Σάλος με την πλαστογράφηση ποινικών μητρώων – Ο Άρειος Πάγος ανακοίνωσε έρευνα

Εξέδιδαν πλαστά ποινικά μητρώα με το αζημίωτο! Διασυρμός για το υπουργείο Δικαιοσύνης

Must Read

Σάλο και διασυρμό για το υπουργείο Δικαιοσύνης και τον υπουργό κ. Φλωρίδη προκαλεί η αποκάλυψη για το κύκλωμα που εκδίδει πλαστά πιστοποιητικά ποινικών μητρώων, έχοντας πρόσβαση σε κρατική υπηρεσία.

Πρόκειται ουσιαστικά για παραδικαστικό κύκλωμα, μέσω του οποίου κάποιος ο οποίος έχει ποινικό μητρώο, μπορεί να εμφανιστεί «καθαρός» μέσω του www.ncris.gov.gr, με το αζημίωτο. Όπως αποκάλυψε το Documento.gr, ανάλογα με το ποιο είναι το πρόσωπο που θέλει έκδοση ποινικού μητρώου, δηλαδή πόσο «βαρύ» είναι το όνομά του, μπορεί να πληρώσει από 10.000 έως και 30.000 ευρώ.

Μάλιστα, το ρεπορτάζ αναφερόταν στην προηγούμενη μέτοχο της επιχείρησης του λούνα πάρκ στη Χαλκιδική όπου έχασε τη ζωή του ένα νέο παιδί. Η ίδια είχε καταδικαστεί για ατύχημα σε άλλο λούνα πάρκ στη Χαλκίδα, ωστόσο, είχε καταφέρει να παρουσιάσει με αυτόν λευκό ποινικό μητρώο. Η ίδια υποστήριξε ότι είχε γίνει λάθος επειδή το ποινικό της μητρώο εκδόθηκε στην Ελλάδα, ενώ η ίδια είχε γεννηθεί στη Γερμανία.

Μετά από τις αποκαλύψεις του μέσου, ο Άρειος Πάγος ανακοίνωσε ότι ξεκινάει έρευνα για το σύστημα που εκδίδει τα ποινικά μητρώα, ζητώντας μάλιστα την συνδρομή του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Άρειου Πάγου

«Με αφορμή δημοσιεύματα που αναφέρονται σε αδράνεια των εισαγγελικών αρχών ως προς τη διερεύνηση συγκεκριμένων καταγγελιών που αφορούν στην έκδοση ανακριβών ποινικών μητρώων αλλά και στον έλεγχο του όλου συστήματος έκδοσης ποινικών μητρώων, επισημαίνεται ότι:

1) Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, όπως άλλωστε κάθε φορά σε ανάλογες περιπτώσεις ενεργεί, έχει ήδη παραγγείλει τη διερεύνηση των καταγγελιών που περιήλθαν σ’ αυτήν, στις αρμόδιες Εισαγγελίες Πρωτοδικών.

2) Περαιτέρω διερευνάται, σε συνεργασία με το Υπουργείο Δικαιοσύνης, το όλο σύστημα έκδοσης ποινικών μητρώων, προς το σκοπό του ελέγχου της αξιοπιστίας των εκδιδομένων αντιγράφων και της τυχόν ανάγκης λήψης περαιτέρω μέτρων για τη διασφάλιση αυτής.

Κωνσταντίνος Τζαβέλλας Αντεισαγγελέας Αρείου Πάγου Εκπρόσωπος Τύπου της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Αυτή είναι η δικαιοσύνη του μιζοτακη.
    Η διαφθορά έχει σαπίσει όλες τις βαθμίδες της. Ας πάνε στην εκκλησία!!!!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This