Πάρτι διαφθοράς με ευθύνη του πρώην διοικητή στο Νοσοκομείο Μεταξά – Καλείται να επιστρέψει 500.000 ευρώ

Ο Χαράλαμπος Τουμπέκης είχε αποπεμφθεί από τη διοίκηση τον Σεπτέμβριο του 2023

Must Read

«Φύλλο και φτερό» έκανε το υπουργείο Οικονομικών τον προηγούμενο διοικητή Χαράλαμπο Τουμπεκή καθώς και μέλη του ΔΣ του Νοσοκομείου Μεταξά για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν. Οι οποίοι κατηγορήθηκαν για οικονομικές ατασθαλίες την περίοδο της πανδημίας του κορωνοϊού.

 

Το οριστικό πόρισμα της Γενικής Διεύθυνσης Δημοσιονομικών Ελέγχων του υπουργείου Οικονομικών σύμφωνα με το ethnos δικαιώνει τις καταγγελίες καθώς κατέληξε οριστικά στον καταλογισμό των χρημάτων που θα πρέπει να επιστρέψει ο αποπεμφθείς διοικητής του νοσοκομείου Μεταξά καθώς και άλλα μέλη του διοικητικού συμβουλίου που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση. Και τα χρήματα που πρέπει να επιστραφούν φτάνουν τις 500.000 ευρώ!

Να σημειωθεί ότι η πρώτη αποκάλυψη για το πάρτι διαφθοράς με ευθύνη του διοικητή του Μεταξά είχε αποκαλυφθεί με πόρισμα της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας τον Αύγουστο του 2023. Μετά από έλεγχο που είχε πραγματοποιήσει στο νοσοκομείο Μεταξά είχε διαπιστώσει βαριές οικονομικές ατασθαλίες από τον διοικητή αλλά και μέλη του ΔΣ.

Συγκεκριμένα είχε διαπιστωθεί ότι γίνονταν συμβάσεις, αγορές και προμήθειες κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού με απ’ ευθείας αναθέσεις, αγορές χωρίς εγκρίσεις ενώ σε πολλές διαδικασίες δεν τηρήθηκε ούτε τυπικά ο νόμος για την αγορά υλικών αξίας εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ. Στο πόρισμα αναφερόταν μάλιστα ότι υπήρχε ο απαραίτητος χρόνος για να ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία και να ζητηθούν εγκρίσεις.

Την ίδια ώρα η διοίκηση του Μεταξά όπως είχε καταγγείλει ο σύλλογος εργαζομένων στο αντικαρκινικό νοσοκομείο προχωρούσε σε  αναβολή χημειοθεραπειών λόγω έλλειψης χρημάτων.

Ο Χαράλαμπος Τουμπέκης είχε αποπεμφθεί από τη διοίκηση του νοσοκομείου Μεταξά τον Σεπτέμβριο του 2023.

Διαβάστε ακόμα:

*ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΑΡΧΕΙΟ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Οι Επιτελικοί και οι Άριστοι κάνουν τέτοιες δουλίτσες;
    Τι είναι 500.000, τίποτα μπροστά στ 3.500.00 των χτεσινών, αυτούς στους οποίους ο Καίσαρας θα δώσει και 30.000 επιπλέον ως δωράκι … για να κλέβουν αργότερα …
    Το ιατρικό επάγγελμα … που διαλέγουν οι ΆΡΙΣΤΟΙ μελλοντικοί ΠΑΝκλέφτες από την ΑΓΑΠΗ ΤΟΥΣ για το πορτοφόλι του ΠΛΗΣΊΟΝ τους …
    Α, ρε Ιπποκράτη!

  2. Άρχισαν σιγά σιγά νά αποκτούν θράσος τά παιδιά τού Μεγάλου Ηγέτη. Πήγε ο ανοητος.να κάνει ” δουλειά” κρυφά από την Καμόρα χωρίς νά καταβάλει ως ώφειλε ( νόμισε πώς πήρε την θέση με τήν αξία του ) την αναλογούσα μίζα στον ευεργέτη του. Τού εξήγησαν αλλά δεν θέλησε νά τό καταλάβει ότι κάνεις “δουλειές ” μόνο Με τήν άδεια και τήν εξασφάλιση τού αναλλογουσης μίζας δεν σέ πειράζει κανείς. “Άριστοι ” Τενεκέδες. Τί νά πεις;;;; 41%.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This