Greek Mafia: «Δένουν» τους εκτελεστές του «Μαύρου»

Εισαγγελέας και ανακριτής έχουν στα χέρια τους νέα στοιχεία για το συμβόλαιο θανάτου του 37χρονου Κώστα Ασημακόπουλου - Οι δύο ύποπτοι είναι ήδη προφυλακισμένοι για τη δολοφονία άλλου νονού της νύχτας

Must Read

Στα ίχνη των δραστών του «συμβολαίου θανάτου» για την εκτέλεση του 38χρονου Κώστα Ασημακόπουλου στην Ηλιούπολη τον Δεκέμβριο του 2020 φαίνεται πως είναι οι αστυνομικές και δικαστικές Αρχές στο πλαίσιο της διερεύνησης υποθέσεων της λεγόμενης Greek Mafia.

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. έχουν προσκομίσει στοιχεία στις δικαστικές Αρχές που χειρίζονται την υπόθεση δολοφονίας του Κώστα Ασημακόπουλου, γνωστού ως «Μαύρου» στα κυκλώματα της νύχτας.

Ο εισαγγελέας και ανακριτής που χειρίζονται την υπόθεση έχουν ήδη στα χέρια τους στοιχεία που αφορούν την εμπλοκή δύο προσώπων στη δολοφονία. Οι δύο ύποπτοι είναι ήδη στη φυλακή, καθώς έχουν προφυλακιστεί για τη δολοφονία άλλου νονού της νύχτας, στα βορειοανατολικά προάστια της Αττικής, ενώ είχαν εμπλοκή και σε άλλη σοβαρή υπόθεση που αφορά την Greek Mafia.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, το θύμα και οι δύο δράστες γνωρίζονταν και κινούνταν στα ίδια κυκλώματα.

Η δολοφονία του Κώστα Ασημακόπουλου θεωρείται συμβόλαιο θανάτου. Δύο άτομα τον προσέγγισαν το βράδυ της 28ης Δεκεμβρίου 2020 στην οδό Θερμοπυλών στην περιοχή Αγία Μαρίνα της Ηλιούπολης.

Πυροβόλησαν έξι επτά φορές εναντίον του με πυροβόλο όπλο και τον τραυμάτισαν σοβαρά. Το θύμα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Οι δράστες κατάφεραν να διαφύγουν.

Από την πρώτη στιγμή οι ερευνητές της Ασφάλειας εξέταζαν το ενδεχόμενο η εκτέλεση του Ασημακόπουλου να συνδέεται με τη δολοφονία του Δημήτρη Καπετανάκη ή Καπέ σχεδόν έξω από το σπίτι του στα Βριλήσσια ανήμερα της γιορτής της συζύγου του.

Ας σημειωθεί πως ο 38χρονος αποκαλούμενος «Μαύρος» ήταν δεξί χέρι ενός από τα «βαριά» ονόματα της νύχτας, του Γιώργου Μοσχούρη, ο οποίος επίσης είχε γίνει στόχος δολοφονικής απόπειρας έξι μήνες νωρίτερα, τον Ιούλιο του 2020.

Τότε άγνωστοι είχαν πυροβολήσει 13 φορές εναντίον του 50χρονου επονομαζόμενου ως «Θαμνάκια» στον χώρο στάθμευσης ενός αρτοποιείου μεταξύ Βούλας και Βουλιαγμένης, όπου είχε ραντεβού. Γλίτωσε τα φονικά πυρά καθώς ήταν υποψιασμένος. Διέκρινε ύποπτες κινήσεις και επέστρεψε στην ασφάλεια του θωρακισμένου οχήματός του.

Ο Κώστας Ασημακόπουλος είχε απασχολήσει παλαιότερα το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, καθώς ήταν ανάμεσα στους κατηγορουμένους μεγάλης δικογραφίας που είχε σχηματιστεί στις 3 Δεκεμβρίου 2015 για εκβιασμούς καταστηματαρχών. Τότε είχαν γίνει 22 συλλήψεις, ενώ ανάμεσα στους συνολικά 70 κατηγορουμένους ήταν και τέσσερις αστυνομικοί.

*πηγή: εφημερίδα «δημοκρατία»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This