Προειδοποίηση μετεωρολόγων για έντονα καιρικά φαινόμενα μέχρι το Σαββατοκύριακο

Οι προγνώσεις Μαρουσάκη και Αρνιακού

Must Read

Το «καμπανάκι» χτυπούν οι μετεωρολόγοι σχετικά με τα έντονα καιρικά φαινόμενα που αναμένεται να επηρεάσουν αρκετές περιοχές της χώρας τις επόμενες ώρες.

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης έκανε μια ανάρτηση στο Facebook αναφέροντας πως η κακοκαιρία θα ξεκινήσει από τα βορειοδυτικά με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που είναι πιθανόν να συνοδεύονται από χαλάζι, κεραυνούς και ισχυρούς ανέμους και θα επεκταθούν στη Μακεδονία (δυτική, κεντρική), τη Θεσσαλία αλλά και το δυτικό βορειοδυτικό Αιγαίο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, από το Σάββατο τα φαινόμενα σταδιακά θα περιοριστούν.

Συγκεκριμένα, ο μετεωρολόγος γράφει:

«Ενημέρωση για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα»

Ισχυρές βροχές – καταιγίδες συνοδευόμενες πιθανόν από χαλάζι, έντονους κεραυνούς αλλά και απότομες ενισχύσεις των ανέμων, αναμένονται από τις αμέσως επόμενες ώρες και από τα βορειοδυτικά.

Πιο συγκεκριμένα,

Τα φαινόμενα θα ξεκινήσουν από τα βορειοδυτικά και σταδιακά θα επεκταθούν ανατολικότερα και νοτιότερα για να απασχολήσουν τη Μακεδονία (δυτική, κεντρική), τη Θεσσαλία αλλά και το δυτικό βορειοδυτικό Αιγαίο.

Μέσα στην αυριανή ημέρα θα απασχοληθεί το σύνολο της δυτικής, κεντρικής και νότιας χώρας (μέχρι και τα δυτικότερα – βορειοδυτικότερα τμήματα της Κρήτης) και με έμφαση θαλάσσιες – παραθαλάσσιες περιοχές αλλά και περιοχές που βρίσκονται κοντά σε ορεινούς ημιορεινούς όγκους.

Το Σάββατο αναμένουμε περιορισμό αυτής της έντονης αστάθειας προς τα νότια θαλάσσια παραθαλάσσια τμήματα και με τάση προς το απόγευμα να υποχωρήσει.

Ακολουθεί βίντεο με χάρτες από τα προγνωστικά μας συστήματα σχετικά με τον όγκο νερού που αναμένουμε ανά τρίωρο».

Δείτε την ανάρτηση:

Σύμφωνα με τον συνάδελφό του, Τάσο Αρνιακό η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και το Σαββατοκύριακο.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την πρόγνωσή του στον Ant1, «θα υπάρξουν βροχές και σποραδικές μπόρες στο Ιόνιο, που τα φαινόμενα θα είναι και ισχυρά, σε όλα τα ηπειρωτικά εκτός από την Θράκη, και κυρίως στην περιοχή γύρω από τον Θερμαϊκό, δηλαδή σε Κεντρική Μακεδονία, Πιερία, Κασσάνδρα, Ημαθία, ανατολική Θεσσαλία, τη Μαγνησία, το Πήλιο, τις Σποράδες και τη βόρεια Εύβοια. Αυτές θα είναι οι περιοχές που θα δούνε αρκετό νερό. Επίσης και στην Κρήτη θα συνεχίσει να πέφτει βροχή και σήμερα, κατά διαστήματα ισχυρή».

Επίσης το μεσημέρι και το απόγευμα σήμερα αναμένονται βροχές σε Αττική και Θεσσαλονίκη.

«Από Δευτέρα φαίνεται πως ο υδράργυρος θα αρχίσει να σκαρφαλώνει και πάλι και να ξεπερνάει τους 30 βαθμούς Κελσίου. Σήμερα πάντως θα φτάσουμε στη Βόρεια Ελλάδα του 26-27 βαθμούς Κελσίου και στις νοτιότερες περιοχές στους 27,28,29 βαθμούς», σημείωσε ο μετεωρολόγος.

Δείτε βίντεο:




Δείτε επίσης:

Ευθ. Λέκκας για φαράγγι Σαμαριάς: «Χθες το φαινόμενο ήταν σχεδόν ακραίο, πρόκειται για μέρος υψηλού κινδύνου»

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Η εξήγηση για την κακοκαιρία χθες στην Κρήτη

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This