Καμένα Βούρλα: Σκύλος – ναυαγοσώστης έσωσε από πνιγμό λουόμενο

Η «Νάλα» είναι το μοναδικό σκυλί στη χώρα μας που έχει λάβει ειδική εκπαίδευση στο εξωτερικό για να σώζει ανθρώπους από πνιγμό

Must Read

Άγιο είχε ένας λουόμενος που κινδύνευε να πνιγεί σε παραλία στα Καμένα Βούρλα καθώς εκεί βρισκόταν η «Νάλα», το σκυλί – ναυαγοσώστης, η οποία του έσωσε τη ζωή!

Η «Νάλα» είναι το μοναδικό σκυλί στη χώρα μας που έχει λάβει ειδική εκπαίδευση στο εξωτερικό για να σώζει ανθρώπους από πνιγμό και την περασμένη Πέμπτη έκανε το καθήκον της. 

Σύμφωνα με το LamiaReport, την Πέμπτη (12/9) ο Γιώργος Παπαγεωργίου που κατάγεται από τη Λαμία αλλά διαμένει στην Αθήνα, είχε έρθει στα Καμένα Βούρλα μαζί με τον σκύλο του για να δει τον φίλο του Δημήτρη Λυμπερόπουλο που είναι ιδιοκτήτης εστιατορίου. Την ώρα που βρισκόταν στην παραλία ο δεύτερος είδε έναν λουόμενο να επιπλέει χωρίς τις αισθήσεις του και χωρίς δεύτερη σκέψη βούτηξε στη θάλασσα, καλώντας σε βοήθεια τον φίλο του με τον σκύλο που ήταν λίγο πιο πέρα.

Οι δύο άντρες με τη βοήθεια του σκύλου ναυαγοσώστη έβγαλαν στην ακτή τον 77χρονο λουόμενο, ο οποίος ήταν αναίσθητος και είχε πιει αρκετό νερό. Αμέσως του πρόσφεραν τις πρώτες βοήθειες και κατάφεραν να τον επαναφέρουν στη ζωή και να τον παραδώσουν τους διασώστες του ασθενοφόρου, που τον μετέφερε στο νοσοκομείο Λαμίας, όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Στο βίντεο που ακολουθεί, οι δύο φίλοι περιγράφουν πως έγινε η διάσωση του 77χρονου, ενώ ο σκύλος ναυαγοσώστης κάνει θαλάσσια διάσωση με «θύμα» τον εκπαιδευτή του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κάθε χρόνο δεκάδες άνθρωποι αφήνουν την τελευταία τους πνοή στη θάλασσα. Μάλιστα η Ελλάδα κατέχει το θλιβερό ρεκόρ της πρωτιάς σε πνιγμούς καθώς μόνο το καλοκαίρι του 2023 έχασαν τη ζωή τους 340 άνθρωποι.

Πηγή φωτό: LamiaReport

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This