Βούλγαροι και Ρώσοι μαφιόζοι πίσω από δήθεν ελληνικές επιχειρήσεις!

Σύμφωνα με ρεπορτάζ σε τηλεοπτικό δίκτυο της γειτονικής χώρας, «εγκληματικές ομάδες κατέχουν θέσεις-κλειδιά στον τοπικό τουρισμό»

Must Read

Μια φοβερή αποκάλυψη κάνουν βουλγαρικά ΜΜΕ, τα οποία γράφουν για οικονομική δραστηριότητα εισαγόμενων εγκληματικών οργανώσεων σε τουριστικές περιοχές της βόρειας Ελλάδας!

Σύμφωνα με ρεπορτάζ σε βουλγάρικο τηλεοπτικό δίκτυο, «εγκληματικές ομάδες και από τις δύο χώρες κατέχουν θέσεις-κλειδιά στον τοπικό τουρισμό, κάτι που μπορεί να έχει αρνητικό αντίκτυπο στους χιλιάδες Βούλγαρους που παραδοσιακά επιλέγουν τον γείτονά μας για τις διακοπές τους. Η δράση βουλγαρικών και ρωσικών εγκληματικών οργανώσεων στη βόρεια Ελλάδα δεν είναι νέο φαινόμενο, αλλά ένα πρόβλημα που αναπτύσσεται εδώ και πάνω από μία δεκαετία. Αν και το θέμα έχει συχνά υποβαθμιστεί, το περιστατικό με πυροβολισμούς στη Χανιώτη έχει αναζωπυρώσει πρόσφατα την προσοχή σε αυτά τα επικίνδυνα δίκτυα».

Και συνεχίζει: «Αν και τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια φαίνεται να ανήκουν σε Ελληνες πολίτες, οι πραγματικοί επενδυτές είναι συχνά σκιώδεις φιγούρες, που συνδέονται με βουλγαρικές εγκληματικές ομάδες από τη “μεταβατική περίοδο”.

Οι εγκληματικές οργανώσεις χρησιμοποιούν διαφορετικές μεθόδους για τον έλεγχο του τουριστικού τομέα. Από πλασματικές επενδύσεις σε ξενοδοχεία και εστιατόρια, μέχρι το ξέπλυμα χρήματος και τον εκβιασμό τοπικών επιχειρήσεων, αυτές οι πρακτικές εξαπλώνονται γρήγορα και συστηματικά. Η βόρεια Ελλάδα, με τους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της, όπως η Χαλκιδική, γίνεται πρόσφορο έδαφος για εγκληματικά σχήματα».

Εγινε επίσης γνωστό ότι οι βουλγαρικές οργανώσεις χρησιμοποιούν πολύπλοκα σχήματα για να κρύψουν τη συμμετοχή τους στις επιχειρήσεις. Εγγράφουν φορολογικά εταιρίες προσώπων ή ντόπιων Ελλήνων πολιτών που λειτουργούν ως «βιτρίνα» για τις δραστηριότητές τους.

Αυτή η στρατηγική όχι μόνο κρύβει τους πραγματικούς ιδιοκτήτες, αλλά δυσχεραίνει επίσης τις τοπικές Αρχές στην έρευνά τους.

Την ίδια στιγμή, οι Ρώσοι μαφιόζοι αυξάνουν επίσης την παρουσία τους, δημιουργώντας ένα διεθνές δίκτυο ελέγχου του τουριστικού τομέα. Ενα από τα πιο σημαντικά ερωτήματα είναι πώς αυτή η εγκληματική διείσδυση θα επηρεάσει τους Βούλγαρους τουρίστες που επιλέγουν μαζικά την Ελλάδα ως τον προτιμώμενο προορισμό τους για τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Ο κίνδυνος δεν έγκειται μόνο στους αυξημένους κινδύνους για την ασφάλεια, αλλά και σε σοβαρότερα προβλήματα, όπως οι χειραγωγημένες τιμές και οι υπηρεσίες, που ελέγχονται από εγκληματικές δομές.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι οργανώσεις αυτές ελέγχουν νυχτερινά κέντρα, επιχειρήσεις ασφαλείας και κυκλώματα ναρκωτικών, χρησιμοποιώντας εκφοβισμό και παράνομες πρακτικές. Η Αστυνομία φαίνεται να αντιμετωπίζει δυσκολίες στην αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης, γεγονός που προκαλεί ανησυχία στους κατοίκους και στις τοπικές Αρχές, όπως μετέδωσε, από την πλευρά του, το βουλγαρικό κρατικό Ραδιόφωνο.

Πηγή: Εφημερίδα «Δημοκρατία»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This