Ο φάκελος του θανάτου της 54χρονης Σκοτσέζας το 2009 στο Ηράκλειο, που ανοίγει 4η φορά

Οι καθοριστικές έρευνες του «Πουαρό του διαδικτύου» Χάρη Βεραμόν και ο ανακριτής που ετοιμάζει δίωξη

Must Read

Στενεύει ο δικαστικός κλοιός γύρω από έναν μυστηριώδη άνδρα για τον οποίο υπάρχουν σοβαρές υποψίες πως έκοψε βίαια το νήμα της ζωής της 54χρονης Σκοτσέζας Τζιν Χάνλον, που εξαφανίστηκε από το σπίτι της στις Κάτω Γούβες Ηρακλείου στις 9 Μαρτίου 2009 και το άψυχο σώμα της βρέθηκε να επιπλέει στο λιμάνι τέσσερις μέρες αργότερα. Και αυτό γιατί η υπόθεση έχει ανατεθεί πλέον σε ανακριτή, που αναμένεται να τον καλέσει για εξηγήσεις το προσεχές διάστημα!

  • Από τη Μαρία Μεϊμάρη

Επρεπε να περάσουν 15 ολόκληρα χρόνια για να φτάσουν οι συγγενείς της άτυχης γυναίκας κοντά στη λύση του μυστηρίου με την εξαφάνιση και τη δολοφονία της. Ολο αυτό το διάστημα βρίσκονταν στο σκοτάδι, ενώ οι Αρχές, που είχαν αναλάβει να βρουν απάντηση σε μια υπόθεση που φάνταζε δυσεπίλυτος γρίφος, δεν μπορούσαν να αποφασίσουν αν ο θάνατος της 54χρονης ήταν ατύχημα ή οφειλόταν σε εγκληματική ενέργεια.

Χάρης Βεραμόν

Σε μια εξέλιξη που αναπτέρωσε τις ελπίδες των τριών γιων της αδικοχαμένης Σκοτσέζας, ο φάκελος της υπόθεσης-θρίλερ βγήκε ακόμα μία φορά από το αρχείο στα τέλη του περασμένου Ιουνίου -τέταρτη φορά!- έπειτα από σχετικό αίτημα που υπέβαλε ο συνήγορός τους Απόστολος Ξυριτάκης, στο οποίο συμπεριέλαβε τα αποτελέσματα της έρευνας του ιδιωτικού ερευνητή Χάρη Βεραμόν. Μάλιστα, αποκλειστικές πληροφορίες της «Espresso» αναφέρουν ότι την υπόθεση χειρίζεται ήδη ανακριτής, ο οποίος θα καλέσει για κατάθεση μάρτυρες- κλειδιά, ανάμεσά τους και έναν άνδρα, το όνομα του οποίου φέρεται ότι υπήρχε στο ημερολόγιο της 54χρονης Τζιν. Στην περίπτωση που προκύψουν ατράνταχτα ενοχοποιητικά στοιχεία σε βάρος του, ενδεχομένως να του ασκηθεί δίωξη και να κληθεί πλέον ως κατηγορούμενος ενώπιον του ανακριτή!

Η Σκοτσέζα με τα τρία παιδιά της

«Η έρευνα που πραγματοποιήθηκε κράτησε πολλούς μήνες. Σκεφτείτε ότι έπρεπε να ανακτήσουμε πληροφορίες έπειτα από 15 χρόνια. Δεν ήταν κάτι εύκολο, δεν ήταν κάτι απλό. Ομως κατάφερα με τους συνεργάτες μου να συλλέξω ακράδαντα στοιχεία και πληροφορίες που οδηγούν στον δράστη. Δεν υπάρχει πλέον καμία αμφιβολία» δήλωσε ο ιδιωτικός ερευνητής Χάρης Βεραμόν, προσθέτοντας ότι έχει καταλήξει σε ασφαλή συμπεράσματα σχετικά με την ταυτότητα του άνδρα που αφαίρεσε με βάναυσο τρόπο τη ζωή της 54χρονης, με συνέπεια να είναι θέμα χρόνου να διαλευκανθεί η υπόθεση και ο δολοφόνος να λογοδοτήσει στη Δικαιοσύνη. «Δυστυχώς, όλα αυτά τα χρόνια δεν είχε γίνει σωστή έρευνα ούτε είχαν αναλύσει το ψυχολογικό προφίλ όλων των εμπλεκομένων. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να κατηγορηθούν αδίκως άλλοι άνθρωποι. Τώρα έχω απαντήσει σε όλα τα ερωτήματα. Ποιος, πού, πότε, γιατί… Είναι ζήτημα χρόνου να έχουμε καθοριστικές εξελίξεις. Ευχαριστώ τον γιο της Τζιν Χάνλον, τον Μάικλ Πόρτερ, για την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπό μου» κατέληξε ο γνωστός ιδιωτικός ερευνητής.

Η 54χρονη Τζιν Χάνλον, η οποία αγάπησε την Κρήτη και αποφάσισε, το 2008, να εγκατασταθεί μόνιμα εκεί, εξαφανίστηκε από την καφετέρια όπου εθεάθη τελευταία φορά, στις 9 Μαρτίου 2009. Τέσσερις ημέρες αργότερα, το άψυχο σώμα της εντοπίστηκε να επιπλέει στο λιμάνι του Ηρακλείου, γεμάτο μώλωπες και τραύματα και σε προχωρημένη αποσύνθεση. Παρ’ όλα αυτά, το ιατροδικαστικό πόρισμα έκανε λόγο για ατύχημα, κάτι που τα παιδιά της δεν πίστεψαν από την πρώτη στιγμή. Η συμπληρωματική ιατροδικαστική εξέταση «έδειξε» πτώση και πρόσκρουση στο έδαφος, ενώ κατέληγε με το συμπέρασμα ότι η 54χρονη μεταφέρθηκε νεκρή στη θάλασσα. Ωστόσο, ελλείψει αποδεικτικών στοιχείων, ο φάκελος της δικογραφίας μπήκε στο συρτάρι, ώσπου, δέκα χρόνια αργότερα, μετά την προβολή ενός ντοκιμαντέρ του Channel 5 με τίτλο «Δολοφονία στον Παράδεισο» και ύστερα από πίεση των τριών γιων του θύματος, άρχισε νέος κύκλος ερευνών.

Η άτυχη Τζιν Χάνλον

Τα σημεία «κλειδιά» στα οποία είχε εστιάσει τότε η οικογένεια της Τζιν ήταν οι φόβοι που εξέφρασε σε φίλο της ότι κάποιος την παρακολουθούσε, το sms που έστειλε τη νύχτα της δολοφονίας της μόνο με τη λέξη «Βοήθεια» και η ταραχώδης σχέση της με έναν ντόπιο, η ταυτότητα του οποίου δεν ταυτοποιήθηκε ποτέ. Η υπόθεση άνοιξε εκ νέου στις αρχές του περασμένου Ιουνίου, χάρη στα νέα στοιχεία που κατάφερε να συγκεντρώσει ο Χάρης Βεραμόν από την ανάλυση του ημερολογίου της Τζιν και τα οποία κατέθεσε στην Εισαγγελία ο δικηγόρος των παιδιών της 54χρονης από τη Σκοτία.

Πηγή: Espresso

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This