Ολοκληρώνονται οι διαδικασίες στον Παγασητικό κόλπο – Συγκεντρώθηκαν 270 τόνοι νεκρών ψαριών!

Στο «τραπέζι« μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων

Must Read

Στο τελικό στάδιο διαχείρισης της οικολογικής κρίσης που προκλήθηκε στον Παγασητικό από τη μαζική θνησιμότητα των ψαριών βρίσκονται οι αρμόδιες Αρχές, με την συγκέντρωση συνολικά 270 τόνων νεκρών ψαριών. Ο καθαρισμός των ακτών έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, με τους κατοίκους να κατακλύζονται από ανακούφιση, μετά τον εφιάλτη των τελευταίων εβδομάδων.

Ωστόσο, η απαγόρευση κολύμβησης παραμένει σε ισχύ για την ώρα, δεδομένου ότι αναμένονται τα τελικά αποτελέσματα από τα δείγματα νερού που ελήφθησαν. Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις, η απαγόρευση ενδέχεται να αρθεί σύντομα, ενδεχομένως και εντός της ημέρας, εφόσον το επιτρέψουν οι σχετικές αναλύσεις του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Όπως προκύπτει από τις έως τώρα μετρήσεις, η επιβάρυνση του νερού είναι εντός των επιτρεπόμενων ορίων, ενώ μετά από την αποκατάσταση των παραλιών, θα αποφασιστεί κι αν θα μπορούν να είναι προσβάσιμες από κολυμβητές, μετά την τεράστια ζημιά που υπέστησαν τουρισμός, εστίαση, διασκέδαση, αλιεία κι εμπόριο, δεδομένου ότι η οικονομική δραστηριότητα σχεδόν μηδενίστηκε για όσο διάστημα το φαινόμενο ήταν σε έξαρση.

Μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων

Ως εκ τούτου μέσα στις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να τεθούν στο τραπέζι των συζητήσεων μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων των δήμων Βόλου και Νοτίου Πηλίου που επηρεάστηκαν δυσμενώς από το ακραίο φαινόμενο στον Παγασητικό Κόλπο. Παράλληλα, τα Υπουργεία Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Υγείας προέβησαν σε ενημέρωση για την εκτίμηση του περιβαλλοντικού και υγειονομικού κινδύνου στην περιοχή.

Τα μέτρα περιλαμβάνουν:

  • Επιχορήγηση των επιχειρήσεων στις παράκτιες περιοχές που επλήγησαν από το φαινόμενο
  • Αναβολή καταβολής φορολογικών και ασφαλιστικών ειφορών
  • Αύξηση ποσού και επέκταση το 2025, του προγράμματος στήριξης Thessaly Pass
  • Χρηματοδότηση για πρόγραμμα προβολής του Παγασητικού




 

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This