Τρόμος με συμμορία αδίστακτων Ρομά στο Αίγιο – «Το θέμα έχει φτάσει στο απροχώρητο» λένε πολίτες κι επιχειρηματίες

Η σπείρα επιτίθεται σε ανυποψίαστους πολίτες ακόμη και μέσα σε καταστήματα - Η μαρτυρία πολίτη σοκάρει

Must Read

Τον φόβο και τον τρόμο είχε σπείρει σε πολίτες και καταστηματάρχες σπείρα αδίστακτων Ρομά στο Αίγιο, που επιτίθεται και ξυλοφορτώνει τα επίδοξα θύματά της. Το τελευταίο περιστατικό εκτυλίχθηκε την περασμένη Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου, όταν οι δράστες μπήκαν σε κατάστημα μπιλιάρδων και άρχισαν να τραμπουκίζουν πελάτες και ιδιοκτήτη, προκαλώντας καταστροφές.

«Τα λέω δημόσια με την ελπίδα ότι θα ευαισθητοποιηθεί και όλη η περιοχή, από τις δικαστικές Αρχές, από την Αστυνομία, από την Περιφέρεια, από τον δήμο διότι το θέμα έχει φτάσει στο απροχώρητο», ανέφερε πατέρας θύματος της συμμορίας που ξυλοκοπήθηκε στο κατάστημα και συνέχισε:

«Εγώ προσωπικά και η οικογένειά μου δεν έχουμε τίποτα εναντίον των Ρομά, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ούτε τους έχω μειώσει ποτέ ούτε σαν ανθρώπους ούτε σαν προσωπικότητες, όμως αυτό δε σημαίνει ότι εμείς πρέπει να καθίσουμε και να δεχόμαστε συνέχεια αυτές τις απειλές».

«Τον έστειλαν στο νοσοκομείο, έχει λάμες στο ζυγωματικό του»

Ο ίδιος περιέγραψε πως το πρωί της Κυριακής, τα μέλη της σπείρας μπήκαν στο εν λόγω μαγαζί, το οποίο είχαν βάλει στο στόχαστρό τους από τότε που λειτούργησε. «Πριν από δέκα μήνες, όταν είχε πρωτοανοίξει είχαν ξαναμπεί οι ίδιοι, είχαν δημιουργήσει κάποια θέματα, δεν ήθελαν να πληρώσουν, και επειδή ο ιδιοκτήτης τους ζήτησε ταυτότητα, τον ξυλοκόπησαν ανελέητα και τον έστειλαν στο νοσοκομείο και αυτήν την στιγμή έχει λάμες στο ζυγωματικό του», επεσήμανε και προσέθεσε:

«Ο άνθρωπος φοβήθηκε όπως φοβούνται όλοι μας, και εγώ φοβάμαι, δεν έκανε καμία μήνυση. Προχθές, με το επεισόδιο αυτό που έγινε, μπήκαν μέσα μόνοι τους για να δημιουργήσουν θέμα, ο γιος μου καθόταν σε μία άκρη δε μιλούσε, δεν έκανε τίποτα. Κάποια στιγμή αφού τα έχουν σπάσει όλα και με τις στέκες τις οποίες τις είχαν και τις προέτασαν σπασμένες σαν ξίφη, ο αρχηγός τους πήγε στον γιο μου, ακούμπησε την στέκα στην κοιλιά του και του είπε ‘εσύ ρε μ@λ@κ@ με ποιους είσαι, με εμάς ή με αυτούς;’. Ο γιος μου του απάντησε ‘εγώ δεν είμαι με κανέναν, παίζω μπιλιάρδο’. Εντωμεταξύ κάποιος είχε ειδοποιήσει την Αστυνομία η οποία πραγματικά ήρθε σχεδόν αμέσως, μπήκαν εκεί αλλά αυτοί είχαν εξαφανιστεί. Κατέγραψε το περιστατικό η Αστυνομία, πήρε και το καταγραφικό και έφυγε».

«Του έχουν δημιουργήσει σωρεία τραυμάτων»

Η συνέχεια τρομακτική για τον νεαρό, αφού η συμμορία τον καταδίωξε και τον ξυλοκόπησε άγρια. «Ο γιος μου πήγε να μπει στο αυτοκίνητό του να φύγει. Εκείνη την στιγμή βλέπει δύο αυτοκίνητα τα οποία τελείως ξαφνικά έρχονται στο μέρος του, φοβούμενος μην του σπάσουν και το αυτοκίνητο φεύγει από εκεί και πηγαίνει απέναντι στο πάρκινγκ που έχει ο δήμος. Οι Ρομά κλείνουν την είσοδο με τα δύο αυτοκίνητα και κατεβαίνουν από μέσα τρεις, ο αρχηγός που ήταν στο μαγαζί, ο αδερφός του που έχει ήδη συλληφθεί και περνάει δικάσιμο. Ο αρχηγός διαφεύγει της σύλληψης, το άλλο άτομο που χτύπησε τον γιο μου δεν έχει ταυτοποιηθεί. Του έχουν δημιουργήσει σωρεία τραυμάτων, στο κεφάλι, το σώμα, του έχουν κάνει εξάρθρωση του ώμου και υπάρχει και ιατροδικαστική έκθεση», τόνισε ο πατέρας του νέου, κάνοντας σαφές πως η συμμορία δεν σταμάτησε εκεί:

«Έχουν βρει τα στοιχεία μας, τα τηλέφωνά μας και έχουμε λάβει κάποια τηλέφωνα τα οποία είναι απειλητικά. Δυστυχώς δεν ξέρω με τι πλάτες και ποιανού καλύπτονται και δημιουργούν αυτά τα θέματα ανεξέλεγκτα, γιατί έχουν επιτεθεί και σε αστυνομικό της ΟΠΚΕ με λοστούς, ο οποίος τους έκανε μήνυση και το αποτέλεσμα είναι ότι τον έβγαλαν από την ΟΠΚΕ και τον έχουν σε γραφείο».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This