Καστοριά: Ηλιακά εγκαύματα στα μήλα λόγω υψηλών θερμοκρασιών

Tο μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής που καλλιεργείται, έχει αχρηστευτεί και θα πεταχτεί

Must Read

Ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα έχει ανακύψει την φετινή χρονιά στην μηλοκαλλιέργεια σχετικά με τα ηλιακά εγκαύματα στον καρπό του μήλου, στο σύνολο των περίπου 14.000-15.000 στρεμμάτων μηλιάς που καλλιεργούνται.




 

Οι υψηλές θερμοκρασίες έχουν επηρεάσει το τυπικό χρώμα του φλοιού, με αποτέλεσμα τα μήλα να χάνουν την εμπορική τους αξία. Σύμφωνα με τον  Δημοσθένη Μωυσίδη, πρόεδρο ΓΕΟΚ Α.Ε, το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής που καλλιεργείται, έχει αχρηστευτεί και θα πεταχτεί και ελάχιστα θα διατεθούν μόνο για κομπόστα.

Όπως είπε ο κ. Μωυσίδης, αυτό το φαινόμενο συμβαίνει για πρώτη φορά στην Καστοριά, καθώς όλα τα προηγούμενα χρόνια, κανείς δεν θυμάται τόσο υψηλές θερμοκρασίες και ειδικά κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Για το θέμα ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Δημήτρης Σαββόπουλος, έστειλε μάλιστα και επιστολή προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κωνσταντίνο Τσιάρα και τον πρόεδρο του ΕΛ.Γ.Α Κο. Ανδρέα Λυκουρέντζο, κοινοποιώντας την στον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Διονύσιο Σταμενίτη, στην Βουλευτή Καστοριάς Μαρία Αντωνίου, στον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Αμανατίδη, καθώς και στο Υποκατάστημα ΕΛ.Γ.Α Κοζάνης.

Διαβάστε ακόμα:

*ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΑΡΧΕΙΟ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This