Διώχνουν παιδί με αυτισμό από σχολείο στο Μεσολόγγι – Καταργείται το τμήμα Πληροφορικής

«Στηρίξτε έμπρακτα τη ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ του Άγγελου. Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ δεν είναι μόνο ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ και ΑΡΙΘΜΟΙ!»

Must Read

Συνεχίζονται τα θλιβερά και επαίσχυντα επακόλουθα της απόφασης του υπουργείου Παιδείας να κλείσουν σχολικά τμήματα ανά την Επικράτεια. Ένα τέτοιο περιστατικό συνέβη στο Μεσολόγγι, όπου μαθητής της Γ’ Λυκείου με αυτισμό από μονογονεϊκή οικογένεια, είναι αναγκασμένος να διακόψει τη φοίτησή του στο ΕΠΑΛ.

Ο Άγγελος ενημερώθηκε ότι το τμήμα Πληροφορικής θα κλείσει λόγω μικρού αριθμού μαθητών. Καλείται είτε να αλλάξει σχολείο και να πάει σε Αγρίνιο ή Ναύπακτο είτε να επαναλάβει την τάξη αλλάζοντας εκπαιδευτικό αντικείμενο, όπως τού προτάθηκε.

Η ανήκουστη απόφαση προκαλεί σοβαρές αντιδράσεις σε γονείς και εκπαιδευτικούς, που ζητούν την άμεση επίλυση του ζητήματος.

Ανοιχτή επιστολή καθηγητή

Εκπαιδευτικός του ΕΠΑΛ, όπου φοιτά ο Άγγελος, με ανοιχτή επιστολή ζητά να βρεθεί άμεσα λύση για τον μαθητή.

«Ζητείται για τον Άγγελο ανθρωπιά! Ορθά μέχρι χθες επικροτούσαμε πανηγυρίζοντας τις συγκινητικές προσπάθειες των Ελλήνων αθλητών στους Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι. Η μία όψη του νομίσματος… Η άλλη όψη, η ανάλγητη, εξελίσσεται αυτές τις μέρες στο Μεσολόγγι. Σ’ ένα από τα πολλά τμήματα που κλείνει πανελληνίως το ΥΠΕΠΘ στα ΕΠΑΛ λόγω μικρού αριθμού μαθητών, είναι και αυτό της Γ Πληροφορικής του ΕΠΑΛ Μεσολογγίου. Μόνο που σε αυτό το τμήμα φοιτά μια ιδιαίτερη περίπτωση μαθητή ο Άγγελος. Ο εν λόγω μαθητής ανήκει στην κατηγορία των Ανθρώπων Με Αναπηρία, ήτοι στο φάσμα του Αυτισμού με 67%. Επιπλέον είναι μέλος μονογονεϊκης οικογένειας (ο πατέρας του δεν βρίσκεται στη ζωή), ενώ και η αδερφή του έχει Βαριά Νοητική Υστέρηση σε ποσοστό 85%.

Σε μια καλώς ευνοούμενη πολιτεία που στοιχειωδώς παρέχει ανθρωπιστική παιδεία, θα έπρεπε το τμήμα αυτό να λειτουργήσει ακόμη και μόνο με τον Άγγελο! Δυστυχώς όμως ισχύει το αντίθετο. Αν εφαρμοστεί η απόφαση, τότε ο Άγγελος αντί να επιβραβευθεί για την αξιέπαινη προσπάθεια που τον έφερε στη Γ Λυκείου, τιμωρείται! Γιατί αφού δεν μπορεί να μετακινηθεί στο Αγρίνιο ή στην Ναύπακτο για να μην επιδεινωθεί η κατάσταση του – κάτι που δεν το επιτρέπει άλλωστε η μητέρα του – θα πρέπει να επαναλάβει την Β τάξη που πέρυσι επιτυχώς ολοκλήρωσε σε άλλο τομέα. Η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.

Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 1ου ΕΠΑΛ Μεσολογγίου. Λάβαμε ομόφωνες αποφάσεις ΕΞΑΙΡΕΣΗΣ της μη έγκρισης λειτουργίας του τμήματος της Γ Πληροφορικής του ΕΠΑΛ Μεσολογγίου για φέτος. Δυστυχώς όμως έως σήμερα οι αρμόδιοι κωφεύουν. Καταθέτω ΥΣΤΑΤΗ ΕΚΚΛΗΣΗ Προς κάθε Ευαίσθητο Άνθρωπο και Συνάνθρωπο. Ιδίως προς εκείνους που κατέχουν αιρετές υπεύθυνες θέσεις ή ασκούν λειτούργημα.

Ασκείστε ΤΩΡΑ τη μέγιστη επιρροή σας. Στηρίξτε έμπρακτα τη ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ του Άγγελου. Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ δεν είναι μόνο ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ και ΑΡΙΘΜΟΙ! Με την ελπίδα πως ως πολιτεία και κοινωνία δεν έχουμε πιάσει τόσο πάτο…

Κατσούλης Παναγιώτης Εκπαιδευτικός 1ου ΕΠΑΛ Μεσολογγίου».

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This