Νέες αποκαλύψεις για τη φωτιά στην Ύδρα: Ο Διοικητής της Πυροσβεστικής δεν πήρε καταθέσεις από τους επιβάτες της θαλαμηγού

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Γαλατά δεν ασχολήθηκε επαρκώς με την υπόθεση, αν και ήταν στον χώρο ευθύνης της

Must Read

Συνεχίζεται το αλαλούμ με τη φωτιά στην Ύδρα, καθώς νέες αποκαλύψεις βλέπουν το φως της δημοσιότητας και αφορούν στους χειρισμούς των Αρχών.

Η συμπληρωματική έρευνα της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων έδειξε ότι ο τοπικός διοικητής της Πυροσβεστικής δεν πήγε στη θαλαμηγό «Περσεφόνη Ι», για να πάρει καταθέσεις από τους επιβάτες του πολυτελούς σκάφους.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Alpha, ο διοικητής στην κατάθεσή του ανέφερε πως πήρε κατάθεση από δέκα άτομα, τα οποία όμως στην πραγματικότητα ήταν οκτώ, σύμφωνα με τη λίστα επιβατών. Ο διοικητής μάλιστα παραδέχτηκε πως τον αριθμό του τον έδωσε ο ύπαρχος του σκάφους!

Σύμφωνα με την έρευνα των Εσωτερικών Υποθέσεων, στο πρώτο σκέλος της προκαταρκτικής εξέτασης, στις αρχές του περασμένου Ιουλίου, είχαν προκύψει ενδείξεις για τα αδικήματα της κατάχρησης εξουσίας και παράβασης καθήκοντος για τον αρχιπύραρχο προϊστάμενο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού του Πυροσβεστικού Σώματος, καθώς και για στελέχη του λιμεναρχείου Ύδρας.

Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι η Πυροσβεστική Υπηρεσία Γαλατά δεν ασχολήθηκε επαρκώς με την υπόθεση, αν και ήταν στον χώρο ευθύνης της. Σύμφωνα με έγγραφα, το λιμεναρχείο Ύδρας ενημερώθηκε από παραπλέον σκάφος της θαλαμηγού «Περσεφόνη Ι» ότι το πλήρωμα ή οι επιβάτες εμπλέκονταν στη φωτιά που ξέσπασε, αλλά το σκάφος που έφτασε εκεί ποτέ δεν ακινητοποίησε τη θαλαμηγό και δεν προέβη σε έρευνα!




Ο αρμόδιος εισαγγελέας επέστρεψε την προκαταρκτική έρευνα στην αρμόδια υπηρεσία, ώστε να ερευνηθεί ο τρόπος, ο χρόνος και το ακριβές σημείο που αποβιβάστηκαν δύο επιβάτες της θαλαμηγού, αρκετές ώρες πριν από την πρόκληση και εκδήλωση της πυρκαγιάς στην Ύδρα.

Τα στελέχη της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων διαβίβασαν την Τρίτη, το αποτέλεσμα του δεύτερου σκέλους της προκαταρκτικής έρευνας. Σύμφωνα με αυτό, στις 21 Ιουνίου αναχώρησαν από το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» ένας άνδρας και μία γυναίκα, επιβάτες της θαλαμηγού, προς το αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου. Η πτήση έφυγε από την Αθήνα στις 16:35, δηλαδή περίπου επτά-οκτώ ώρες πριν από την εκδήλωση της φωτιάς στο πευκοδάσος της Ύδρας.

Προκύπτει λοιπόν πως οι επιβάτες που παρέμειναν στη θαλαμηγό το επίμαχο διάστημα ήταν 8 και όχι 10, όπως είχε αναφέρει εγγράφως ο αρχιπύραρχος του Πυροσβεστικού Σώματος που ανέλαβε την προανάκριση.

Δείτε ακόμη:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This