Έτσι εξηγούνται πολλά! Έργα για την πόλη ζητεί και «παίρνει» από εργολάβους ο Αχ. Μπέος – Κάποτε τους ζητούσαν «μίζες» και «ο-μελέτες»

Must Read

Είναι λογικό να προκαλεί αίσθηση η πρωτοβουλία του Δημάρχου Βόλου, Αχιλλέα Μπέου, να ζητήσει από τους εργολάβους που ανέλαβαν και εκτέλεσαν έργα αποκαταστάσεων με απευθείας αναθέσεις, και χωρίς να δώσουν τις συνήθεις εκπτώσεις, να τους ζητήσει να συμβάλλουν, χωρίς αμοιβή και αναλογικά, στην εκτέλεση έργων, προϋπολογισμού ενός εκατομμυρίου ευρώ, που αναλογούν στο 3% του κόστους των έργων που ανέλαβαν, και θα αφορούν υποδομές (αποκατάσταση κοινόχρηστων χώρων και οδοποιία) της πόλης. Και αυτοί να ανταποκριθούν στο αίτημα.

Και προκαλεί αίσθηση γιατί δεν είναι δα και πολύ μακρινές οι εποχές που κάποιοι αιρετοί αντί έργων για την πόλη ζητούσαν «μίζες» (ονομαστός έχει μείνει ο κύριος 7%) και αποκαλούσαν τις μελέτες ο-μελέτες γιατί είχαν… λιγουρίτσες. Αυτό άλλωστε εξηγεί γιατί αφ ενός μεν πρόθυμα οι εργολάβοι έδειξαν ευαισθησία και ανταποκρίθηκαν και αφ’ ετέρου γιατί ο Αχιλλέας Μπέος γίνεται συχνά πυκνά στόχος των εκπροσώπων της πολιτικής σαπίλας και της διαπλοκής. Τους ξεστρώνει το τραπέζι…

Η πρωτοβουλία Αχιλλέα Μπέου

Σχετικά με το θέμα αυτό η εφημερίδα ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ αναφέρει:

Αίσθηση προκαλεί η ομολογουμένως πρωτόγνωρη και πρωτοποριακή πρωτοβουλία του Δημάρχου Βόλου, Αχιλλέα Μπέου, να απευθυνθεί στους εργολάβους που λόγω των ειδικών συνθηκών έκτακτης ανάγκης, και συγκεκριμένα των καταστροφικών πλημμυρών του περασμένου Σεπτεμβρίου, ανέλαβαν και εκτέλεσαν έργα αποκαταστάσεων με απευθείας αναθέσεις, και χωρίς να δώσουν τις συνήθεις εκπτώσεις, και να τους ζητήσει να συμβάλλουν, χωρίς αμοιβή και αναλογικά, στην εκτέλεση έργων, προϋπολογισμού ενός εκατομμυρίου ευρώ, που αναλογούν στο 3% του κόστους των έργων που ανέλαβαν, και θα αφορούν υποδομές (αποκατάσταση κοινόχρηστων χώρων και οδοποιία) της πόλης.

Η πληροφορία αυτή διέρρευσε από την εργολαβική πιάτσα και φαίνεται να συναντά την ομόθυμη αποδοχή των αποδεκτών της πρότασης. Όπως οι ίδιοι σημειώνουν αναγνωρίζουν την άψογη και διαυγή συμπεριφορά της Δημοτικής Αρχής με σεβασμό όλων των νόμιμων διαδικασιών, με τήρηση της διαφάνειας και χωρίς δοσοληψίες εκτός νομικού και ηθικού πλαισίου, όπως άλλωστε με έμφαση στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους υπογράμμισε και ο Δήμαρχος Βόλου, κ. Αχιλλέας Μπέος.

Παράλληλα δε ως επαγγελματίες – επιχειρηματίες επιθυμούν να επιδείξουν την εταιρική κοινωνική τους ευθύνη, αναγκαία σε έκτακτες συνθήκες.

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, εντός των προσεχών ημερών θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με τη συμμετοχή Δήμου και εργολάβων, οπότε και θα οριστικοποιηθούν ο τρόπος, η συμμετοχή και το χρονοδιάγραμμα των έργων που ήδη έχουν καταγραφεί και που επιδιώκεται να υλοποιηθούν, προκειμένου μέσα στον Σεπτέμβριο να εκκινήσουν

Η πρωτοβουλία αυτή του Δημάρχου Βόλου αναμφίβολα θα αποτελέσει ένα οδηγό στην οικοδόμηση εμπιστοσύνης, στην ευαισθητοποίηση και στην ενθάρρυνση της κοινωνικής αλλαγής και αλληλεγγύης.

Πηγή: Ταχυδρόμος

Διαβάστε ακόμα:

*ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΑΡΧΕΙΟ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This