν ενώ τα ιδιωτικά θεραπευτήρια, δέχτηκαν πλήθος ασθενών, μέσω της σύμπραξης, με το δημόσιο τομέα. Μάλιστα κάποιοι συνάδελφοι έχασαν σε αυτή τη μάχη τη ζωή τους», αναφέρουν τα μέλη του συλλόγου, επισημαίνοντας πως το ΕΣΥ θέλει αναβάθμιση και στήριξη ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να στοχοποιούνται κλάδοι.

«Όλοι οι υγειονομικοί, γιατροί νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό, δικαιούνται καλύτερες επαγγελματικές συνθήκες και οικονομικές απολαβές. Το υγειονομικό σώμα πρέπει να παραμείνει ενωμένο, για να πετύχει τα δίκαια αιτήματά του», καταλήγει ο ΙΣΑ.

Δείτε επίσης: Υπό κατάρρευση τα νοσηλευτικά ιδρύματα στη Βόρεια Ελλάδα – Η έκθεση-ντροπή από την ΠΟΕΔΗΝ για την βαθιά υποστελέχωση

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This