Χανιά: Συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά ο ιερέας που κακοποιούσε τη σύγυζό του – «Θα με υπακούς, θα είμαι ο θεός σου»

Τι απαντά ο Μητροπολίτης Κισσάμου και Σελίνου

Must Read

Σοκαρισμένη και ανάστατη είναι η Κρήτη από τη νέα υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας με πρωταγωνιστές έναν ιερέα και τη σύζυγό του στα Χανιά. Ο 74χρονος φέρεται να κακοποιούσε επί 50 χρόνια την σύζυγο και τα παιδιά του παρόλα αυτά συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά παρά την αποκάλυψη της κακοποιητικής του συμπεριφοράς στα μέλη της οικογένειάς του.

Υπενθυμίζεται ότι ο 74χρονος ιερέας δεν συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου ωστόσο το δικαστήριο του απαγόρευσε να πλησιάζει τη γυναίκα του. 

Και ενώ η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης άπαντες στην τοπική κοινωνία των Χανίων αναρωτιούνται πώς είναι δυνατόν ο ιερέας να συνεχίζει να λειτουργεί σαν να μην έχει συμβεί τίποτα.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ Χανίων, η οποία επικοινώνησε με τον Μητροπολίτη Κισσάμου και Σελίνου κ.κ. Αμφιλόχιο, δεν υπάρχει ούτε δικαστική απόφαση σε βάρος του ηλικιωμένου ιερέα, ούτε γραπτή ή άλλη καταγγελία στη Μητρόπολη και ως εκ τούτου, δεν τίθεται προς το παρόν θέμα παύσης του ιερέα, που ούτως ή άλλως οδεύει προς συνταξιοδότηση.

Η αποκάλυψη της υπόθεσης

Σύμφωνα με τη δικογραφία επί δεκαετίες η οικογένεια του ιερωμένου υπέφερε από την κακοποιητική του συμπεριφορά. Σύζυγος και παιδιά υπέμεναν τη φρίκη χωρίς να μιλούν. Μάλιστα η 64χρονη σύζυγός του υπέμενε από τα 14 της χρόνια τον βίαιο και ζηλότυπο χαρακτήρα του, τους βιασμούς, τη σωματική βία, τις εκρήξεις θυμού, τις απειλές και την λεκτική κακοποίηση.

Η σοκαριστική υπόθεση ωστόσο αποκαλύφθηκε όταν πριν από δύο μήνες τα παιδιά του ζευγαριού ανακάλυψαν το ημερολόγιο της μητέρας τους, μέσα στο οποίο περιέγραφε τις βίαιες επιθέσεις που δεχόταν από τον ιερέα, όταν η ίδια νοσηλευόταν τότε στο Νοσοκομείο Χανίων σε σοβαρή κατάσταση.

Τότε η κακοποιημένη σύζυγος αποφάσισε να σπάσει τη σιωπή της και ζήτησε από τα παιδιά της να κινηθούν νομικά για να την προστατεύσουν από τον ιερέα σύζυγό της.

Πάντως, σύμφωνα με την ΕΡΤ, δύο από τα τέσσερα παιδιά του ζευγαριού βρίσκονται στο πλευρό του πατέρα τους και τον στηρίζουν, ενώ τα άλλα δύο υποστηρίζουν τη μητέρα τους.

«Θα με υπακούς, θα είμαι ο θεός σου»

Στο μεταξύ, σε νέες αποκαλύψεις για τον 74χρονο ιερέα προχωρά σήμερα το ekklisiaonline φέρνοντας στο φως ένα περιστατικό κακοποίησης που είχα συμβεί πριν από χρόνια.

Μάλιστα το εν λόγω γεγονός είχε γίνει γνωστό και στον Δεσπότη και τότε ιερέας και  πρεσβυτέρα κλήθηκαν να να δώσουν εξηγήσεις.

Εκεί ο ιερέας όχι μόνο δεν αρνήθηκε τα όσα συνέβησαν αλλά τα τεκμηρίωσε λέγοντας πως υπάρχει πνευματικός νόμος στην Εκκλησία η πρεσβυτερα να υπακούει σε όλα τον σύζυγο της, να είναι σεμνή και να κάνει ταπείνωση.

Σύμφωνα με μαρτυρίες της είχε πει χαρακτηριστικά «θα με υπακούς, θα είμαι ο θεός σου».

Επίσης, ο ιερέας που ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στη Μητρόπολη, είχε περάσει στους πιστούς το αφήγημα του «θεραπευτή», «εξομολογητή», ενώ τελούσε και εξορκισμούς σε ενορίτες.

Δείτε επίσης: Ιερέας στα Χανιά κακοποιούσε την σύζυγό του επί 50 χρόνια – Το μυστικό ημερολόγιο

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Αγαπητά μου τέκνα εν Χριστώ. Όταμ ακούτε για ιερείς που κανουν εξορκισμούς, να φεύγετε μακρυά τους. Αυτό μόνο. Ο Θεός να σας ευλογεί!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This