Προφυλακιστέος ο 46χρονος που παρέσυρε γονείς και το παιδάκι τους στη Θέρμη – Είπε ότι ήταν πιωμένος αλλά δεν έτρεχε

Θα κρατηθεί προσωρινά στις φυλακές Λάρισας - Όλα τα νεότερα για την κατάσταση της υγείας του ζευγαριού και του δίχρονου παιδιού τους

Must Read

Με ομόφωνη απόφαση Ανακρίτριας και Εισαγγελέα ο 46χρονος οδηγός που συνελήφθη και κατηγορείται για την παράσυρση ενός ζευγαριού και του μικρού παιδιού τους στη Θέρμη, πήρε το δρόμο για τις φυλακές Λάρισας μετά την απολογία του στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης.

Κατά την απολογία του στην Ανακρίτρια φέρεται να παραδέχθηκε ότι είχε πιει ένα ποτήρι τσίπουρο κατά τη διάρκεια γεύματος που είχε προηγηθεί της τριπλής παράσυρσης.

Επεσήμανε, δε, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι δεν είχε αναπτύξει ταχύτητα και πως ο δρόμος στο σημείο που «έχασε» το αυτοκίνητο είναι «επικίνδυνος»…

Ο 46χρονος διώκεται σε βαθμό κακουργήματος για «επικίνδυνη οδήγηση στους δρόμους από άτομο που οδηγεί όχημα, μολονότι δεν είναι σε θέση να το πράξει με ασφάλεια, εξαιτίας της κατανάλωσης οινοπνεύματος, με αποτέλεσμα τη βαριά σωματική βλάβη τριών ατόμων» (σ.σ. ασκήθηκε συμπληρωματική δίωξη για το ανήλικο παιδί) και για «σωματική βλάβη από αμέλεια κατά συρροή» (σ.σ. πλημμέλημα).

Αυτοκίνητο παρέσυρε και τραυμάτισε ένα ζευγάρι το οποίο συνόδευε το ανήλικο παιδί τους στην ΕΟ Θεσσαλονίκης – Πολυγύρου στην περιοχή της Θέρμης, Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024. (ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ)

Βεβαρημένο παρελθόν

Η ομόφωνη απόφαση Ανακρίτριας και Εισαγγελέα για την προφυλάκιση του 46χρονου, ελήφθη λαμβάνοντας υπόψη και το ιστορικό του, καθώς κατά το παρελθόν είχε βρεθεί άλλες πέντε φορές να οδηγεί υπό την επήρεια αλκοόλ, μεταξύ αυτών όταν το 2020 παρέσυρε και τραυμάτισε μία 77χρονη στην Καλαμαριά.

Η έκτη φορά που συνελήφθη να οδηγεί πιωμένος, ήταν το πρωί της περασμένης Τετάρτης, 11 Σεπτεμβρίου, στην επαρχιακή οδό Περαίας-Πολυγύρου, όπου και παρέσυρε την οικογένεια.

Οι δύο μετρήσεις στις οποίες υπεβλήθη μετά από το τροχαίο έδειξαν ότι είχε καταναλώσει αλκοόλ παραπάνω από το επιτρεπτό όριο οδήγησης και συγκεκριμένα 0,64 και 0,75 mg/l, αντίστοιχα.

Σύμφωνα με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, το όριο για να θεωρηθεί ένας οδηγός ότι είναι υπό την επήρεια μέθης βρίσκεται στα 0,50 γρ./λτ. σε περίπτωση αιμοληψίας ή 0,25 χιλιοστά του γραμμαρίου ανά λίτρο εισπνεόμενου αέρα.




Κρίσιμες ώρες για την υγεία του ζευγαριού – Εκτός κινδύνου το δίχρονο παιδί

Σε ότι αφορά την κατάσταση της υγείας των θυμάτων της τριπλής παράσυρσης, πηγές του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης αναφέρουν ότι οι δύο γονείς (37 ετών ο άντρας και 34 ετών η γυναίκα) εξακολουθούν να νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ.

Η κατάσταση του 37χρονου κρίνεται κρίσιμη, ενώ κρίσιμη αλλά σταθερή χαρακτηρίζεται η κατάσταση της 34χρονης, η οποία υπεβλήθη και σε επέμβαση διακοπής της εγκυμοσύνης της και αφαίρεσης του εμβρύου που κυοφορούσε στον πέμπτο μήνα (κρίθηκε απαραίτητη από τους γιατρούς λόγω αρνητικών παλμών του εμβρύου).

Το δύο ετών παιδί τους, ευτυχώς είναι καλά στην υγεία του και νοσηλεύεται για προληπτικούς λόγους σε απλή κλίνη στην Παιδοχειρουργική Κλινική του ίδιου νοσοκομείου.

*κεντρική φωτογραφία: screenshot Open Tv

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Οποιος καθίκης τον αφήσει ελεύθερο με …περιοριστικούς όρους… ή ό,τι άλλο σκαρφιστούν οι ξεφτίλες
    να ξέρει ότι θα είναι υπεύθυνος γιατί αυτός ο αλήτης θα σκοτώσει κόσμο.

  2. Ονομα δεν έχει το καθίκι? Αφου το ξανακανε και το ομολόγησε γιατι δεν ακουγεται πουθενα το ονομα του? Μηπως είναι τίποτα κολλητος του Φουρθιώτη του Κουλη η του κωλοσογου?

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This