Στο φως καινούργιο υλικό από την δολοφονία Κένεντι

Το υλικό αναμένεται να φτάσει εξωφρενικά ποσά σε δημοπρασίες

Must Read

Πρόσφατα ανακαλυφθέν κινηματογραφικό υλικό, από την αυτοκινητοπομπή του προέδρου Τζον Φ. Κένεντι να κινείται με ταχύτητα στον αυτοκινητόδρομο του Ντάλας προς το νοσοκομείο μετά τον θανάσιμο τραυματισμό του, θα βγει σε δημοπρασία αργότερα αυτόν τον μήνα.

Οι ειδικοί λένε ότι το εύρημα δεν αποτελεί απαραίτητα έκπληξη ακόμη και 60 χρόνια μετά τη δολοφονία. «Αυτές οι εικόνες, αυτές οι ταινίες και οι φωτογραφίες, πολλές φορές είναι ακόμα εκεί έξω. Ακόμα ανακαλύπτονται ή ξαναβρίσκονται σε σοφίτες ή γκαράζ», δήλωσε ο Stephen Fagin, επιμελητής του The Sixth Floor Museum.

Ο οίκος δημοπρασιών RR Auction θα προσφέρει το φιλμ 8 mm στη Βοστώνη στις 28 Σεπτεμβρίου. Ξεκινά με τον Ντέιλ Κάρπεντερ. να χάνει για λίγο τη λιμουζίνα που μετέφερε τον πρόεδρο και την Τζάκι Κένεντι, αλλά να καταγράφει άλλα οχήματα της αυτοκινητοπομπής καθώς ταξίδευε στη Λεωφόρο Lemmon προς το κέντρο της πόλης. Η ταινία συνεχίζεται μετά τον πυροβολισμό του Κένεντι, με τον Κάρπεντερ να ξεκινάει να τραβάει βίντεο καθώς η αυτοκινητοπομπή κατηφορίζει προς την εθνική οδό Interstate 35. «Αυτό είναι αξιοσημείωτο υλικό, έγχρωμο, και μπορείτε να αισθανθείτε τα 140 χιλιόμετρα την ώρα», δήλωσε ο Bobby Livingston, εκτελεστικός αντιπρόεδρος του οίκου δημοπρασιών.

Ο εγγονός του Κάρπεντερ, Τζέιμς Γκέιτς, δήλωσε ότι ενώ ήταν γνωστό στην οικογένειά του ότι ο παππούς του είχε φιλμ από εκείνη την ημέρα, δεν μιλούσαν συχνά γι’ αυτό. Έτσι, ο Γκέιτς είπε ότι όταν το φιλμ, που φυλασσόταν μαζί με άλλα οικογενειακά φιλμ σε ένα κιβώτιο με γάλα, τελικά πέρασε σε αυτόν, δεν ήταν σίγουρος για το τι ακριβώς είχε καταγράψει ο παππούς του, ο οποίος πέθανε το 1991 σε ηλικία 77 ετών. Προβάλλοντας το στον τοίχο της κρεβατοκάμαρας του γύρω στο 2010, στην αρχή δεν είχε ενθουσιαστεί με τα πλάνα από τη Λεωφόρο Λέμον. Στη συνέχεια, όμως, βλέποντας τα πλάνα συγκλονίστηκε από την ταχύτητα και την σπουδή της αυτοκινητοπομπής μετά την δολοφονία του Προέδρου.

Ο οίκος δημοπρασιών έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες από το κινηματογραφικό υλικό, αλλά δεν έδωσε στη δημοσιότητα το κομμάτι που δείχνει την αυτοκινητοπομπή να τρέχει στον αυτοκινητόδρομο. Ο Farris Rookstool III, ιστορικός, σκηνοθέτης ντοκιμαντέρ και πρώην αναλυτής του FBI, που έχει δει την ταινία, δήλωσε ότι δείχνει τη βιασύνη προς το νοσοκομείο Πάρκλαντ με πιο ολοκληρωμένο τρόπο από άλλα, πιο αποσπασματικά κινηματογραφικά πλάνα που έχει δει. Είπε ότι το υλικό δίνει «μια νέα ματιά στην κούρσα προς το Πάρκλαντ» και ελπίζει ότι μετά τη δημοπρασία θα καταλήξει κάπου όπου θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από κινηματογραφιστές.

Η φωτογραφία είδησης προέρχεται από τον Walt Cisco, Dallas Morning News

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This