Επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου για την κακοκαιρία Atena – Βροχές, χαλάζι και πτώση θερμοκρασίας

Χάρτης με τις περιοχές που θα «χτυπήσει»

Must Read

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων για την κακοκαιρία Αtena εξέδωσε η ΕΜΥ, σύμφωνα και με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία.




 

Το βαρομετρικό χαμηλό που προκαλεί την κακοκαιρία Αtena στη Κεντρική Μεσόγειο και κινείται ανατολικά, προβλέπεται να προκαλέσει επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στη χώρα μας από το βράδυ της Δευτέρας (09/09) μέχρι τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης (11/09) με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, καθώς και στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου.

Τα φαινόμενα θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ριπαίους ανέμους. Πιο αναλυτικά:

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

  • Από το βράδυ της Δευτέρας μέχρι τις μεσημβρινές ώρες της Τρίτης στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο. Τα φαινόμενα τη νύχτα έως τις πρωινές ώρες της Τρίτης προβλέπεται να είναι ιδιαίτερα έντονα.
  • Από τα ξημερώματα της Τρίτης μέχρι αργά το απόγευμα στη δυτική Μακεδονία και τη Θεσσαλία.
  • Από τις προμεσημβρινές ώρες της Τρίτης μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία και τις Σποράδες.
  • Από το βράδυ της Τρίτης έως τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης στη Θράκη και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου.

Χάρτες με τις περιοχές όπου θα χτυπήσει η κακοκαιρία ΑΤΕΝΑ

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του meteo.gr/Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών βροχές και καταιγίδες αναμένονται σε μεγάλο μέρος της χώρας από τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας έως τις βραδινές ώρες της Τετάρτης.

Κύρια αιτία για αυτή την αλλαγή του καιρού είναι η μεταβολή της ατμοσφαιρικής κυκλοφορίας πάνω από την Ευρώπη καθώς και η θέση του αεροχειμάρρου (πορτοκαλί αποχρώσεις στην Εικόνα 1) πάνω από τη Μεσόγειο η οποία έχει συμβάλει στην ανάπτυξη ενός βαρομετρικού χαμηλού πάνω από την περιοχή της Ιταλίας (Εικόνα 1).

Υπενθυμίζουμε ότι, ο αεροχείμαρρος είναι ένα ισχυρό ρεύμα αέρα σε ύψος περίπου 10-11 χιλιομέτρων από την επιφάνεια της γης με κίνηση κατα βάση από τα δυτικά προς τα ανατολικά και η κίνηση του καθορίζει την δημιουργία και τη κίνηση των βαρομετρικών συστημάτων.

Η ανατολική – νοτιοανατολική κίνηση του βαρομετρικού χαμηλού από την περιοχή της Ιταλίας προς τα Νότια Βαλκάνια και τη χώρα μας κατά τη διάρκεια της Δευτέρας 09/09 θα έχει ως αποτέλεσμα την σταδιακή αλλαγή του καιρού από τα δυτικά της χώρας μας με βροχές και καταιγίδες.

Ο Σάκης Αρναούτογλου δημοσίευσε στο Facebook χάρτη, στον οποίο δείχνει τις περιοχές που υπάρχει η μεγαλύτερη πιθανότητα για έντονα και δυνητικά επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, η κακοκαιρία «Atena» θα «χτυπήσει» τη Δυτική Πελοππόνησο, την Αιτωλοακαρνανία, την Ήπειρο, τη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία, καθώς επίσης και τη Θράκη μέχρι τα περίχωρα της Αλεξανδρούπολης.

Οι πυκνοκατοικημένες περιοχές που θα δουν έντονα φαινόμενα σύμφωνα με τον κ. Αρναούτογλου είναι:

  • Καλαμάτα
  • Αγρίνιο
  • Γιάννενα
  • Καστοριά
  • Φλώρινα
  • Βέροια
  • Κιλκίς
  • Θεσσαλονίκη
  • Δράμα
  • Καβάλα
  • Ξάνθη
  • Πολύγυρος
  • Λήμνος
  • Σαμοθράκη

Σε δύο «κύματα» η κακοκαιρία Atena – Ποιες περιοχές επηρεάζονται

Σε τρεις φάσεις και δύο «κύματα» αναμένεται να χτυπήσει η νέα κακοκαιρία «Atena» που έρχεται στην χώρα μας από σήμερα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.




Συγκεκριμένα ο γνωστός μετεωρολόγος αναφέρει σε νέα ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook:

«Οργανωμένο βαρομετρικό χαμηλό από την περιοχή της Ιταλίας συνδευόμενο από μέτωπα κακοκαιρίας αναμένεται να απασχολήσει τη χώρα μας καθώς αυτό κινείται αργά ανατολικά βορειοανατολικά (Βίντεο με χάρτη Ευρώπης).

Το πρώτο από τα κύματα που αναμένουμε θα επηρεάσει προς το βράδυ σήμερα και μέχρι το πρωί αύριο το Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά με τα προγνωστικά να θέλουν τοπικά μεγάλο όγκο νερού οπότε αυξάνεται και ο κίνδυνος για πλημμυρικά επεισόδια.

Η δεύτερη φάση αυτού του πρώτου κύματος αναμένεται προς το μεσημέρι αύριο όπου τα φαινόμενα θα μετατοπιστούν προς τα κεντρικά και βόρεια (χάρτης 2).

Η τρίτη και τελευταία φάση αυτού του πρώτου κύματος αναμένεται από το βράδυ αύριο και μέχρι το απόγευμα της Τετάρτης όπου θα επηρεαστεί το ανατολικό Αιγαίο και τα βορειοανατολικά τμήματα της χώρας μας.

Το δεύτερο κύμα υπολογίζεται μέσα στην Πέμπτη και από τα δυτικά προς τα ανατολικά το οποίο και θα αναλυθεί στην ώρα του».

Δείτε την ανάρτησή του:

Διαβάστε ακόμα:

*ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΕΥΡΩΚΙΝΗΣΗ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Τι είναι ρε καραγκιόζηδες της ΕΜΥ το ΑΤΕΝΑ ;;;;;;;;;; 1ον) πότε θα μάθετε επιτέλους ότι ζείτε στην Ελλάδα και ότι στην Ελλάδα μιλάνε Ελληνικά ακόμη και οι Ελληνοφωνες;;;; 2ον) Γιατί δίνετε ονόματα στις βροχουλες που τις θέλει όλη η Ελλάδα, και προσπαθείτε και εσείς μαζί και χερι – χέρι με την εγκληματική οργάνωση , να τρομοκρατήσετε τον κόσμο;; ;;;;;Από που θα πιείτε νερό αν δεν βρέξει ;;;;; 3ον) Και εσείς είστε δημοσιογράφοι που αναπαράγεται αυτές τις ανόητες ονοματοδοσιες αντί να τους ξεβρακώσετε τους ανόητους τρομοκράτες,που παριστάνουν τους επιστήμονες ;;;;;;; Τι στο. διάολο, πως μας κατάντησα έτσι;;;;;;;;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This