Κέρκυρα: Σε αυτοκίνητα και σκηνές μένουν 187 εκπαιδευτικοί – Δεν υπάρχουν σπίτια

Must Read

Σε σχετική της ανακοίνωση το ΔΣ της ΕΛΜΕ Κέρκυρας καταγγέλλει πως «δεν γίνεται το 2024 εκπαιδευτικοί να μένουν σε αυτοκίνητα και σε σκηνές επειδή δε βρίσκουν σπίτια να μείνουν». Στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων θα συζητηθεί το τεράστιο ζήτημα που έχει προκύψει στο νησί – και όχι μόνο – με την στέγαση των εκπαιδευτικών, καθώς, τα διαθέσιμα σπίτια προς ενοικίαση είναι ελάχιστα και αυτά σε εξωφρενικά ψηλά ενοίκια.




 

Στην ανακοίνωση του το ΔΣ της ΕΛΜΕ Κέρκυρας τονίζει:

«Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο! Φτάνει πια! Δεν γίνεται το 2024 εκπαιδευτικοί να μένουν σε αυτοκίνητα και σε σκηνές επειδή δε βρίσκουν σπίτια να μείνουν. Δε γίνεται να ξοδεύουν υπέρογκα ποσά (μέχρι και 100 ευρώ τη μέρα) σε ξενοδοχεία και σπίτια βραχύβιας μίσθωσης και ο μισθός τους να μπαίνει στην καλύτερη περίπτωση μετά από 40 μέρες. Αυτά είναι μερικά από τα φαινόμενα που οδηγούν νέους εκπαιδευτικούς να εγκαταλείπουν αυτό που σπούδασαν και Αγαπάνε».

Όπως επισημαίνουν: «Στην Κέρκυρα, με την τουριστική περίοδο να μην έχει τελειώσει, αυτές τις μέρες καταφτάνουν 187 νεοδιόριστοι και αναπληρωτές συνάδελφοι, ΜΟΝΟ στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση“. Και συνεχίζουν: “Τα προβλήματα στη διαμονή και τη διαβίωση των εκπαιδευτικών συνεχώς μεγαλώνουν εδώ και χρόνια και η κυβέρνηση δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα. Δε μπορεί να προχωρήσει η ομαλή έναρξη και λειτουργία των σχολείων αν δε δοθεί λύση στο πρόβλημα για την αξιοπρεπή διαμονή – στέγαση της «ψυχής» τους, δηλαδή του προσωπικού τους, των εκπαιδευτικών».

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ, επισημαίνει ότι θα πραγματοποιήσει αγωνιστικές παρεμβάσεις στη ΔΔΕ Κέρκυρας, στην ΠΔΕ Ιονίων Νήσων, στο περιφερειακό συμβούλιο και στα δημοτικά συμβούλια των Δήμων της Κέρκυρας για την επίλυση του ζητήματος της στέγασης των εκπαιδευτικών.

Διαβάστε ακόμα:

*ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΑΡΧΕΙΟ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This