Θεσσαλονίκη: Ανοικτό και πάλι για το κοινό το Βέλος

Αναλυτικά το ωράριο

Must Read

Μετά από πολύμηνη περιπέτεια με κύματα, ζημιές, επισκευές και σενάρια για την μετακίνηση του και τη μεταφορά του, το αντιτορπιλικό «Βέλος» είναι ξανά ανοικτό προς το κοινό, έχοντας ρίξει άγκυρα.

Από σήμερα ήδη μπορούν να το επισκεφθούν ξανά Θεσσαλονικείς και τουρίστες, με το πλήρωμα να είναι σε ετοιμότητα για ξεναγήσει το κοινό. Προς ώρας, το επισκέπτονται τουρίστες που βρίσκονται στην Α’ προβλήτα του λιμανιού και εντυπωσιάζονται, βλέποντάς το να δεσπόζει στο κρηπίδωμα β’ του ΟΛΘ.

Αρχικά υπήρχαν σενάρια να δέσει στην αρχή της προβλήτας, κάθετα με την πρύμνη ή την πλώρη. Ωστόσο υπήρχαν ενδοιασμοί καθώς θα έκρυβε την θέα από στα καταστήματα εστίασης που υπάρχουν στην Α’ προβλήτα.

Επίσης υπήρχε σενάριο να επιστρέψει το πλοίο στο Πλωτό Ναυτικό Μουσείο, στη μαρίνα Φλοίσβου, δίπλα στο θωρηκτό Αβέρωφ, όπου βρισκόταν μέχρι το 2019. Το τρίτο σενάριο ήταν να ελλιμενιστεί στην Κύμη Εύβοιας, επειδή ήταν ο τόπος καταγωγής του κυβερνήτη Νικόλαου Παππά, που το Μάιο του 1973 εγκατέλειψε με το πλήρωμα στρατιωτική άσκηση του ΝΑΤΟ ανοιχτά της Σαρδηνίας και κινήθηκε προς Ιταλία, με στόχο να κάνουν γνωστά όσα γίνονταν στην Ελλάδα και να καταγγείλουν διεθνώς την δικτατορία.

Όλα τα σενάρια όμως που είχαν ως κέντρο την μεταφορά του από τη Θεσσαλονίκη αποκλείστηκαν άμεσα.

Το ιστορικό πλοίο που ήταν δεμένο αρχικά κοντά στο Μέγαρο Μουσικής, υπέστη σοβαρές ζημιές στην πρύμνη από τη θαλασσοταραχή στις 18 Νοεμβρίου και μεταφέρθηκε από τη νέα παραλία εντός του ΟΛΘ, στο σημείο όπου δένουν τα κρουαζιερόπλοια. Ωστόσο, όταν έφτασε η στιγμή να δέσει το πρώτο κρουαζιερόπλοιο για φέτος, άρχισε η μεγάλη η συζήτηση για την μεταφορά του. Αρχικά ρυμουλκήθηκε πάλι εντός του ΟΛΘ, κοντά στις αποθήκες της Α’ προβλήτας, αλλά σε σημείο που δεν παρεμποδίζει να δέσουν τα εμπορικά πλοία. Πλέον είναι ξανά επισκέψιμο και ορατό απ’ όλη την παραλία.

Από την Τρίτη 10/9/2024 θα λειτουργεί με το εξής ωράριο:

Τρίτη έως Παρασκευή 10:00 ως 14:00 και 17:00 ως 20:00

Σαββατοκύριακα 10:00 ως 14:00 και 17:00 ως 21:00

Οι εργασίες αποκατάστασης του αντιτορπιλικού πλοίου ανέλαβε το «Ναυπηγείο Μακεδονίας Θεογένης Βασιλάκης» που έχει έδρα στην Πυλαία Θεσσαλονίκης. Το πλοίο δεν μεταφέρθηκε στο ναυπηγείο αλλά με ασφάλεια οι εργασίες έγιναν στο χώρο του ΟΛΘ. Αρχικά έγινε πλήρης απάντληση των υδάτων που εισχώρησαν στο πλοίο και έπειτα αποκαταστάθηκαν οι λαμαρίνες που έσπασαν στην πρύμνη. Η αποκατάσταση παρόμοιων ζημιών κοστολογούνται έως και 50.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This