Σέρρες: Γυναίκα κατέρρευσε και πέθανε σε πανηγύρι καθώς δεν υπήρχε ούτε καν απινιδωτής για τις πρώτες βοήθειες!

Η άτυχη γυναίκα άφησε την τελευταία της πνοή, περιμένοντας το ασθενοφόρο...

Must Read

Διπλά άτυχη στάθηκε μια γυναίκα που είχε επισκεφτεί τη φημισμένη εμποροπανήγυρη της Σκοτούσσας στις Σέρρες, όταν κατέρρευσε ξαφνικά, μετά από καρδιακό επεισόδιο.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανάρτησή του στο Facebook ο λογαριασμός «Τα νέα του δήμου Ηράκλειας», στο σημείο, στο οποίο συρρέουν κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες, ήταν αδύνατη η άμεση χορήγηση πρώτων βοηθειών στην ασθενή, καθώς ούτε διαθέσιμο ασθενοφόρο υπήρχε στο χώρο, αλλά ούτε καν απινιδωτής!

Τελικά, στο σημείο έφτασε, με μεγάλη καθυστέρηση, ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ από τις Σέρρες, όμως για την άτυχη γυναίκα ήταν ήδη αργά, καθώς είχε αφήσει την τελευταία της πνοή.

Αναλυτικά στη συγκεκριμένη ανάρτηση αναφέρονται τα ακόλουθα:

«Ανύπαρκτες οι πρώτες βοήθειες στο πανηγύρι της Σκοτούσσας
‼️Έπρεπε να συμβεί το τραγικό περιστατικό με τον θάνατο της γυναίκας μετά από ανακοπή καρδιάς, για να αποδειχθεί πόσο τραγικα ήταν τα κενά σε θέματα πρώτων βοηθειών. Άλλο ένα τραγικό έλλειμμα στο σχεδιασμό και την οργάνωση του πανηγυριού από την πλευρά του Δήμου .
‼️Η γυναίκα κατέρρευσε μετά από το καρδιακό επεισόδιο και δεν υπήρχε το κρίσιμο χρονικό διάστημα καμία δυνατότητα για άμεση χορήγηση πρώτων βοηθειών. Το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ χρειάστηκε αρκετό χρόνο για να έρθει από τις Σέρρες στο σημείο.
‼️Το τραγικότερο είναι ότι δεν υπήρχε καν πρόβλεψη ώστε να υπάρχει στο χώρο του πανηγυριού ένας απινιδωτής.
Πραγματικά μας εξοργίζει το γεγονός όπως και πολλούς δημότες ( εκατοντάδες τα μυνήματα διαμαρτυρίας που λάβαμε ) , ότι σ’ενα χώρο όπως αυτού του πανηγυριού που συρρέουν χιλιάδες επισκέπτες, να μην έχει υπάρξει πρόβλεψη για ένα σταθμό πρώτων βοηθειών. Ειδικά σ’ έναν νομό όπου το ΕΚΑΒ βρίσκεται στα πρόθυρα της διάλυσης ( έχουμε αρθρογραφήσει σχετικά με τους διοικούντες να μην κάνουν τίποτα για το συγκεκριμένο θέμα ).Ένας σταθμός πρώτων βοηθειών κρίνεται κάτι παραπάνω από απαραίτητος .
‼️Η Δημοτική Αρχή οφείλει άμεσα να μας ενημερώσει για το ποιος είχε την ευθύνη του σχεδιασμού και για πιο λόγο δεν υπήρχε σημείο πρώτων βοηθειών στο χώρο του πανηγυριού.»

*φωτό αρχείου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This