Πάτρα: Νέες αποβολές μαθητών για χρήση κινητού

Ανακοίνωσε εξέδωσε η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για να ηρεμήσει τα «πνεύματα» μετά τις αντιδράσεις για την πρώτη αποβολή μαθητή

Must Read

Δύο νέες αποβολές μαθητών για χρήση κινητών τηλεφώνων μέσα στο σχολείο σημειώθηκαν πάλι στην Πάτρα όπου αυτή την εβδομάδα έπεσε η πρώτη «καμπάνα» για τη χρήση κινητού σε μαθητή προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις από την οικογένειά του.

Οι «δράστες» ήταν μαθητές Γυμνασίου οι οποίοι «ανέβασαν» βίντεο στην δημοφιλή πλατφόρμα TikTok με περιεχόμενο μέσα από το σχολείο τους!

Ουσιαστικά οι ανήλικοι «προδόθηκαν» για την χρήση του κινητού αφού έκαναν την ανάρτηση την οποία είδαν αργότερα καθηγητές του σχολείου.

Το αποτέλεσμα ήταν να «τιμωρηθούν» με αποβολή μιας ώρας.




Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα αναμένεται να συνεδριάσουν οι καθηγητές προκειμένου να συζητήσουν για το περιστατικό και να λάβουν αποφάσεις.

Στο μεταξύ, ανακοίνωση εξέδωσε η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, προσπαθώντας να ηρεμήσει τα πνεύματα μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η πρώτη αποβολή μαθητή στο Πειραματικό Γυμνάσιο του Πανεπιστημίου Πατρών για τη χρήση κινητού τηλεφώνου.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Η Διεύθυνση του σχολείου ενήργησε εντός του πλαισίου των αρμοδιοτήτών της και σύμφωνα με τις προβλέψεις του νέου θεσμικού πλαισίου που αφορά μεταξύ άλλων στην απαγόρευση εμφανούς κατοχής ή/και χρήσης των κινητών στα σχολεία (ΦΕΚ 5130/2024: Θέματα λειτουργίας των σχολικών μονάδων).

Η Διευθύντρια ΔΔΕ ΑΧΑΪΑΣ, στο πλαίσιο των δικών της αρμοδιοτήτων, εφόσον υπήρξε γραπτή αναφορά από γονέα, είχε την υποχρέωση να ζητήσει επίσημη ενημέρωση από τη Διοίκηση του σχολείου. Διευκρινίζεται όμως ότι ουδέποτε ζητήθηκαν γραπτές εξηγήσεις.

Η εφαρμογή του νέου θεσμικού πλαισίου συμβάλλει καθοριστικά στη διασφάλιση της ποιότητας του παιδαγωγικού έργου που επιτελείται στα σχολεία. Όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής και σχολικής κοινότητας ( ΔΔΕ -Διοίκηση σχολικών μονάδων – εκπαιδευτικοί- μαθητές- γονείς- κηδεμόνες- ασκούντες την επιμέλεια), οφείλουν να συνδράμουν στην εφαρμογή του προς όφελος των μαθητών.




Δείτε επίσης:

Αποβολή σε μαθητή για χρήση κινητού: «Δεν δικαιούται εβδομάδα προσαρμογής;» διερωτάται ο πατέρας του

Άρχισαν οι πρώτες «καμπάνες» – Έπεσε η πρώτη αποβολή μαθητή για χρήση κινητού

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Είναι τεράστια η ευθύνη των γονέων που δεν καθοδηγούν τα παιδιά τους να συμμορφωθούν και να επικεντρωθούν στην μελέτη, το διάβασμα, τον διάλογο μεταξύ τους για ουσιαστικά θέματα, το παιχνίδι, και να τα προστατεύσουν από την αλόγιστη χρήση των κινητών που τα καταστρέφουν.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This