Λουκέτο σε ιστορικό εργοστάσιο του Βόλου από γερμανική πολυεθνική – Στο «δρόμο» 70 εργαζόμενοι

Must Read

Μία ακόμη τρανή απόδειξη του πόσο… τρένο πάει η ανάπτυξη στη χώρα μας, αποτελεί και η σημερινή είδηση πως ένα από τα πλέον ιστορικά εργοστάσια του Βόλου, το οποίο εδρεύει στην Α’ Βιομηχανική Περιοχή της πόλης, βάζει οριστικό λουκέτο.

Ειδικότερα, η γερμανική πολυεθνική κατασκευαστική εταιρεία Continental AG αποφάσισε να κλείσει το εργοστάσιο, το οποίο ανήκει στη θυγατρική εταιρεία της ΣΥΡΜΑ ΑΕ και ειδικεύεται στην παραγωγή συρματόσχοινων. Σύμφωνα με πληροφορίες του τοπικού ιστότοπου thenewspaper.gr, αυτή τη στιγμή στο εργοστάσιο απασχολούνται περίπου εβδομήντα εργαζόμενοι από τις γύρω περιοχές.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, πολλοί από αυτούς έχουν ήδη λάβει προτάσεις για εθελούσια αποχώρηση, με το κλείσιμο της μονάδας να αναμένεται, όπως είναι φυσικό, να επηρεάσει σημαντικά την τοπική βιομηχανία και οικονομία. Στους εργαζόμενους δόθηκε η δυνατότητα να συνεδριάσουν στο εργοστάσιο για να καθορίσουν τις επόμενες κινήσεις τους, ενώ ξεκίνησαν ήδη οι πρώτες συζητήσεις σχετικά με τα πακέτα αποζημιώσεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από οκτώ χρόνια, στη ΒΙ.ΠΕ. Βόλου είχε κλείσει και η θυγατρική εταιρεία ΙΜΑΣ ΑΕ της γερμανικής πολυεθνικής, η οποία παρήγαγε ελαστικούς ιμάντες.

Περιμένουμε, πλέον, με αγωνία την επόμενη «πύρινη» ανάρτηση Χατζηδάκη για την επιτυχημένη πορεία της ελληνικής οικονομίας

*πηγή φωτό: thenewspaper.gr (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΡΕΔΗΣ) 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This