Φωτιά σε Ρέθυμνο και Χανιά – Συναγερμός στην Πυροσβεστική

Must Read

Φωτιά ξέσπασε στο χωριό Πηγή του Ρεθύμνου, σε χαρτολιβαδική έκταση και στο σημείο έσπευσαν 8 οχήματα της Πυροσβεστικής με 18 άνδρες, καθώς και ένα πεζοπόρο τμήμα 6 πυροσβεστών. Η φωτιά βρίσκεται σε ύφεση και δεν απειλούνται εγκαταστάσεις ή σπίτια.

Επίσης, φωτιά ξέσπασε στα Χανιά στον Δήμο Πλατανιά, συγκεκριμένα στον Ταυρωνίτη, σε γεωργική έκταση, όπου άμεσα 4 οχήματα της Πυροσβεστικής με 10 άντρες κατάφεραν να τη θέσουν υπό έλεγχο.

Και στις δύο περιπτώσεις, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, δόθηκε εντολή να σηκωθούν εναέρια μέσα, όμως αποσύρθηκε άμεσα καθώς εκτιμήθηκε ότι δεν υπήρχε κίνδυνος επέκτασης των πυρκαγιών.

Αναβαθμίστηκε το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ – Σε εξέλιξη η κακοκαιρία Atena, σήμερα η πιο δύσκολη μέρα με μεγάλα ύψη βροχής

Το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων, που εκδόθηκε τη Δευτέρα (09/09) επικαιροποιείται από την ΕΜΥ, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία.




 

Η κακοκαιρία Atena που συνοδεύεται από βαρομετρικό χαμηλό στο Ιόνιο κινείται ανατολικά και επηρεάζει τα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά καθώς και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου με ισχυρές βροχές και καταιγίδες μέχρι τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης (11-09-24).

Πιο αναλυτικά:

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

  • Μέχρι τις βραδινές ώρες της Τρίτης (10-9-2024) στη δυτική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια (κυρίως στα βόρεια). Τα φαινόμενα προβλέπεται να είναι κατά τόπους και κατά διαστήματα έντονα.
  • Από τις απογευματινές ώρες της Τρίτης (10-09-24) μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης (11-09-24) στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία.
  • Τα φαινόμενα από τις βραδινές ώρες της Τρίτης (10-09-24) και μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες της Τετάρτης (11-09-24) στην ανατολική Μακεδονία προβλέπεται να είναι ιδιαιτέρως έντονα.
  • Από το βράδυ της Τρίτης (10-09-24) έως τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης (11-09-24) στη Θράκη και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου.
  • Τα φαινόμενα τη νύχτα της Τρίτης (10-09-24) και μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες της Τετάρτης (11-09-24) στη Θράκη και τα νησιά του βορείου Αιγαίου (Θάσος, Σαμοθράκη, Αγ. Ευστράτιος και Λήμνος) προβλέπεται να είναι ιδιαιτέρως έντονα ενώ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα είναι κατά τόπους και κατά διαστήματα έντονα.

Περισσότερες λεπτομέρειες για την εξέλιξη του καιρού στα τακτικά και έκτακτα δελτία καιρού, στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr). Η επικαιροποίηση των προγνώσεων θα γίνεται ανά δωδεκάωρο.

Κακοκαιρία Atena: Προβλήματα σε Ζάκυνθο και Κέρκυρα – Πού ήχησε το 112

Όπως τονίζει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, η κακοκαιρία Atena, με βαρομετρικό χαμηλό στο Ιόνιο που κινείται ανατολικά επηρεάζοντας ήδη τα νησιά του Ιονίου, προβλέπεται να προκαλέσει επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα μέχρι τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης (11/09) με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά καθώς και στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου.




 

Τα φαινόμενα θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ριπαίους ανέμους.

Πιο αναλυτικά:

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

  • Μέχρι τις μεσημβρινές ώρες της Τρίτης (10-09-24) στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο. Τα φαινόμενα τη νύχτα έως τις πρωινές ώρες της Τρίτης (10-09-24) προβλέπεται να είναι ιδιαίτερα έντονα.
  • Από τα ξημερώματα της Τρίτης (10-9-2024) μέχρι αργά το απόγευμα στη δυτική Μακεδονία και τη Θεσσαλία.
  • Από τις προμεσημβρινές ώρες της Τρίτης (10-09-24) μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης (11-09-24) στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία και τις Σποράδες.
  • Από το βράδυ της Τρίτης (10-09-24) έως τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης (11-09-24) στη Θράκη και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου.

