Σε απόγνωση οι παραγωγοί της Πελοποννήσου – Αναζητούν εργάτες γης

«Σωτήριες» για τα ελαιόδεντρα οι βροχές των προηγούμενων ημερών, όπως εξηγούν

Must Read

Δεν έχει τέλος το πρόβλημα της τεράστιας έλλειψης εργατών γης στην Πελοπόννησο, ιδιαίτερα ενόψει της συγκομιδής της ελιάς, που αποτελεί προτεραιότητα για τους κατοίκους.

Όπως εξηγεί o πρόεδρος των αγροτών Δυτικής Αχαΐας, Γιώργος Βεσκούκης, το φαινόμενο έχει λάβει ανησυχητικές διαστάσεις. «Δεν υπάρχουν εργάτες να δουλέψουν στα χωράφια και καλούμαστε να το αντιμετωπίσουμε και τώρα με τα αμπέλια αλλά και σε λίγο καιρό με την συγκομιδή της ελιάς», ανέφερε αρχικά.

Όπως είπε, όσοι εργάτες γης παρέμειναν στη χώρα, είναι περιζήτητοι απ’ τον αγροτικό κόσμο. Κι όπως ισχύει με τους νόμους της αγοράς, η μειωμένη προσφορά τους, έχει αυξήσει και τα μεροκάματά τους! Σε ό, τι αφορά τους Έλληνες, ο κ. Βεσκούκης, τονίζει ότι δεν υπάρχει ενασχόληση, στον πρωτογενή τομέα. «Υπάρχει ένα κλίμα απροθυμίας, δεν μπορούμε να βασιστούμε στα ελληνικά εργατικά χέρια. Περιμένουμε τις μετακλήσεις εργατών γης από τρίτες χώρες, όπως είχε πει η κυβέρνηση αλλά όπως και να έχει τα πράγματα έχουν ζορίσει πολύ», σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος.

«Σωτήριες» για τα ελαιόδεντρα οι βροχές των προηγούμενων ημερών

Παράλληλα, έκανε λόγο για τις βροχές των προηγούμενων ημερών, χαρακτηρίζοντάς τες «σωτήριες» για τα ελαιόδεντρα.

Οι αγρότες της Δυτικής Αχαΐας, τώρα πια ελπίζουν σε μια σχετικά κανονική ελαιοκομική χρονιά, ωστόσο όπως λέει ο κ. Βεσκούκης «ακόμα καλύτερα θα ήταν, αν οι βροχές συνεχίσουν και το προσεχές διάστημα καθώς τότε πραγματικά θα μπορούμε να μιλάμε για μια σημαντική εξέλιξη, Μέχρι και τώρα λόγω της παρατεταμένης ξηρασίας, οι προβλέψεις για μεγάλη παραγωγή ελαιοκάρπου, ήταν μειωμένη αλλά τώρα αρχίζει να διαφαίνεται μια κανονικότητα».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This