Πυροσβέστες: Προχωρούν σε μηνύσεις – Σοβαρές καταγγελίες για τις απάνθρωπες συνθήκες

«Ξεσπάνε» πάνω στον μαχόμενο Πυροσβέστη

Must Read

Στην Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος κατέθεσε σήμερα μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου. Η μηνυτήρια αναφορά σχετίζεται «με την απαράδεκτη υπηρεσιακά και κοινωνικά κατάσταση της ευθείας παραβίασης των δημοσίας τάξεως ρυθμίσεων της Εθνικής και Κοινοτικής Νομοθεσίας».

Και καταγγέλλουν πως «το ωράριο, οι επιφυλακές και η χορήγηση ημερών εβδομαδιαίας ανάπαυσης που καταστρατηγούνται και παραβιάζονται με πρόθεση κατά κόρον και συστηματικά από την πολιτική και φυσική ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος, εν γνώσει του ότι από την εν λόγω παραβίαση των εν λόγω διατάξεων προκαλείται βλάβη σε αόριστο αριθμό υπαλλήλων του Πυροσβεστικού Σώματος».

Όπως σημειώνουν οι πυροσβέστες «εξαναγκάζονται να παρέχουν την εργασία τους σε απάνθρωπες και στερούμενες νομιμότητας συνθήκες από άποψη ωραρίου».

Στην αναφορά επισημαίνεται ότι «η παράβαση του όλου νομοθετικού πλαισίου από τους επιτελείς του Πυροσβεστικού Σώματος γίνεται με δόλο (υπό την ποινική του όρου έννοια), δηλαδή με συμπεριφορά που περιέχει τη γνώση και τη θέληση της παραβάσεως του υπηρεσιακού τους καθήκοντος δεδομένου ότι εξαρχής γνωρίζουν ότι ο εκ μέρους τους συντασσόμενος επιχειρησιακός σχεδιασμός δεν μπορεί να υλοποιηθεί υπό το δεδομένο της έλλειψης προσωπικού την οποία αποδέχονται και για την οποία ως πρόβλημα σε ουδεμία υπηρεσιακή ενέργεια προβαίνουν».

«Αντιθέτως για την ανταπόκριση του Π.Σ στις αυξημένες υποχρεώσεις της αντιπυρικής περιόδου, «ξεσπάνε» πάνω στον μαχόμενο Πυροσβέστη τον οποίο χωρίς καμία πρόσθετη αμοιβή εξαναγκάζουν σε συνεχή εκτέλεση υπηρεσίας καθ’ υπέρβαση του νομίμου ωραρίου, για την οποία σε αυτούς δεν έχει χορηγηθεί ο προβλεπόμενος ανάλογος πρόσθετος χρόνος ανάπαυσης πράγμα που ισοδυναμεί με απαγορευμένη, δυνάμει του αρ. 22 παρ. 4 του Συντάγματος, αναγκαστική εργασία, η οποία αυτονόητα προκαλεί ηθική βλάβη υπερβαίνουσα τα όρια της θυσίας, στην οποία είναι ανεκτό από την έννομη τάξη να υποβάλλονται οι πολίτες χάριν του δημοσίου συμφέροντος», σημειώνουν οι πυροσβέστες.

 

*ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΑΡΧΕΙΟ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This