«Πόλεμος» μετεωρολόγων για την κακοκαιρία Boris – Οι αναρτήσεις και οι «αιχμές»

Θα φέρει ή όχι έντονα και επικίνδυνα φαινόμενα;

Must Read

Μια «άτυπη» διαμάχη προέκυψε για ακόμη μια φορά μεταξύ των μετεωρολόγων με αφορμή τη νέα κακοκαιρία που αναμένεται να φτάσει αύριο, Παρασκευή, στην χώρα μας η οποία έχει ονομαστεί «Boris» και θα μας απασχολήσει για ένα μόλις 24ωρο.

Νωρίτερα σήμερα ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, είπε ότι η κακοκαιρία θα είναι τύπου «Π», προκαλώντας τρόμο ενώ θα επηρεαστούν περισσότερο η δυτική Ελλάδα, η βόρεια Ελλάδα, κυρίως η δυτική και κεντρική Μακεδονία, η Θράκη και το Ανατολικό Αιγαίο.

Ένα ακόμα χαρακτηριστικό θα είναι η πτώση της θερμοκρασίας η οποία τοπικά θα κάνει «βουτιά» 10 με 12 βαθμούς. Κρύο αναμένεται να βιώσουν οι κάτοικοι στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα.

Δείτε βίντεο με την πρόγνωσή του:




Οι άλλες απόψεις

Στον αντίποδα, ο διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ) και ο Γιάννης Καλλιάνος οι οποίοι τόνισαν πως δεν θα έρθουν επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα ενώ προσοχή χρειάζεται μόνο σε ορισμένες περιοχές της χώρας.

Ο Θεόδωρος Κολυδάς έγραψε σε ανάρτησή του στο twitter/x :

«O BORIS ΑΛΛΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ…
Η κακοκαιρία #Boris της Κεντρικής Μεσογείου οφείλεται σε ένα χαμηλό που γεννιέται στον Κόλπο της Γένοβας και κινείται ανατολικά , επηρεάζοντας την Ιταλία και τα Βορειοδυτικά Βαλκάνια με ισχυρές καταιγίδες, costal events και ενισχυμένους ανέμους (σε επίπεδα πορτοκαλί συναγερμού)

Το σύστημα αυτό δεν μπορεί να προκαλέσει επικίνδυνα φαινόμενα στη χώρα μας , ωστόσο χρειάζεται μια σχετική εγρήγορση στα βορειοδυτικά όπου υπάρχει πιθανότητα τα φαινόμενα να είναι ισχυρά . Η ΕΜΥ παρακολουθεί την εξέλιξση . Σε γενικές γραμμές θα επηρεαστούν κυρίως τα δυτικά βόρεια με αρκετές βροχές και καταιγίδες. Δεν θα λέγαμε πάντως την έκφραση ” ‘έρχεται νέα κακοκαιρία”.

Προσοχή χρειάζεται στην περιοχή μας λόγω των ενισχυμένων δυτικών ανέμων κυρίως στα δυτικά , που αυξάνουν την επικινδυνότητα εκδήλωσης πυρκαγιών».

Δείτε την ανάρτηση:

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Γιάννης Καλλιάνος ο οποίος έκανε την παρακάτω ανάρτηση στον λογαριασμό του στο Facebook:

«ΓΙΑ ΤΟ 90% ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΛΟΓΟΣ ΑΝΗΣΥΧΙΑΣ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ.

Τις τελευταίες ώρες κυκλοφορεί πληροφορία για επερχόμενη κακοκαιρία με το όνομα «BORIS», η οποία θα πλήξει τη χώρα αύριο Παρασκευή, θα έχει δηλαδή διάρκεια μόνο 24 ώρες. Πολλά sites έχουν αναδείξει αυτή την είδηση, και είναι λογικό, διότι αναπαράγουν ανακοινώσεις ειδικών. Δεν ευθύνονται επομένως τα sites.

Ωστόσο, θέλω να τονίσω ότι η Μετεωρολογία δεν είναι η επιστήμη των εντυπωσιασμών, αλλά των σοβαρών και υπεύθυνων επιστημόνων που ενημερώνουν με ακρίβεια το κοινό.

Για αύριο, Παρασκευή 13/9, προβλέπονται καταιγίδες κυρίως στο Βόρειο Ιόνιο, στην Ήπειρο και τοπικά στη Μακεδονία. Στα υπόλοιπα Δυτικά και Βόρεια θα σημειωθούν μόνο τοπικές βροχές, όπως το ίδιο θα συμβεί και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Για όσους ανησυχούν για ισχυρές βροχές, πλημμύρες ή «καταστροφές» σε μεγάλο μέρος της χώρας, σας διαβεβαιώνω ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για το 90% της έκτασης της Ελλάδας.
Μόνο στο Βόρειο Ιόνιο, στην Ήπειρο και στα βορειότερα γεωγραφικά τμήματα της Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας, οι καταιγίδες θα είναι αρκετά ισχυρές και ενδέχεται να προκαλέσουν τοπικά πλημμυρικά φαινόμενα.

Παρακολουθήστε τις έγκυρες προβλέψεις και μείνετε ενημερωμένοι.

Η Μετεωρολογία στηρίζεται σε ακριβή δεδομένα και υπευθυνότητα, όχι σε φήμες και βιαστικά συμπεράσματα».

Δείτε την ανάρτηση:

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This