Φαράγγι Σαμαριάς: «Δύο φορές ακούσαμε μεγάλο μπαμ, είδα το πτώμα μιας γυναίκας» – Ανατριχίλα με τις μαρτυρίες

Τα κρίσιμα λεπτά της τραγωδίας - Κλειστό το φαράγγι μέχρι την ολοκλήρωση της αυτοψίας

Must Read

Προληπτικά κλειστό θα παραμείνει το Φαράγγι της Σαμαριάς μέχρι την ολοκλήρωση της αυτοψίας από εμπειρογνώμονες, στην οποία θα συμμετάσχει και ο καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας. Η κατολίσθηση που προκάλεσε τον θανάσιμο τραυματισμό 35χρονης τουρίστριας σχεδόν 1,5 χιλιόμετρο πριν από την έξοδο, προς την Αγία Ρούμελη, έχει θορυβήσει τους κατοίκους της Κρήτης, αλλά και τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Το περιστατικό εκτυλίχθηκε λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης που έπληξε την περιοχή και είχε ως συνέπεια να αποκολληθεί βράχος από μεγάλο ύψος. Αμέσως, σήμανε συναγερμός, ελικόπτερο της ΕΜΟΔΕ απογειώθηκε από το Ηράκλειο μεταφέροντας δυνάμεις της 3ης ΕΜΑΚ που προσέγγισαν το σημείο της τραγωδίας, μεταφέροντας την τουρίστρια στο ελικοδρόμιο της Αγίας Ρουμέλης προκειμένου στη συνέχεια να μεταφερθεί στο νοσοκομείο Χανίων «Άγιος Γεώργιος». Τελικά, η άτυχη γυναίκα λίγα λεπτά αργότερα άφησε την τελευταία της πνοή από ακατάσχετη αιμορραγία.

Οι μαρτυρίες συγκλονίζουν

Όπως τονίζουν οι μάρτυρες, όσοι βρίσκονταν εκεί προσπάθησαν να σταματήσουν την αιμορραγία και στη συνέχεια να επαναφέρουν τη γυναίκα, ωστόσο δεν τα καταφέραν. «Είδα το πτώμα μιας νεαρής γυναίκας. Ήταν καταιγίδα. Μια καταιγίδα κατέστρεψε μια γέφυρα κι από εκεί ξεκίνησαν όλα. Τραυματίστηκε θανάσιμα μια νέα γυναίκα», δήλωσε ένας άνδρας που βρέθηκε μπροστά στο περιστατικό, ενώ ένας άλλος περιπατητής επεσήμανε:

«Μια γυναίκα ήταν αναίσθητη, προσπάθησαν να την επαναφέρουν, έκαναν ό,τι μπορούσαν. Είχε σπάσει το πόδι της, ήταν χωρίς αισθήσεις, δυστυχώς. Η διασωστική ομάδα ήρθε και έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε».

Παράλληλα, έτερος περιπατητής εξέφρασε την εκτίμηση πως η γυναίκα βρισκόταν στο σημείο αρκετή ώρα, ενώ ακόμη μία γυναίκα που βρέθηκε μπροστά υποστήριξε πως ο καιρός στην αρχή ήταν καλός και δεν προμήνυε όσα έμελλε να συμβούν. «Πρέπει να ήταν εκεί για αρκετή ώρα. Πάνω από δέκα λεπτά. Δεν ξέρω ποιος ήταν μαζί της, εγώ ήμουν με την οικογένειά μου και περνούσαμε από το σημείο, είδαμε τους νοσηλευτές να είναι εκεί», τόνισε ο πρώτος και η δεύτερη περιπατήτρια συμπλήρωσε:

«Δύο φορές ακούσαμε μεγάλο μπαμ. Την είδαμε την γυναίκα, όταν ήταν όλοι τριγύρω και προσπαθούσαν να την επαναφέρουν. Δεν είχε τις αισθήσεις της. Όταν μπήκαμε στο Φαράγγι είχε καλό καιρό», δήλωσε μια περιπατήτρια.


Η εξήγηση Τσατραφύλλια

Νωρίτερα χθες, ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας, επεδίωξε να ερμηνεύσει το φαινόμενο, επισημαίνοντας πως στην περιοχή έπεσε τεράστια ποσότητα βροχής, όσο πέφτει μέσα σε ολόκληρο το μήνα!




Παράλληλα τόνισε ότι η περιοχή είναι ευάλωτη σε κατολισθήσεις μετά από τους πρόσφατους σεισμούς.

«Στο Φαράγγι της Σαμαριάς ο μετεωρολογικός σταθμός του ΕΑΑ κατέγραψε 22 mm βροχής. Παρόλο που η ποσότητα βροχής είναι υψηλή για την περιοχή αφού δέχτηκε περισσότερο νερό από το νερό που πέφτει όλο το μήνα ( 16mm ) μαθαίνω ότι η περιοχή είναι πολύ ευάλωτη σε κατολισθήσεις μετά από πρόσφατους σεισμούς», ανέφερε στην ανάρτησή του, ενώ την ισχυρή νεροποντή επιβεβαιώνει και ο πρόεδρος των εργαζομένων του δρυμού.

Δείτε βίντεο:




Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This