Reuters: Η Ελληνική κυβέρνηση σχεδιάζει την αγορά Αμερικανικών drones

Πρόκειται για τα ίδια drones που χρησιμοποιούν οι Ουκρανοί

Must Read

Η κυβέρνηση σχεδιάζει την αγορά μη επανδρωμένων αεροσκαφών Switchblade από τις Ηνωμένες Πολιτείες για την περαιτέρω ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων, δήλωσαν δύο πηγές την Τετάρτη στο Reuters.

Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει καταρτίσει ένα σχέδιο αγορών πολλών δισεκατομμυρίων, δεκαετούς διάρκειας, το οποίο περιλαμβάνει την απόκτηση έως και 40 νέων μαχητικών αεροσκαφών F-35 από τις ΗΠΑ. Τα Switchblade, κατασκευασμένα από την AeroVironment, Inc., πετάνε προς ένα στόχο και πυροδοτούνται. Έχουν κερδίσει την προσοχή επειδή ο ουκρανικός στρατός τα χρησιμοποιεί για να πλήξει τα ρωσικά στρατεύματα.

«Έχουμε επιλέξει τον τύπο Switchblade από τις ΗΠΑ», δήλωσε στο Reuters Έλληνας αξιωματούχος με γνώση του θέματος. Η πηγή δεν διευκρίνισε πόσα θα αγοράσει η Κυβέρνηση. Ένας δεύτερος αξιωματούχος δήλωσε ότι το κόστος θα ανέλθει σε 75,2 εκατομμύρια ευρώ. Η πηγή είπε ότι οι αρχηγοί των επιτελείων ενέκριναν δύο τύπους Switchblade με εμβέλεια έως 20 χλμ. και έως 40 χλμ.

Η ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων αποτελεί από τα βασικότερα καθήκοντα τα οποία οφείλει να εκτελεί μία κυβέρνηση που έχει ως στόχο την διαφύλαξη της ασφάλειας και της εδαφικής κυριαρχίας του ελληνικού έθνους. Ωστόσο θα πρέπει να αποτελεί πηγή προβληματισμού η διαρροή τέτοιων πληροφοριών σε ξένα Μέσα, ενώ η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν μπορεί να χαίρει απόλυτης εμπιστοσύνης σε ό,τι αφορά τους εξοπλισμούς μετά από πολλαπλές αστοχίες όπως εκείνη των νησιών του Αιγαίου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This