Μπαράζ μηνυμάτων από το 112 στη Δυτική Ελλάδα

Χαρακτηριστικό της έντασης του φαινομένου είναι και ότι σε Αχαΐα, Ηλεία, Αιτωλοακαρνανία και Αρκαδία, Ηγουμενίτσα, Ιωάννινα, Βόλο και περιοχές της Μαγνησίας, Λάρισα, Πιερία και Φλώρινα έχει ηχήσει ήδη η ειδοποίηση του 112 για ακραία καιρικά φαινόμενα που καλεί τους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους.




 

Στην Ηγουμενίτσα η έντονη βροχόπτωση προκάλεσε πολλά προβλήματα, κυρίως στο λιμάνι της πόλης. Στην Κέρκυρα, σε κάποιες περιοχές, έχουν πέσει ακόμα και 70 τόνοι μερού ανά στρέμμα.

Πτώσεις δέντρων και αντλήσεις υδάτων στη Ζάκυνθο

Έντονα καιρικά φαινόμενα προκάλεσε στη Ζάκυνθο η κακοκαιρία Atena, με ισχυρή βροχόπτωση και δυνατούς ανέμους κατά την διάρκεια της νύχτας. Από την κακοκαιρία δημιουργήθηκαν προβλήματα που αντιμετωπίστηκαν έγκαιρα από την πυροσβεστική υπηρεσία, αλλά και από την υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, κατέρρευσε τμήμα από τοιχίο, στο μετόχι του Αγίου Διονυσίου στην περιοχή Καλλιτέρο, στην επαρχιακή οδό Ζακύνθου- Καλαμακίου με αποτέλεσμα να κλείσει τμήμα του δρόμου.

 

Ακόμα έγιναν τουλάχιστον τέσσερις αντλήσεις υδάτων από κατοικίες και καταστήματα, απεγκλωβίστηκαν 4 άτομα από αυτοκίνητο στο χωριό Μαχαιράδο και έπιασε φωτιά ένας προβολέας στο σχολείο στο χωριό της Λιθακιάς.

Πτώσεις κλαδιών και μια άντληση υδάτων στην Κέρκυρα

Μικροπροβλήματα έως τώρα έφερε η κακοκαιρία και στην Κέρκυρα, με κυρίαρχο χαρακτηριστικό τις καταιγίδες αλλά και τους κεραυνούς. Σύμφωνα με ενημέρωση από την Πυροσβεστική, έως τώρα είχαμε 5 πτώσεις κλαδιών σε δρόμους και στους τρεις δήμους.

Επίσης, σύμφωνα με το corfutvnews, χρειάστηκε να παρέμβουν και σε άντληση υδάτων σε ξενοδοχείο στη Νότια Κέρκυρα και συγκεκριμένα στην Μεσόγγη.

Σάκης Αρναούτογλου: SOS για τους θυελλώδεις ανέμους – Θα φτάσουν τα 9 μποφόρ

Το «καμπανάκι» χτυπά ο Σάκης Αρναούτογλου σχετικά με την κακοκαιρία Atena αναφέροντας πως θα φέρει ακραία φαινόμενα!

Συγκεκριμένα στην πρώτη του ανάρτηση σήμερα στον λογαριασμό του στο Facebook εγραψε:

Στην δεύτερη ανάρτηση τόνισε τα ισχυρά φαινόμενα τονίζοντας τους θυελλώδεις ανέμους.

«Λίγο προσοχή απόψε το βράδυ και κύριως κατα τη διάρκεια της νύχτας προς την Τρίτη στη δυτική Ελλάδα καθώς υπάρχουν ενδείξεις για ολιγόωρη αλλά σημαντική ενίσχυση των ανέμων με εντάσεις που ίσως ξεπεράσουν τα 8-9 μποφόρ! Κάντε κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση και διαβάστε προσεκτικά την αντιστοιχία των αποχρώσεων με τις εντάσεις! Σας ευχαριστώ!».

Διαβάστε ακόμα: Κακοκαιρία ATENA: Η επέλασή της ξεκίνησε από τη Δυτική Ελλάδα – «Θα έχει μεγαλύτερη διάρκεια» προειδοποίησε ο Κικίλιας

*ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΑΡΧΕΙΟ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This