Εξιτήριο για το 2χρονο αγοράκι που παρασύρθηκε στην Θέρμη – Δεν γνωρίζει τι συνέβη στους γονείς του

Must Read

Εξιτήριο από την Παιδοχειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» πήρε το αγοράκι που παρασύρθηκε μαζί με τους γονεἰς του στην Θέρμη Θεσσαλονίκης από το 46χρονο, ο οποίος κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος καθώς οδηγούσε μεθυσμένος. Το 2χρονο παιδί βρίσκεται στο σπίτι του παππού και της γιαγιάς και δεν γνωρίζει τι έχει συμβεί στους γονείς του. Οι συγγενείς του εκφράζουν την ικανοποίησή τους για το γεγονός ότι οδηγός του ΙΧ οδηγήθηκε στην φυλακή.




 

Την ίδια ώρα, η κατάσταση του 37χρονου πατέρα είναι κρίσιμη ενώ κρίσιμη αλλά σταθερή χαρακτηρίζεται η κατάσταση της 34χρονης μητέρας. Υπεβλήθη σε καισαρική και αφαίρεσης του νεκρού εμβρύου που κυοφορούσε στον 5ο μήνα.

Προφυλακιστέος ο 46χρονος που παρέσυρε γονείς και το παιδάκι

Με ομόφωνη απόφαση Ανακρίτριας και Εισαγγελέα ο 46χρονος οδηγός που συνελήφθη και κατηγορείται για την παράσυρση ενός ζευγαριού και του μικρού παιδιού τους στη Θέρμη, πήρε το δρόμο για τις φυλακές Λάρισας μετά την απολογία του στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης.

Κατά την απολογία του στην Ανακρίτρια φέρεται να παραδέχθηκε ότι είχε πιει ένα ποτήρι τσίπουρο κατά τη διάρκεια γεύματος που είχε προηγηθεί της τριπλής παράσυρσης.

Επεσήμανε, δε, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι δεν είχε αναπτύξει ταχύτητα και πως ο δρόμος στο σημείο που «έχασε» το αυτοκίνητο είναι «επικίνδυνος»…

Ο 46χρονος διώκεται σε βαθμό κακουργήματος για «επικίνδυνη οδήγηση στους δρόμους από άτομο που οδηγεί όχημα, μολονότι δεν είναι σε θέση να το πράξει με ασφάλεια, εξαιτίας της κατανάλωσης οινοπνεύματος, με αποτέλεσμα τη βαριά σωματική βλάβη τριών ατόμων» (σ.σ. ασκήθηκε συμπληρωματική δίωξη για το ανήλικο παιδί) και για «σωματική βλάβη από αμέλεια κατά συρροή» (σ.σ. πλημμέλημα).

Βεβαρημένο παρελθόν

Η ομόφωνη απόφαση Ανακρίτριας και Εισαγγελέα για την προφυλάκιση του 46χρονου, ελήφθη λαμβάνοντας υπόψη και το ιστορικό του, καθώς κατά το παρελθόν είχε βρεθεί άλλες πέντε φορές να οδηγεί υπό την επήρεια αλκοόλ, μεταξύ αυτών όταν το 2020 παρέσυρε και τραυμάτισε μία 77χρονη στην Καλαμαριά.

Η έκτη φορά που συνελήφθη να οδηγεί πιωμένος, ήταν το πρωί της περασμένης Τετάρτης, 11 Σεπτεμβρίου, στην επαρχιακή οδό Περαίας-Πολυγύρου, όπου και παρέσυρε την οικογένεια.

Οι δύο μετρήσεις στις οποίες υπεβλήθη μετά από το τροχαίο έδειξαν ότι είχε καταναλώσει αλκοόλ παραπάνω από το επιτρεπτό όριο οδήγησης και συγκεκριμένα 0,64 και 0,75 mg/l, αντίστοιχα.

Σύμφωνα με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, το όριο για να θεωρηθεί ένας οδηγός ότι είναι υπό την επήρεια μέθης βρίσκεται στα 0,50 γρ./λτ. σε περίπτωση αιμοληψίας ή 0,25 χιλιοστά του γραμμαρίου ανά λίτρο εισπνεόμενου αέρα.




 

Δείτε επίσης:

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This