Πλημμύρες, κατολισθήσεις και ισχυρή χαλαζόπτωση έπληξαν τη Ροδόπη – Κάτοικοι καταγγέλλουν απουσία του 112

Must Read

Η Ροδόπη βρέθηκε σήμερα Παρασκευή στο επίκεντρο της κακοκαιρίας Boris, με σφοδρές καταιγίδες να πλήττουν διάφορες περιοχές, προκαλώντας έντονα πλημμυρικά φαινόμενα, ακόμη και κατολισθήσεις, προκαλώντας την οργή των κατοίκων, καθώς, όπως καταγγέλλουν, δεν έλαβαν ποτέ κάποιο προειδοποιητικό μήνυμα απο το 112.

«Η κατάσταση από την πλευρά του Ιάσμου είναι τραγική. Έχει κατέβει όλο το βουνό και έχει γεμίσει με λάσπες την ευρύτερη περιοχή», αναφέρει στο ThessToday.gr κάτοικος του Δήμου  Ιάσμου, προσθέτοντας ότι είναι αποκομμένος ο παλιός δρόμος από Ιασμο προς Κομοτηνή και προς Ξάνθη. «Η μόνη λύση -με δυσκολία- είναι η Εγνατία Οδός», τονίζει.

Σύμφωνα με το thesstoday.gr, τις τελευταίες ώρες πληθαίνουν οι καταγγελίες κατοίκων για το γεγονός ότι δεν ενημερώθηκαν για την κακοκαιρία μέσω του μηνύματος από το «112», ούτως ώστε να περιορίσουν εγκαίρως τις μετακινήσεις τους, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα πολλοί οδηγοί να βρεθούν εκτεθειμένοι κατά τη διάρκεια των κατολισθήσεων και εν μέσω των ακραίων καιρικών συνθηκών.

Όπως αναφέρουν κάτοικοι της περιοχής στον τοπικό ιστότοπο, το βουνό παρέσυρε πλαγιές και φερτά υλικά από εκτάσεις που κάηκαν πέρυσι, όταν ο Πολύανθος -ανάμεσα στα δεκάδες ακόμη χωριά- βρέθηκε στο επίκεντρο της μεγαλύτερης πυρκαγιάς που έχει καταγραφεί στα χρονικά της Ευρώπης.

Μάλιστα, από την έντονη βροχόπτωση που συνοδευόταν και από ισχυρή χαλαζόπτωση, υπερχείλισε ο ποταμός Κομψάτος, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν αυλές κατοικιών και να προκληθούν ζημιές σε περιουσίες.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This